1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[OFFICIAL] Windows 10 RS4 - Build 17134 RTM

Discussion in 'Operating Systems' started by Extraordinary, Mar 31, 2018.

  1. lucidus

    lucidus Ancient Guru

    Messages:
    11,856
    Likes Received:
    1,373
    GPU:
    .
    I had come from the 397 driver in RS1 (as WDDM 2.1) to RS4 with the same driver (as WDDM 2.4) and it ran no differently in my case. I'm not seeing any obvious differences even now on my fresh RS1 install with the 391 far cry 5 driver. I remember you mentioned about upgrading over the years, may be something got fixed during the RS4 upgrade process. Since I'm on LTSB (again) and it doesn't have upgrade capabilities (at least to other branches), I don't have the old windows rut symptoms. I'm using en-US btw.

    The time zone problem was the biggest one for me and I've reported it to them via feedback in rs2 and 3's development and they still didn't care to fix it. I change from west coast USA time to GMT +4 and everything glitches out until the time difference (12 hours) is made up again because it always set the HH:MM correctly but the opposite of the correct AM/PM. For almost a year I thought I had h/w problems because everyone else ran fine lol. I noticed some other guys talking about it in an old thread with 3 posts in some obscure forum and that's from where I knew what's wrong. If I install in a VHD, OOBE asks me for the time zone before any logs have been created and everything functions correctly but a "real" install doesn't have that option and it causes issues. Onedrive has been broken since March. I assumed the taskbar flickers (in RS4) were just the store doing its thing and I ignored it but it did it again when I used 7-z's extract function and the file picker opened. Tried it again with firefox ctrl+o, same thing. It flickers less after the April CU (and in this) but it's still there.

    Really disappointed in MS' output for a while. I hope RS5 is better.
     
    Extraordinary and -Tj- like this.
  2. Alessio1989

    Alessio1989 Maha Guru

    Messages:
    1,383
    Likes Received:
    232
    GPU:
    .
    Good job Microsoft Nadella's crap.

    I am unable to share folders, file and hard-drives through my home network anymore. Note that I am NOT talking about HomeGroup, but the "advanced" file explorer method. Any folder, files or hard-driver that should be shared do not appear in any network map, in both host and clients.
     
  3. lucidus

    lucidus Ancient Guru

    Messages:
    11,856
    Likes Received:
    1,373
    GPU:
    .
    I saved a screenshot of AC:O's benchmark. Please keep in mind there are variations between two run environments - I had additional security software and libreoffice running and also the 391 driver in RS1 (green). RS4 is the white line with the 397 driver.


    [​IMG]
     
    Extraordinary likes this.
  4. lucidus

    lucidus Ancient Guru

    Messages:
    11,856
    Likes Received:
    1,373
    GPU:
    .
    Some guys had the same problem, one solved in his case ... try it. https://forums.guru3d.com/threads/o...4-build-17134-rtm.420202/page-19#post-5540632
     

  5. HK-1

    HK-1 Master Guru

    Messages:
    589
    Likes Received:
    241
    GPU:
    XFX RX460
    hmmm dude at least or my when related to Windows OS I'm stoped with "variants of Windows 8.1(now Windows 10WAAS) because M$FT lost your focus for Desktop Windows as OS fo me is only waste of time and a lot of crap wares
     
  6. Alessio1989

    Alessio1989 Maha Guru

    Messages:
    1,383
    Likes Received:
    232
    GPU:
    .
    Unfortunately it doesn't solve anything. Every-time I made change the share settings on a file or on a folder the host quickly appear in the netwrok page, but then it disappear when you refresh or open a new window. All client are unable to see each other, except for the WMP DLNA server, which seems to works fine.
     
    lucidus likes this.
  7. dr_rus

    dr_rus Ancient Guru

    Messages:
    2,980
    Likes Received:
    322
    GPU:
    RTX 2080 OC
    This new Twitter PWA is just atrocious. Well, UWP had a good run, I guess.
     
  8. tensai28

    tensai28 Maha Guru

    Messages:
    1,416
    Likes Received:
    365
    GPU:
    2080ti MSI X TRIO
    ???o_O Why would the language effect it? I use in windows in Japanese and have no such issues. Only problem I had was the new 397 drivers gave me lower performance but I don't think my localization had anything to do with it.
    Also define "normal English" :p
     
  9. Blackfyre

    Blackfyre Maha Guru

    Messages:
    1,011
    Likes Received:
    33
    GPU:
    MSI 1070 Gaming X
    Might be too early too tell, but if anyone has done some tests... are there any advantages in switching out from Windows 10 LTSB to the latest Windows 10 Pro (I've still got my key). Asking primarily in the performance department. Have there been any improvements? I switched out after the first Creators Update was released and went to LTSB.
     
