OverdriveNTool - tool for AMD GPUs

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon' started by tede, Aug 6, 2017.

  1. tede

    tede Member Guru

    Messages:
    117
    Likes Received:
    32
    GPU:
    AMD RX 470
    I think you talking about driver bug, user settings are probably stored properly but not used by the driver.
    Clicking apply will not make driver use settings untill you change at least one value, this is bug.
    Doing reset and then compare makes no sense, values will allways not match and profile will be applied (unless you have profile with default values)
    I would change this commandline to one line:
    OverdriveNTool.exe -r0 -r1 -r2 -r3 -r4 -r5 -r6 -p0"0" -p1"0" -p2"0" -p3"0" -p4"1" -p5"0" -p6"0"

    @Tiba check your PM.
     
    kjra178 and JSSSX like this.
  2. JSSSX

    JSSSX New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RX 580 Series
    I was doing such reset and applying profile but I guess because of the beta blockchain drivers bug, it wasn't reapplying the profiles properly or not at all. Forcing a compare and apply did the trick, but for the 6x other cards, not the number 0.

    Thanks anyway for taking time to reply each time, I will give a try with some other drivers when/if available later.
     
  3. tede

    tede Member Guru

    Messages:
    117
    Likes Received:
    32
    GPU:
    AMD RX 470
    In blockchain driver you can't open Wattman or use watttool, but if you install 17.8.1 you can crearly see if profile is applied or not, comparing values in wattman and OverdriveNTool. But if they are set but not used, it's driver bug. Doing reset + reapply profile should be trick for this bug, but i don't know why for one of your GPU this doesn't work. Is this card different than 6 others?

    PS
    If anyone wants to help me testing I2C support for new VRMs please PM me.
    I work on NCP81022 - it's used on some rx400 from XFX, and uP9505P - it's used on rx500 from MSI and others
     
  4. JSSSX

    JSSSX New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RX 580 Series
    They are all MSI ARMOR RX 580 4GB.
     

  5. faceless

    faceless New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RX 580 8G
    Do you have a display attached to this card? All drivers since 17.7.2 seem to mess up settings for cards with attached displays for me.
     
  6. JSSSX

    JSSSX New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RX 580 Series
    I think you're right, the affected card is the one which is plugged to monitor.
     
  7. wiak

    wiak Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RX 480 Gaming X
  8. BAZOKA1942

    BAZOKA1942 Member Guru

    Messages:
    169
    Likes Received:
    3
    GPU:
    sapphire r9 390
    can i set software to start directly on gpu id1 amd not intel id 0 ?
    and give me direct command to load profile 1 with id 1 card thanks
     
    Last edited: Sep 7, 2017
  9. Flickshot

    Flickshot New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX460 Hawk 1GB
    Hi, I have the blockchain driver. 6x RX480 Cards in the system all same with the same bios. I only change the P1 Memory voltage and regular profile gpu voltage to drop the core voltage. Setting applies to card 0 only. All other cards remain with the same settings, no voltage drop. This program only works correctly in the system with 1 card.

    Please fix for multi gpu systems.

    PS. not even with 1 card, voltage reverts back to bios Profile voltages. only P1 Memory voltage setting seems to stick...
     
  10. tede

    tede Member Guru

    Messages:
    117
    Likes Received:
    32
    GPU:
    AMD RX 470
    Hi.
    use this: OverdriveNTool.exe -p1"Your profile name"
    P0 always revert back to defaults on Polaris.
    If you want to have correct voltage on blockchain driver disable all GPU Pstates except P7.
     
    BAZOKA1942 likes this.

  11. Flickshot

    Flickshot New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX460 Hawk 1GB
    That problem can be fixed also by editing the Pstates in the bios. Main problem now is the 6x GPU system where I cannot apply P1 memory voltage state to the rest of the 5 cards.
     
  12. tede

    tede Member Guru

    Messages:
    117
    Likes Received:
    32
    GPU:
    AMD RX 470
    Flickshot check your PM.
     
  13. BAZOKA1942

    BAZOKA1942 Member Guru

    Messages:
    169
    Likes Received:
    3
    GPU:
    sapphire r9 390
     
  14. Rootax

    Rootax Member Guru

    Messages:
    117
    Likes Received:
    6
    GPU:
    Radeon Vega FE OC
    Hello,

    First of all, thx you for your work tede :)

    Quick question, can you add Vega FE as supported GPU please ? Would be nice, if possible :) If not, well, it's ok too.

    Thx you !
     
  15. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    4,465
    Likes Received:
    322
    GPU:
    Fiji-X HBM 1120/575
    My Fiji working Great on this, try and find out :D
     

  16. Montville

    Montville Active Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Aorus RX 570 4GB
    Hmm, I am using wattman to oc my Aorus Polaris GPU - no problems!
     
  17. morrk

    morrk Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI 290 Gaming
    I'm using this solely for tweaking my vega, works like a charm.

    Thanks for your work on this tede, very much appreciated.
     
  18. CH Schlumpf

    CH Schlumpf New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX780 Ti
    Hello,
    I love your work, but I habe a problem: With the Blockchain driver I cant set the voltage correctly. The CPU and the GPU Voltage stays the same as bevor. With the Claymore 10 i can set them properly. Any idea?
    The Clocks and Fan work great.
    Thank you for help.
     
  19. JSSSX

    JSSSX New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RX 580 Series
    Drivers issue, you can fix this problem by resetting your cards before attempting to change the voltage.
    This is the only way I've found that it works almost perfectly with Beta Blockchain drivers.

    Note: must be resetted (-r command) then compared (cp command) and set by command line after claymore has been successfully launched and started mining.
     
  20. ZBEP777

    ZBEP777 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI RX 580 ARMOR 4G
    Hello!

    MSI RX 580 ARMOR 4G OC (x5)
    Win10 x64
    Power Supply: 2000W

    Fan_Target - don't work :(

    Fan_Min=750
    Fan_Max=3000
    Fan_Acoustic=918
    Fan_Target=66

    Claymore's Dual Miner: GPU0 t=82C fan=30%

    Why?
     
    Last edited: Sep 14, 2017

Share This Page