Radeon Adrenalin Edition 17.12.1 WHQL Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by NvidiaFreak650, Dec 12, 2017.

  1. ObscureangelPT

    ObscureangelPT Master Guru

    Messages:
    549
    Likes Received:
    64
    GPU:
    Zotac GTX 1650 Supe
    @schmidtbag Usually we're never forced to have Relive before.
    Altough in this driver for some reason it installs the overlay and the relive by default.

    With luck they will offer it to be optional again..
    Cheers

    @MiMiK Wrong, it's only with the Mouse input that raises the FPS.
    Cheers
     
  2. srdjan1995

    srdjan1995 Member Guru

    Messages:
    185
    Likes Received:
    27
    GPU:
    Vapor-X R9 270X
    Anyone having buzzing sound coming out of speakers after closing some game, video player or something like that? Played a video VLC, closed it, buzzing starts. It stops buzzing later, but sometimes it's 10-15 seconds, sometimes it's longer.
     
  3. schmidtbag

    schmidtbag Ancient Guru

    Messages:
    5,742
    Likes Received:
    2,190
    GPU:
    HIS R9 290
    It may still be optional, I haven't tried this driver yet. But it's more than just Relive. Even if you uncheck half the stuff on the installer, you're still getting a few hundred MB of crap and a bunch of background processes. It's not that my PC can't handle it (it does just fine), but I just find it all unnecessary.
     
  4. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,628
    Likes Received:
    630
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    I wasn't forced to install the ReLive, when it came up to install, i just told it to skip it, as usual. :)

    This is on Win 7 64bit btw.
     

  5. DrunkenDonkey

    DrunkenDonkey Master Guru

    Messages:
    208
    Likes Received:
    4
    GPU:
    2xPC 290 PCS+
    Latest Win10x64 here, did clean install and relive option was presented, skipped it.
    By the way this is the first time I have seen red screen of death like ever. Crashed once ~5 min into the game, then 2 hours smooth gameplay, dunno...
    Also enh sync + overlay is unusable, makes game literally pause every second, remove one of them and butter smooth
     
  6. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    17,395
    Likes Received:
    2,747
    GPU:
    MSI 6800 "Vanilla"
    I did a clean install (Seeing how this was a new driver branch and all it might have been time.) and yeah the driver does present you the option to skip ReLive.

    However the services are still installed and started whenever Radeon Settings is first started so you get two additional services running in the background even if ReLive in Radeon Settings shows as not installed.
     
  7. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,322
    Likes Received:
    798
    GPU:
    Gigabyte 3060 Ti
    Cant enable perfomance monitoring to show up in Alt+R...

    Any help?
     
  8. schmidtbag

    schmidtbag Ancient Guru

    Messages:
    5,742
    Likes Received:
    2,190
    GPU:
    HIS R9 290
    WHY ARE WE YELLING?
     
    Silva likes this.
  9. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,322
    Likes Received:
    798
    GPU:
    Gigabyte 3060 Ti
    He is excited :D
     
  10. mindaz3

    mindaz3 Master Guru

    Messages:
    318
    Likes Received:
    18
    GPU:
    Sapphire Vega 64
    So, the question, how is FH3 loading times this time around?
     

  11. mirh

    mirh Active Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI HD 7750 1GB
    Oh, I see I'm not the only one bothered by amddvr and amdow processes I had never asked.
    It's so stupid you have to disable both StartDVR and StartCN tasks to get rid of them.

    Alternatively, if you also want to make use of control panel you can just rename C:\Program Files\AMD\CNext\CNext\dvrcmd.exe to anything else, and you should be done too.
     
  12. ObscureangelPT

    ObscureangelPT Master Guru

    Messages:
    549
    Likes Received:
    64
    GPU:
    Zotac GTX 1650 Supe
  13. Alessio1989

    Alessio1989 Ancient Guru

    Messages:
    1,927
    Likes Received:
    534
    GPU:
    .
    Now that enhanced sync should be supported by all GCN GPUs and should work fine on every application that doesn't use any sort of low-level DXGI presentation control or any advanced directshow/media foundation synchroonization, what's the point of the bugged FRTC?
     
  14. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,786
    Likes Received:
    466
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    Crimson now detects MS Store Games.
    Forza 7 now has a profile. However, Forza 7 Icon is just a generic icon with a yellow key lock on it.

    Progress. No seriously, Progress!!! I wish I knew how to fix the icon though.
     
  15. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,709
    Likes Received:
    3,164
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Yup, you need to make your own Custom :D -> Delete ALLLLL but the Drivers :p
     

  16. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,709
    Likes Received:
    3,164
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Faster than before ;)
    All is fixed, i can Play all my Stuff NP
    BF1, SW, FH3, R6, M&M H7 etc..
     
  17. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,709
    Likes Received:
    3,164
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    I have Relive OFF -> to Get ovelay working you need to shft+ctrl+O (FPS counter etc.) first then ctrl+R
    YES it is working NP & Game like BF1 still kickin' Great Frame Times, No-LAG

    Also Side note: it is working Best with ZEN :D
     
  18. Agonist

    Agonist Ancient Guru

    Messages:
    3,082
    Likes Received:
    358
    GPU:
    XFX 5700XT Raw II
    Problem is, MS and Turn 10 are dicks with FH3. The game, even the icon are effing encrypted.
     
  19. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,322
    Likes Received:
    798
    GPU:
    Gigabyte 3060 Ti
    It works only in Fullscreen mode it seems..

    I was trying to bring it on in windowed mode games.
     
  20. Agonist

    Agonist Ancient Guru

    Messages:
    3,082
    Likes Received:
    358
    GPU:
    XFX 5700XT Raw II
    FH3 runs like complete crap for me.
    Stutters like crazy, stops for a second at times, then goes to normal. Fps is way lower then normal. Most of the time @ 2560x1080 on high settings I avg 70-80 fps. Im barely pulling 40-50ish. Ichill also doesnt work with FH3. I turned vsync off, ehanced sync, same issue. Forza Apex works perfectly.
     

Share This Page