Nvidia Quadro driver 258.49 WHQL OUT

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by BetA, Jun 17, 2010.

?

How is this driver working for you?

  1. Better than previous drivers

    87 vote(s)
    68.0%
  2. About the same as previous drivers

    25 vote(s)
    19.5%
  3. Worse than previous drivers

    16 vote(s)
    12.5%
  1. dchalf10

    dchalf10 Banned

    Messages:
    4,034
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX670 1293/6800
    Believe it, the 257.15 drivers and the 257.29 drivers were insane, I usually play warhead in gamer mode in Dx9 because DX10 mode even on the gamer setting had always been unplayable for me, but I was messing around with I.Q settings and ran the game on DX10 gamer with enthusiast post processing and objects and 8aa....it stayed above 30 frames 99% of the time, the lowest it went was 24, and that is in game not a benchmark....i'm talking up close explosions and modded speed mode so I was moving very fast all the time....

    It's unexplainable, I thought I was imagining things....

    No joke, crazy FPS in the new drivers, but the funny thing is that it doesn't run much better when turning the settings down. I had seen a few notes in past drivers about increased performance with high AA...must be true because 8aa was free for me and it was definitely working, no mistaking 8aa in crysis
     
  2. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    I still have custom profile issues.

    On the other hand my GPU and VRAM usage is working again in Everest, and my GPU temp is down a few degrees.
     
  3. Fifaheld

    Fifaheld Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8800GTS 640
    Hello. Where please can i find the International Inf Mod for Win Vista/7 X64? I Found only the English Version from this Inf Mod File
     
  4. StrangeArt

    StrangeArt Master Guru

    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS STRIX GTX 970
    After all these posts, can someone confirm that it works with the 480 or not, because some people can't get it to work at all while others install it without problems. Who to believe? Hmm...

    I am by no means an expert at editing inf files, so does someone have one for me that works for the 480? Would be greatly appreciated.

    Thanks
     

  5. Radical_53

    Radical_53 Ancient Guru

    Messages:
    4,227
    Likes Received:
    173
    GPU:
    EVGA RTX 3080 FTW3
    It works fine with the 470 at least. If you put the correct 3 lines into the .inf it'll work for sure.
     
  6. BeeJAyP

    BeeJAyP Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 980Ti Hybrid
    As above, everything appears to work fine for my GTX 480 if I add only the 3 required lines to the inf, control panel is a little slow though.

    I've added it below, rename to .inf.
     
    Last edited: Jun 18, 2010
  7. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    OK I fixed my NCP profile issues by disabling my onboard video - seems it's not supported w/ the custom .inf.
     
  8. bliss007

    bliss007 Banned

    Messages:
    1,587
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX 580
    False readings, software will be +/- from driver to driver and never be 100%.

    Seriously doubt his card is 10C cooler unless previous driver was spinning fan at slower speed.

    End of ! ;)
     
  9. bliss007

    bliss007 Banned

    Messages:
    1,587
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX 580
    Actually they SHOULD be the opposite, the Quadro Card is for Image Quality not speed.

    I have no idea how over the years peeps say they are faster (not saying they are not).

    I stick to drivers for gaming and do not install any Quadro or ION or Laptop drivers needing a modded file.

    I'm not diss'ing anyone who does though.
     
  10. Radical_53

    Radical_53 Ancient Guru

    Messages:
    4,227
    Likes Received:
    173
    GPU:
    EVGA RTX 3080 FTW3
    Quadro drivers more likely had better IQ in the past compared to the normal drivers. All the sets that were said to have "exceptional" image quality were Quadros.
     

  11. StrangeArt

    StrangeArt Master Guru

    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS STRIX GTX 970
    Thanks

    Will give them a try tonight:)
     
  12. Veteran

    Veteran Ancient Guru

    Messages:
    12,103
    Likes Received:
    21
    GPU:
    2xTitan XM@1590Mhz-CH20
    This is correct,well for me anyhow quadros do give higher performance with less bugs,better designed etc,well they are on the gtx 295 anyhow.
     
  13. ariskar

    ariskar Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    6
    GPU:
    Nvidia RTX 2080
    Installed again, gave artifacts during installation. Restarted, reinstalled and finally finished the installation. Weird anyway. Some issue while blinking the screen during install which I first face on a driver installation. Working stable and solid,,, so far!:bonk:
     
  14. Stupendous Man

    Stupendous Man Master Guru

    Messages:
    512
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX660 Ti Power Edition
    I get the "could not find any compatible hardware" error when I try to install...

    Oops: Disregard. Just noticed the additional .inf file
     
    Last edited: Jun 18, 2010
  15. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,411
    Likes Received:
    360
    GPU:
    G1-GTX980@1400Mhz

    there you go, heres my Caps Viewer result..all works great...
    [​IMG]
     

  16. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,405
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]

    just change NvCplSetupEng to NvCplSetupInt and it works..




    and this set is the best from 200 series; i only tired TF2 and L4D2 and both ran smooth and fast even better than with 257.29 or 257.21 (these where the slowest for me)..
    I just hope i don't get that slowdown bug with smoke in Cod Waw..


    As for quadro debate.. they where always better for me, dunno why, even on my old 8800gts,.. well it depends on the version but usually they're bug free and super fast with great IQ.

    For example 197.59q rocked, 197.85q where average, 197.90q sucked some stuff was broken, so yea it depends on the driver revision but usually they're top notch.

    @iplaynaked; there is no IQ reduction, either try them or stop bitching :wanker: lol
     
    Last edited: Jun 18, 2010
  17. cosmosis909

    cosmosis909 Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 6800GT
    Hey Beta13 that screen shot you posted what os is that? Is it windows 7? If so how did you theme and customize it like that?

    Cheers Cosmo
     
  18. boOzy

    boOzy Active Member

    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon R290
    These are worse for me in BFBC2, back to 257.21.
     
  19. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,411
    Likes Received:
    360
    GPU:
    G1-GTX980@1400Mhz
    jup its win 7...

    just go here and read, its all there..hehe
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=310664&page=20

    just scroll down a lil....just a lil..then you will see..
    (its Rainmeter 1.2(64bit win7) and MR:GrimĀ“s Midnight Glass Nature Theme.


    -------------------------------------------------------------------------


    i cant complain about Battlefield BC 2 , runs great as before...
    i still can do my max OC and image quality is a lil better...im still around 60 frames.....no shadow bugs, no dissapearing textures, nothing , runs great...

    As i said these Drivers are an Keeper for me..and i belive that in BC2 when i look in the far its not so blurry anymore, but could be placebo....anyway....greetz Beta
     
    Last edited: Jun 18, 2010
  20. SumLeetNub

    SumLeetNub Member Guru

    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 780Ti DirectCU II
    Anyone with a 285 card using these? have a look in 3d profiles and see if Adaptive power management is in there, I have the option in the steam.exe profile! I've never had that option before...i cant change it though, the only option is adaptive, which makes sense.
     

Share This Page