Pink Hue Issue with new drivers

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by Eastcoasthandle, Oct 23, 2010.

  1. Sulfix

    Sulfix Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI Gaming X 1080 ti SLI
    Ticking back 6500K fixed it for me, thank you guys so much! I was wondering if I was going insane or the monitor was going out until I saw that other people were having this problem too.
     
  2. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,171
    Likes Received:
    232
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    You can temp fix it by setting the Color tab to default 6500K, etc. But if someone moves those sliders it goes back to pink. They will have to fix it. Unless someone knows what's going on.
     
  3. xtremegamer

    xtremegamer Maha Guru

    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS 5750 1GB DDR5
    Yeah well Installed ATI 10.10 WIN7X64 Drivers, and then when i click the ATI Catalyst Center Everything changed Colors were turned to Pink, Was Very easy to Fix tat by checking "Restore Factory Defaults" tat worked back to normal color,I have attached a screenshot..

    Windows 7 Experience Index Score went down from Desktop Performance 7.3 to now 7.2 and 3D and Gaming 7.3 to 7.2 who cares tat... Should try some games... Ohh I din't dwnload Hotfix 10.10a, Does tat work fro 5xxxx Series......

    [​IMG]
     
  4. Funky Doodle

    Funky Doodle Master Guru

    Messages:
    792
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte ATI HD 5830 1GB
    yeah, finally it's fixed for me! Setting color temp to 6500k or how xtremegamer mentioned above, simply clicking on restore factory defaults fix it :)
     

  5. EagleClaw

    EagleClaw Master Guru

    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 5870 1GB Vapor-X
    This is what I did (worked) and had it posted in the 10.10 driver thread yesterday.


    edit: xtremegamer, what object dock is that on top of your screen?



     
  6. xtremegamer

    xtremegamer Maha Guru

    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS 5750 1GB DDR5
    @ EagleClaw It's Stardock Object Dock 2.0, the latest one released.... It's free PLUS versions have more features but we have to pay......
     
  7. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,171
    Likes Received:
    232
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    That's not the entire story. Yes, when you click on CCC things turn pink and hitting the defualt button fixes it. However, if you go to the Color tab and move the slider for hue, color, etc. It will return back to pink, that's the problem. There are some people who make those changes because they want digital vibrance. While others don't mess with it at all. So that is not a perm. fix. AMD driver team needs to fix this bug.

    Make sure you submit a ticket
    http://www.amdsurveys.com/se.ashx?s=5A1E27D27E29B0E3
     
  8. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,171
    Likes Received:
    232
    GPU:
    Nitro 5700 XT
  9. xtremegamer

    xtremegamer Maha Guru

    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS 5750 1GB DDR5
    @Eastcoasthandle.. I agree with that mate but , i think Catlayst Maker knows tat and it will be fixed on next version of drivers , or via next hotfix maybe!!!1
     
  10. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,171
    Likes Received:
    232
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    Yeah but there is no acknowledgment of the problem from him. Has anyone tweeted him about the issue?
     
    Last edited: Oct 24, 2010

  11. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,153
    Likes Received:
    148
    GPU:
    RX VEGA 56
    Last edited: Oct 23, 2010
  12. klanjsek

    klanjsek Active Member

    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SAPPHIRE HD 5870 900/1250

    I do not have temp, hue, edid, etc setting anywhere under color tab...only gamma, brightness, contrast:3eyes:???

    Is this dependent on monitor driver? I have samsung 970p.
     
  13. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,171
    Likes Received:
    232
    GPU:
    Nitro 5700 XT
  14. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,308
    Likes Received:
    458
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Seconded :)

    Wrong color tab, from the Graphics Menu, Desktop and Displays, then at the bottom (little picture of the monitor), click on the black triangle in the top right corner of it and select configure, the Hue etc... controls are in that color tab, but increasing the temp, gives you a blue Hue instead (as ive recently discovered) :p
     
    Last edited: Oct 24, 2010
  15. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,153
    Likes Received:
    148
    GPU:
    RX VEGA 56
    No problem guys.
    I just hope he notices me...
     

  16. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,308
    Likes Received:
    458
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    I was just thinking, could you not keep the 10.9's CCC, and just update the driver to the 10.10's through the Device Manager, or is the problem with the actual driver, as that would be a temporary fix if not.
     
  17. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,153
    Likes Received:
    148
    GPU:
    RX VEGA 56
    You are right in the spot i think.

    It can be a CCC problem and not the driver.

    What you can do is, uninstall everything, Install ONLY the driver from the 10.10 WHQL and then, install the CCC from 10.9a
     
  18. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,308
    Likes Received:
    458
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    I might give it a quick try, can't hurt. :p

    EDIT: Im trying it now.

    EDIT2: Its the driver, only got that installed at present, ahh well, was worth a try :p
     
    Last edited: Oct 24, 2010
  19. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,153
    Likes Received:
    148
    GPU:
    RX VEGA 56
    :/ Well, lets wait for CatMaker to make his move...
     
  20. Mineria

    Mineria Ancient Guru

    Messages:
    3,842
    Likes Received:
    19
    GPU:
    Asus Strix GTX 1080
    Sounds like a over the top or messed uninstall of previous driver.
    Installed 10.10a here after a complete uninstall of previous set, no pink issue what so ever, not even after adjusting the saturation.
     

Share This Page