problem with winfast geforce 3 ti500 + detonator drivers !!

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by leomon32, Dec 14, 2001.

  1. leomon32

    leomon32 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    I have recently by a Geforce 3 TI 500 (leadtek, Winfast), the drivers wich come from the installation CD are 21.83 (a special driver I presume, for winfast who come with winfox 1.0). I have try the latest drivers (detonator) with my video card, but they doesn't work, when I use 3d mark 2001, I have no screen transition, no fps and glitch + bugs and some freeze, but the card work perfectly with the 21.83 "special driver". Does someone can tell me if detonators drivers work with my winfast geforce3 ? If so, can you tell me the version ?<br>
    BIG THANX TO ALL ! AND MERRY CHRISTMAS !
     
  2. which driver are you try before ? try the other one, try 22.40, 23.10, 23.11, 12.90, 22.50 they work great for me.
     
  3. Y2A

    Y2A Master Guru

    Messages:
    562
    Likes Received:
    1
    GPU:
    BFG Geforce 6800 OC (16, 6 400/850)
    Delete the drivers...start from scratch with the detonators.
     
  4. leomon32

    leomon32 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    The driver I tried before was the 23.10 from Nvidia website, I have install it with the video card, but I have now formatted my hard disk, maybe it will work ? I'll try !
     

  5. goodluck pal ! <IMG SRC="smileys/wink.gif">
     
  6. leomon32

    leomon32 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Aaaaaaaaaaaaaaarrgh, DETONATORS 23.10 and 23.11 give me the same result : When I test DirectX, it's all normal, but in full screen, all is very very very slow !!!!!! I absolutely don't know why ! I haven't tried yet other drivers, I give you my config :<br>
    <br>
    Atlhon 800 Hz<br>
    Winfast Geforce3 TI 500<br>
    256 Mo SDRAM PC 133<br>
    Sound Blaster 128<br>
    Win98SE<br>
    <br>
    Is it a know bug or something ??? I don't want to stay with 21.83 drivers ! I know they are good but in the future ...<br>
    <br>
    I also try to install/reinstall Via 4 in 1 drivers before and/or after installing Detonators drivers, it doesn't seems to change anything Please Helllllllllllllllllllllllllppppppppppppppppppp !!! me !!
     
  7. leomon32

    leomon32 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Ok, I have tried 21.85 Detonators Drivers, they work perfectly, it seems that both 23.10 and 23.11 doesn't work with Winfast Leadtek Geforce3 TI 500 Video Card (perhaps it's because of the new architecture of the drivers ????), do you think an update of the bios of the video card can help, but it seems that I have the latest !! (3.2) Am I wrong ? It's not fair that I can't use the newer drivers ! I know that it work perfectly with my Geforce2 GTS from creative !<br>
    Does someone can tell me where can I find latest bios, don't tell me leadtek.com they haven't update anythink since a long time for the Geforce3 ! I have also try to question them, I'm waiting for their answer !<br>
    Thanks all
     
  8. zeejay

    zeejay Guest

    Check and see if anything is sharing an IRQ with the Video card.<br>
    I had a problem with stuttering framerate that only happend with<br>
    drivers 22.xx and up which turned out to be IRQ sharing.
     
  9. leomon32

    leomon32 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    I have test with detonators 22.xx and 23.xx, and the it doesn't work, only 21.85 and older work with this card ! does someone have a Leadtek Winfast Geforce 3 Ti 500 in order to see if he has the same problem ????? <IMG SRC="smileys/confused.gif"> <br>
    <IMG SRC="smileys/hot.gif"> <IMG SRC="smileys/hot.gif"> <IMG SRC="smileys/hot.gif"> <IMG SRC="smileys/hot.gif"> <IMG SRC="smileys/hot.gif">
     
  10. zeejay

    zeejay Guest

    <BLOCKQUOTE>quote:<HR>Originally posted by leomon32:<br>
    <b>I have test with detonators 22.xx and 23.xx, and the it doesn't work, only 21.85 and older work with this card ! does someone have a Leadtek Winfast Geforce 3 Ti 500 in order to see if he has the same problem ????? <IMG SRC="smileys/confused.gif"> <br>
    <IMG SRC="smileys/hot.gif"> <IMG SRC="smileys/hot.gif"> <IMG SRC="smileys/hot.gif"> <IMG SRC="smileys/hot.gif"> <IMG SRC="smileys/hot.gif"></b><HR></BLOCKQUOTE><br>
    <br>
    Sounds allot like my problem. Only thing i did was disable<br>
    the device that was sharing an IRQ with the video card and it<br>
    solved it for me. Also i have the exact same video card so i<br>
    don't think it's a problem with the card itself.<br>
    <br>
    Edit - just remembered I also updated my MOBO bios around the<br>
    time i fixed it, but i think it was more likely the IRQ<br>
    sharing problem. Can't hurt though to see if there is a newer<br>
    bios for yor motherboard, especally if you happen to have<br>
    the same board as me, abit kt7a-r <br><br><i>This message was edited by zeejay on 14 Dec 2001 10:52 AM</i>
     

  11. leomon32

    leomon32 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    sorry for not having seen your reply before zeejay ! there's nothing except IRQ Holder For PCi Steering and VIA Controller to USB, wich doesn't seems to cause any conflict.
     
  12. zeejay

    zeejay Guest

    <BLOCKQUOTE>quote:<HR>Originally posted by leomon32:<br>
    <b>sorry for not having seen your reply before zeejay ! there's nothing except IRQ Holder For PCi Steering and VIA Controller to USB, wich doesn't seems to cause any conflict.</b><HR></BLOCKQUOTE><br>
    <br>
    <br>
    Try and disable the device anyway, all i had was a firewire port<br>
    on my Soundcard which i figgured couldn't be it cause i wasn't<br>
    uisng it at all. but it seemed to fix it.
     
  13. leomon32

    leomon32 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    I have try to disable USB port, now when I do a DirectX test, it's back to normal, but 3d mark 2001 still doesn't work and max payne too ! But OpenGL based game work perfectly (150fps at Quake 3)<br>
    I absolutly don't know what to do now ? I'm stuck with 21.85 Drivers ??
     

Share This Page