  10. BuildeR2

    BuildeR2 Ancient Guru

    Messages:
    2,835
    Likes Received:
    129
    GPU:
    EVGA 1080 Ti FTW3
    Sorry to hear it didn't work for you, but my network shares are working fine to this day after disabling IPv6. Maybe updating to this build changed some of your network and sharing center advanced settings? Have you tried manually typing in the networked computer name? Maybe your "Function discovery" services aren't running?

    None of those things (other than disabling IPv6) helped fix my network issues with this update, but it might be worth trying.
     

  11. dr_rus

    dr_rus Ancient Guru

    Messages:
    2,980
    Likes Received:
    322
    GPU:
    RTX 2080 OC
    Well, Start menu is gone after PC was on for the night, doesn't open again. It's 1709 all over again, boyz! Buh did you see this thing called timeline???... FFS, MS

    And why the hell is there a vertical scroll bar in Start menu unless I leave a huge empty space below all tiles and the task bar? It's like they aren't even trying.
     
    lucidus likes this.
  12. tensai28

    tensai28 Maha Guru

    Messages:
    1,416
    Likes Received:
    365
    GPU:
    2080ti MSI X TRIO
    anyone else having difficulty installing 3dmark on 17134.5? It just gets stuck at 0% installing DLC:Chopsbroke.

    Edit: Nevermind, I got it working after clearing out program data and app data futuremark folders
     
    Last edited: May 2, 2018
  13. Alessio1989

    Alessio1989 Maha Guru

    Messages:
    1,383
    Likes Received:
    232
    GPU:
    .
    Network discovery is on. All machine are connected on a private network on the same access point with the same workgroup. On my network one machine is still running the version 1709, and it is the only correctly displaying on the network folder. EDIT: I am also unable to install back internet explorer, got wrong bucket event (id 1001) and I cannot find the dism package online (.\Dism.exe /Online /Add-Capability /CapabilityName:Browser.InternetExplorer~~~~0.0.11.0 fails with 0x800f0950).
     
    Last edited: May 2, 2018
  14. alanm

    alanm Ancient Guru

    Messages:
    8,895
    Likes Received:
    1,273
    GPU:
    Asus 2080 Dual OC
    Get the local IP of the machines on your network (ie, //192.168.0.105) and try to access them that way instead of by their computer name.

    Also for others who may be having trouble accessing network shares (without passwords), do note that when upgrading to 17134, it resets the password protected sharing from off to on.
     
    lucidus likes this.
  15. Alessio1989

    Alessio1989 Maha Guru

    Messages:
    1,383
    Likes Received:
    232
    GPU:
    .
    I find it!

    The service "FDResPub" (alias for "Function Discovery Resource Publication" in English) must be enabled and set as "automatic". Looks like it has been reset to "manual" now as default settings.
    Shame on you Front-end/GUI Windows team! Shame on your Q&A!

    [​IMG]
     
    blurp33, lucidus and -Tj- like this.

  16. blurp33

    blurp33 Member Guru

    Messages:
    160
    Likes Received:
    11
    GPU:
    GTX 1080 Ti on H2O
    Thanks Alessio1989. That fixed the issue for me too.
     
  17. alanm

    alanm Ancient Guru

    Messages:
    8,895
    Likes Received:
    1,273
    GPU:
    Asus 2080 Dual OC
    Thats odd. Mine is set to manual and have no networking issues. Also IPv6 enabled (others reported issues with that). Must be different adapters, drivers = different results.
     
  18. PurSpyk!!

    PurSpyk!! Master Guru

    Messages:
    666
    Likes Received:
    6
    GPU:
    GTX 1080Ti X Sli
    It is a bit of a mess, and there does not seem to be a one solution for all, this was reported numerous times in the feedback hub, but Microsoft have never listened to feedback, even though they now say they do. Issues like unable to boot if vt-d is enabled is still an issue never to be addressed, but has been an issue since early RS4 beta builds.

    I also had network issues, if I enable the service, the computers will show, but none can be accessed, error about path not found, then if I disable ipv6, then I can access the computers, but occasionally the computers will be shown as being unavailable. Extremely irritating, but Windows 10 has always had some issues with network in File Explorer. All computers use different network cards, all the latest drivers.
     
  19. Alessio1989

    Alessio1989 Maha Guru

    Messages:
    1,383
    Likes Received:
    232
    GPU:
    .
    It's not about drivers or adaptors, I wasn't able to see myself on the local network on version 1803. It's a front-end issue for me. I am not using ipv6 since it has been disabled on router my network router (simply my ISP still doesn't give me an ipv6 address and I did not use to run home grups nor any other software requiring ipv6). Disabling it on adapters didn't change anything.
     
  20. lucidus

    lucidus Ancient Guru

    Messages:
    11,856
    Likes Received:
    1,373
    GPU:
    .
    I wasn't able to see my own PC either. I guess I was affected too. I can see my PC in network and access the shared folder through that just fine (with smbv1 disabled) on 1607.
     

Share This Page