Possible? If so, how? FX5900->Quadro / 6800->Quadro

Discussion in 'RivaTuner Advanced Discussion forum' started by DarknessGFX, Feb 25, 2006.

  1. juodvarnis

    juodvarnis Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    mobility radeon hd 5650
    it doesn't work with 61.82 drivers and copied NvWsApps.cfg & NvApps.xml to system32 folder,- there is no any custom ogl or d3d settings, nothing happens... wtf? :)
     
  2. Firstperson

    Firstperson Master Guru

    Messages:
    689
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 2070
    Does anyone have the "official" list of what cards over the years can be turned into quadro's

    68GT/U = Quadro FX 4000
    78GTX = Quadro FX 4500?
     
  3. juodvarnis

    juodvarnis Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    mobility radeon hd 5650
    6800gt/u are the latest. gf7x00 no way to turn to quadro like buying one ;)
    btw i was thinkig about quadro 1500 'cause thats the best price/performance choice, afterall $500 isn't so much for the good performance vcard. afterall it's real quadro
     
  4. onionbobo

    onionbobo New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi, I just bought a BFG 6800GT OC PCie from ebay, I tried over 10 different methods to mod it into a Quadro FX4000, but never works! still showing Geforce 6800 series, and I still can't use "Realview" in Solidworks ! anyone had similar issue or know how to fix?
     

  5. clokkevi

    clokkevi Master Guru

    Messages:
    368
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GTX 680
    Unfortunately, Solidworks' Realview is the one thing that will work on a modded 6800 AGP, but not on a modded 6800 PCI-E.
    I will add that info to the how-to right now.
    Read this post from rui0317:
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=1632311#post1632311
     
  6. clokkevi

    clokkevi Master Guru

    Messages:
    368
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GTX 680
    Hmm.. I just got a weird idea.
    When modding a 6800 PCI-E, Windows will still see the card's BR-02 ID, as "00F9"

    So it will show the card as
    NVIDIA_BR02.DEV_00F9.1 = "NVIDIA GeForce 6800 Series GPU"

    What if you changed that line (in "nv4_disp.inf" in the driver SFX archive) to

    NVIDIA_BR02.DEV_00F9.1 = "NVIDIA Quadro FX 3400/4400"

    and reinstalled the driver?
    (You would also need to replace that line in the "C:\WINDOWS\inf\oem*.inf" file,
    or else it would just use the old "NVIDIA GeForce 6800 Series GPU" value)

    Maybe Windows would now show the card as "NVIDIA Quadro FX 3400/4400",
    and that would be enough for the RealView..?
     
    Last edited: Sep 15, 2006
  7. onionbobo

    onionbobo New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    mmm.. I saw some people claim they could enable realview feature, forgot where, ouch~ bought this card mainly for that feature lol~ now I really miss an AGP slot :S
     
  8. juodvarnis

    juodvarnis Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    mobility radeon hd 5650
    clokkevi, that doesnt help... another soft: acad2007 doesnot work with special drivers (powerdraft) because it detects card as "6800 series" not as quadro, though adt2006 works with poverdraft, and accepts card as quadro (despite of that problem that things appear inverted, but i heard its common problem even with real quadros)
     
  9. clokkevi

    clokkevi Master Guru

    Messages:
    368
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GTX 680
    You tried changing oem*.inf and nv4_disp.inf lines to
    NVIDIA_BR02.DEV_00F9.1 = "NVIDIA Quadro FX 3400/4400"
    ..? Where in Windows did the new "NVIDIA Quadro FX 3400/4400" string show?
    Did it show in "Display Properties" -> "Settings"
    or in "System" -> "Hardware" -> "Device Manager" -> "Display Adapters" ?

    Ok, thanks for the info!
    If they create a driver so it will query the PCI Device ID directly,
    it will get "004E" from a modded 6800 AGP, but "00F9" from a modded 6800 PCI-E.
    Then it will not matter at all if the name string is "NVIDIA Quadro FX 3400/4400".

    It seems that the only way to get "RealView" or "POWERdraft 2007" to run, would be to patch those drivers, then.
    Either so they just skip the PCI Device ID queries,
    or else so the PCI Device ID queries always return a Quadro ID, e.g. "00F8" or "004E"
     
    Last edited: Sep 15, 2006
  10. juodvarnis

    juodvarnis Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    mobility radeon hd 5650
    honestly, i only changed oem*.ini :)
    i'll try someday later clean reinstall drivers with edited nv4_disp.ini, but i doubt that it will help...
     

  11. clokkevi

    clokkevi Master Guru

    Messages:
    368
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GTX 680
    Yes, please try that.
    Uninstall drivers, restart, stop the "New Hardware found" wizard, delete the oem*.inf,
    If you have a C:\NVIDIA\*\nv4_disp.inf from earlier installation,
    that one is the easiest to edit
     
  12. admadm

    admadm New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    msi 6800gt@qfx
    hi

    it works fine with pcie msi 256mb 6800gt and agp asus 128mb 6800gt too.

    did anybody try NVIDIA SLI with rivatuner quadro-mod???
     
