1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NVIDIA GPU F@H Client Test Results

Discussion in 'Folding@Home - Join Team Guru3D !' started by jimbobjames, Jun 18, 2008.

  1. BlackZero

    BlackZero Ancient Guru

    Messages:
    8,880
    Likes Received:
    468
    GPU:
    RX Vega
    There's a massive difference in cpu usage when using the gpu client on xp or vista, on xp the cpu usage stays somewhere between 25 and 50% whereas on vista x64 it doesn't go above 5% maybe it's the driver's but I would imagine it makes a big difference specially if you are running the smp client too.
     
  2. aircool

    aircool Don Aircooleone Staff Member

    Messages:
    13,750
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Zotac GTX 560 Ti 448 Core
    Update your drivers, check your settings and make sure the client is updated.
     
  3. Nagasaki

    Nagasaki Banned

    Messages:
    1,113
    Likes Received:
    0
    GPU:
    POV 9600GT 512MB DDR3
    im on 175.19 with the beta8 client..
     
  4. sardine

    sardine Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 680m GTX 4gb
    GeForce ForceWare 177.41 for the GeForce GTX 200 series. (use a modded INF file for others I did with my 8800 GTX's)



    Products supported:

    GeForce GTX 280
    GeForce GTX 260
    nForce 780a SLI
    nForce 750a SLI

    WHQL release .
    Adds support for NVIDIA PhysX Technology for GPU PhysX hardware acceleration on GeForce 9800 GTX, GeForce GTX 280, and GeForce GTX 260 GPUs. The GeForce v177.39 driver package includes NVIDIA PhysX System Software v8.06.12. The Unreal Tournament 3 PhysX Mod Pack can be downloaded here.
    Supports single GPU and NVIDIA SLI™ technology* on DirectX 9 and OpenGL.
    Supports CUDA™ Technology.
    Supports GPU overclocking and temperature monitoring by installing NVIDIA System Tools software.
    Please read the release notes for more information on product support, features, and known compatibility issues.
     

  5. aircool

    aircool Don Aircooleone Staff Member

    Messages:
    13,750
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Zotac GTX 560 Ti 448 Core
    Does it work with the 175.19's?

    Because as far as im aware they dont:


    177.35's are considered the better set or 177.40 but the .35's are more widespread.
     
  6. Gaboou

    Gaboou Master Guru

    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x 8800GTXes ->> SM 275T
    Yes, sir! Getting much more PPD from my single graphics card than from those stupid SMPish WUs I am getting lately (project 3065 and 2665).

    BTW: The GPU client works for me much better on Vista (x64 Home Premium SP1) than on XP (32 bit Pro SP1)- uses only around 6% of CPU on average compared to a hole core on XP and doesn't have any effect on the system speed... This actually sped up my transition to Vista considerably! Using 177.35 with modified .inf on both OSes.

    EDIT:
    Sorry, wasn't that far with reading when I had written my post...

    Damn, seems that I am having similar issues, but only on Vista... Especially playing back video causes crashes. In case of XP everything is stable and good... Gonna try to watch something with SLI disabled myself. Do you use Vista?
     
    Last edited: Jun 26, 2008
  7. sardine

    sardine Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 680m GTX 4gb
    I cheated.
    I gave up on SLi 8800 GTX and got myself a 280GTX

    yes its vista x64
     
  8. Julepalme

    Julepalme Master Guru

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX580 OC'ed
    First time poster here, just wanna share my results with everyone :)

    Current Test Specs:
    [​IMG]

    Besides this i've noticed some people having trouble with CPU Usage.. this was not the case for me.. FaH is using an avg of 9-10% and peaks up to 20% on 1 core in my system a dualcore 2.8GHz, and has no noteworthy memory usage.

    With this system im getting 5748,00 ppd ..
     
    Last edited: Jun 30, 2008
  9. michael06096

    michael06096 Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX
    Last edited: Jul 2, 2008
  10. aircool

    aircool Don Aircooleone Staff Member

    Messages:
    13,750
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Zotac GTX 560 Ti 448 Core
    Michael try the 177.41's if you can, you'll get a small boost but an increase in stability.
     

