1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with Saphire 5850 Extreme voltage.

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon' started by And0r, Jun 12, 2011.

  1. And0r

    And0r Active Member

    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7850
    Hey ppl,

    I've got a Saphire 5850 Extreme overclocked to 900 / 1200

    I set the voltage in Trixx to 1.2volts and when I check gpu-z whilst running a 3dapp the voltage shows as the default 1.088.

    I even tried disabling ulps.

    Andy

    This is me whilst playing bad company 2

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Aioras

    Aioras Master Guru

    Messages:
    643
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Zotac GTX980Ti ***937;
    No worries mate, the Volts stays at 1.2V is just a bug with Gpu-Z or trixx but keep in mind that if you´re playing BBC2 with 900/1200 without crashes you have higher Volts than reference, otherwise you couldn´t play.

    GPU-Z is not showing the correct volts, it happens to me with the same card on crossfire.
     
  3. Imperious

    Imperious Master Guru

    Messages:
    258
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward Phoenix GTX1070
    I take it that MSI Afterburner doesn't work with your card?

    Mine works perfectly stable at 1.168v at exactly those settings.
     
  4. Aioras

    Aioras Master Guru

    Messages:
    643
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Zotac GTX980Ti ***937;
    It doesn´t, mine is working too with those settings, 900/1200 at 1.168V. Is wonderfull isn´t?
     

  5. MaidenFred

    MaidenFred Active Member

    Messages:
    82
    Likes Received:
    1
    GPU:
    980ti GE Lightning mod
    Hello,

    I suggest to try another version for GPU-Z...

    For my card, version 0.4.2 is the best for monitoring temps and voltages.
    Newer version won't report good ones (or not at all!)
     
  6. lynx

    lynx New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5850 Xtreme
    Hi,

    i can not even control the GPU voltage on my 2 Sapphire HD 5850 Xtreme.
    I assume this must be the same Card or is there a Extreme and a Xtreme Card from Sapphire?

    I even tried the exact same Trixx Version 4.0.1 without success.
    What does the trick?

    Thanks,
    lynx
     

Share This Page