  13. onionbobo

    onionbobo New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello admadm, could u plz tell me what works fine with pcie msi 6800gt? realview? If so, how did you convert? could u please state your steps? or link to the page you referred to? Or did you try the above editing nv4_disp.info file? Cheers man
     
  14. admadm

    admadm New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    msi 6800gt@qfx
    hi

    i just made the rivatuner-mod with these 2 cards. the agp asus gone fx4000 fine. pcie msi 6800gt gone quadro fx too, and i can install maxtreme driver for 3d studio max .
    - i experienced the rendertime with vray render engine in 3ds decraesed about 40% with same scene and setup of course. (IT IS POSSIBLE???) seen anybody same?
    (CAN I DECREASE MORE WITH SECOND CARD IN SLI?)
    - the winxp much faster with the big windows in 2 x 1600*1200 res.
    - playing of divx or DVD under rendering much better. it can play the movie continuously without any task-manager preparing.


    adm

    mod: i made the convert as clokkevi`s description in this topic. i didn`t try editing nv4_disp.info file yet. 3ds max use my card as quadro fx.

    thank you clokkevi.
     
    Last edited: Sep 16, 2006
  15. AlecRyben

    AlecRyben Ancient Guru

    Messages:
    7,776
    Likes Received:
    0
    GPU:
    5x580 2x590 2x780Ti 1x970
    If you were using Gelato i would say yes, but with VRay, that's not possible.
    You have probably disabled some time consuming parameter (sampling rate, final gather, GI, caustics, etc...) in Vray without noticing.
     

  16. admadm

    admadm New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    msi 6800gt@qfx

    no, i didnt use gelato, because gelato dont use vray. i use vray 1,5 rc2 with max8. i will make tests about this with same settings.

    adm
     
  17. terrablader

    terrablader Master Guru

    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD4870,HD2900XT,HD4350
    6800 U OC modded to FX4000 I think how do I know?

    I tried modding the 6800U OC BFG. I think its older than Aug 05. Anyways I put in the 71.24 Drivers since that's what solidworks tested 07 with. Then used the RivTuner on first page of this post.

    The display properties show it as a Nvidia Quatro FX4000 and the real view option is actually checkable in Solidworks. Its seems there is rendering of materials in RealView.

    Should I assume now that I have a real FX4000 card? I want to try my hand in CAD professionally eventually. Need a good start. How do I know that I have it really working correctly?

    Also I have a PCI FX5200 Geforce in one of my PC slots for extra monitors though i pulled it out for this install. Its now back in. Using dualview with 3 monitors. i use the side monitors for email and stuff not cad.

    This is amazing if it really works. Also especially condering I am running three screens using on PCI card.

    R.
     
    Last edited: Sep 23, 2006
  18. clokkevi

    clokkevi Master Guru

    Messages:
    368
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GTX 680
  19. terrablader

    terrablader Master Guru

    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD4870,HD2900XT,HD4350
    good news.

    thats awsome news. Thank you for helping so many people with this.

    Its not everyday that a piece of hardware can be reborn! Now I have to rethink weather going to a 7950 makes sense because it will not run Solidworks well correct, no real view etc?


    Screen resolution set to 1280 x 1024. this is the fps i got
    42,48,42,42,85,84,84,62 per each test how is this?

    Any other critical tweeks needed AA etc?



    R.
     
    Last edited: Sep 23, 2006
  20. terrablader

    terrablader Master Guru

    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD4870,HD2900XT,HD4350
    How are these results good? fair?

    How are these results this is what I got with a Modded 6800u. This is with 875 chipset mobo and p4 3.4ghz, 2 gig ram pc3200

    ugs-03 Viewset
    -------------------------------------------------------------------------------
    Test Weight Frames DLB Visual Double Frame Buffer Depth Stencil
    # Per Sec Sec ID Buffer Red Green Blue Alpha Buffer Buffer
    -------------------------------------------------------------------------------
    1 16.50 37.5 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    2 16.50 46.9 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    3 16.50 37.5 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    4 16.50 41.7 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    5 8.50 75.0 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    6 8.50 74.9 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    7 8.50 75.0 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    8 8.50 71.6 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    -------------------------------------------------------------------------------
    ugs-03 Weighted Geometric Mean = 49.92






    Run All Summary

    ---------- SUM_RESULTS\3DSMAX\SUMMARY.TXT
    3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 33.33

    ---------- SUM_RESULTS\DRV\SUMMARY.TXT
    drv-09 Weighted Geometric Mean = 74.89

    ---------- SUM_RESULTS\DX\SUMMARY.TXT
    dx-08 Weighted Geometric Mean = 74.39

    ---------- SUM_RESULTS\LIGHT\SUMMARY.TXT
    light-06 Weighted Geometric Mean = 28.98

    ---------- SUM_RESULTS\PROE\SUMMARY.TXT
    proe-02 Weighted Geometric Mean = 39.54

    ---------- SUM_RESULTS\UGS\SUMMARY.TXT
    ugs-03 Weighted Geometric Mean = 49.92


    3dsmax-02 Viewset
    -------------------------------------------------------------------------------
    Test Weight Frames DLB Visual Double Frame Buffer Depth Stencil
    # Per Sec Sec ID Buffer Red Green Blue Alpha Buffer Buffer
    -------------------------------------------------------------------------------
    1 5.50 26.4 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    2 5.50 26.5 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    3 5.50 18.7 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    4 5.50 18.8 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    5 17.00 60.8 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    6 5.50 50.5 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    7 5.50 37.5 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    8 5.50 26.3 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    9 5.50 15.5 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    10 17.00 66.9 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    11 5.50 24.1 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    12 5.50 24.2 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    13 5.50 17.5 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    14 5.50 17.6 N/A 7 True 8 8 8 0 24 0
    -------------------------------------------------------------------------------
    3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 33.33
     
    Last edited: Sep 24, 2006

Share This Page