[POLL] Call of Duty: Black Ops Stuttering Issue

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by deltatux, Nov 11, 2010.

?

Do you suffer from the infamous stuttering problem?

  1. Yes

    52.3%
  2. No

    47.7%
  1. Wanny

    Wanny Guest

    MP has a bit of stuttering at first then it goes away. And I still believe it's not even caused by our PCs, but network stuff instead.

    SP had some stuttering through the game.
     
  2. death_samurai

    death_samurai Ancient Guru

    Messages:
    3,824
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Palit 970 GTX jetstream
    set game priority to high. enabled triple buffering in ccc.
     
  3. death_samurai

    death_samurai Ancient Guru

    Messages:
    3,824
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Palit 970 GTX jetstream
    another thing do these ppl that experience stuttering are they nvi or ati users or both?i read someone say that intel cpus get it but amd doesn't?
     
  4. deltatux

    deltatux Ancient Guru

    Messages:
    19,051
    Likes Received:
    13
    GPU:
    GIGABYTE Radeon R9 280
    So you edited the .cfg files?

    deltatux
     

  5. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,405
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
    ^
    yea i configured sp cfg. file and it reverted back; its the same in mp.cfg..


    last thing i could try is to set it to high priority and try d3d triple buffer, gonna do that later :)
     
  6. ravageuk

    ravageuk Master Guru

    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 580 SLI
    IMO it's low GPU usage causing CPU to bottleneck causing stuttering and freezing.

    Seems alot of the issues are with Nvidia users, but i have read alot of posts that show people with ATI cards are having issues aswell.
     
  7. Johnny316

    Johnny316 Member Guru

    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX560Ti DCII
    It's running fine here with full AA and AS. Guess it depends on different people's setups.
     
  8. deltatux

    deltatux Ancient Guru

    Messages:
    19,051
    Likes Received:
    13
    GPU:
    GIGABYTE Radeon R9 280
    Interesting and this removed all the stuttering?

    ah i c, I guess when I get the game (if it isn't patched yet), I could try that lol

    deltatux
     
  9. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,405
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
    i posted this over at nv section,might as well here

     
  10. deltatux

    deltatux Ancient Guru

    Messages:
    19,051
    Likes Received:
    13
    GPU:
    GIGABYTE Radeon R9 280
    Oh, so by setting it manually AND make the cfg read-only fixed it? It might actually work eh?

    Good call.

    Anyone else please confirm it works?

    deltatux
     

  11. pooley

    pooley Member Guru

    Messages:
    191
    Likes Received:
    3
    GPU:
    xfx r9 fury
    no stuttering here.
     
  12. signex

    signex Ancient Guru

    Messages:
    8,803
    Likes Received:
    158
    GPU:
    NVIDIA RTX 3050 Ti
    sorry for being offtopic, i havent read ANYthing about my problem, the tree's leafs leaves w/e it's spelled, have a black line around them it looks horrible and very noticable...

    [​IMG]
     
    Last edited: Nov 11, 2010
  13. death_samurai

    death_samurai Ancient Guru

    Messages:
    3,824
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Palit 970 GTX jetstream
    yes it did but then here's what happened. I played again and it hung and had stuttering even though i had changed the priority thing and the triple buffering was set. Anyway since it hung i restarted the game and played thru it again and this time it played smoothly. Weird huh? Seems like this hanging and stuttering is occuring randomly for me. But one thing i can confirm is that setting the priority thing enables me to play the game for longer periods without hanging compared to setting it at normal priority.



    Do you have the link where they show you how to change some file settings for your game? I wonder if i should try it? Would it work?


    Another forummer mentioned he changed drivers back to 10.5 and it worked well for him. I wonder if i should change from 10.10d to 10.5 and some earlier driver thereby wasting the effort i took in enabling mlaa features which turns the sky pink in some places in the game fyi.


    Freaking thing is giving me a headache wasting time and effort going thru forums and changing tons of settings and unistalling and reinstalling driver. :puke2::bang:
     
  14. dukhia

    dukhia New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 280x
    The results of the poll aren't encouraging, getting COD7 now. Dunno how it'll work with an i7 :D
     
  15. superweapons

    superweapons Master Guru

    Messages:
    696
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX GTX 260 Core 216
    No stuttering or any problems on my side. I've only played through the SP campaign though. Running 260.99 drivers. Max settings at 1440x900.
     

  16. deltatux

    deltatux Ancient Guru

    Messages:
    19,051
    Likes Received:
    13
    GPU:
    GIGABYTE Radeon R9 280
    Last edited: Nov 12, 2010
  17. rogue221979

    rogue221979 Master Guru

    Messages:
    643
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Gigabyte 3090 GTX
    Just installed mine, I'll post back later with results. I'll start off with some single play and try muliplay after.
     
  18. rogue221979

    rogue221979 Master Guru

    Messages:
    643
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Gigabyte 3090 GTX
    Game worked flawlessly using 16x box adaptive MSAA.

    Edge detect and super sample on, the fps diped into the 30s but I expected that at 24x edge detect. Other than that, no stuttering.

    After playing a patch just downloaded and claims to be a performance increase for dual and quad cores, so that may be the fix, but it played fine before.
     
    Last edited: Nov 12, 2010
  19. Agonist

    Agonist Ancient Guru

    Messages:
    3,353
    Likes Received:
    578
    GPU:
    6800XT 16GB
    The only issue I have is some draw distance issues. Sometimes it disappears and then see through distance and comes right back. As for performane. Always 88-98% gpu usage. Never stutters, Plays great pretty much. guess im lucky with having no stuter. 10.10c hotfix drivers. 1920x1080. 4xx aa 16af force all games. Everything set too max settings.
     
  20. deltatux

    deltatux Ancient Guru

    Messages:
    19,051
    Likes Received:
    13
    GPU:
    GIGABYTE Radeon R9 280
    Is that a confirmation for both SP and MP?

    deltatux
     

Share This Page