  11. michael06096

    michael06096 Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX
    I beleve the 41's dont support G80 without a modified inf. For my setup this is the current software. If I had a G9x GPU I would
     
  12. aircool

    aircool Don Aircooleone Staff Member

    Messages:
    13,750
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Zotac GTX 560 Ti 448 Core
    Well use a modified INF, I did and its worth that five seconds adding the inf to the nvidia folder ;)
     
  13. michael06096

    michael06096 Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX
    you have a G9x GPU, you wouldnt need a modified inf. in your experience with a g9x it may provide a performance boost and or stability but have you actually run it on a G80?
     
  14. aircool

    aircool Don Aircooleone Staff Member

    Messages:
    13,750
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Zotac GTX 560 Ti 448 Core
    Eh? You cannot install the 9 G9x's with out a custom inf anyway.

    Yeah I've tried it on a 8600GT (mobile) and got 40-60PPD extra, and that was on a clients abused windows install.

    Stability (in fah and gaming) has been approved, this is noticeable by the fact the folding forum users have generally noticed this.

    Check it out sometime, I guess your weary to upgrade to the newer set?
     
  15. michael06096

    michael06096 Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX
    Not at all, all im saying is my current setup requires no modified inf for drivers or modification of the client. So id rather use the drivers that nvidia has blessed to use cuda with G80. afaik the newer set of drivers work without a modified inf for g9x cards but not G80 cards. That being said I searched and read these forums before starting this process. found this to be the best software setup for my current configuration

    apparently the 41's require a modified inf for anything under the 200 series of gpu but include support for PHYSX and CUDA for all G9x but not G8x. That being said im not interested in the physx just the cuda and that is supported by the 35's with no modification
     
    Last edited: Jul 2, 2008

  16. aircool

    aircool Don Aircooleone Staff Member

    Messages:
    13,750
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Zotac GTX 560 Ti 448 Core
    Well its your loss, nvidias driver support is overated from what im seeing from you.

    Well as far as nvidia says the 177.41's are for only the 200 series (thus will not install on anything else) which is why you need the INF, but the drivers do work on these cards, and much better than anything else.
     
  17. michael06096

    michael06096 Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX
    It is possible that that the 41's allow Cuda/physx on G9x and Cuda on G9x/G80 for the physx is currently not supported on G80. That being said the 35's remove the physx from the equasion and support cuda on G80 I was never a big fan of modifying inf's. And like my 1st post very simple to get running.
     
  18. michael06096

    michael06096 Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX
    Playing around with fahmon and fahspy and apparently with my stock 8800GTX I am getting 4300PPD out of it
     
  19. powerspec

    powerspec Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PNY GTX 580 OC and GT 430
    Code:
    [14:33:26] + Attempting to send results
    [14:33:26] - Couldn't send HTTP request to server
    [14:33:26]   (Got status 503)
    [14:33:26] + Could not connect to Work Server (results)
    [14:33:26]     (171.64.122.76:8080)
    [14:33:26]   Could not transmit unit 05 to Collection server; keeping in queue.
    [14:33:31] + Attempting to get work packet
    [14:33:31] - Connecting to assignment server
    [14:33:32] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
    [14:33:32] + Couldn't get work instructions.
    [14:33:32] - Attempt #2  to get work failed, and no other work to do.
                 Waiting before retry.
    
    Anyone else getting this? Or is there a way to fix this?

    Would really like to keep folding!

    Or with all the GPU's folding now, they can't keep up with work for us to do :D

    powerspec
     
  20. aircool

    aircool Don Aircooleone Staff Member

    Messages:
    13,750
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Zotac GTX 560 Ti 448 Core
    Yeah, the server is down and is rejecting work units again.

    Be patient and it'll return soon (should do anyway).

    http://foldingforum.org/viewtopic.php?p=36634#p36634
     

Share This Page