NVIDIA GeForce Version 430.64 WHQL - Download and Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by Dan, May 9, 2019.

  1. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,963
    Likes Received:
    963
    GPU:
    GTX1080Ti
    What? I've never heard of any driver defaulting all pre-render to 0. That's wrong. The default used to be three or 'use application setting'. How about some fact behind that claim as there is no such animal as a "zero pre-render que".
     
  2. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,963
    Likes Received:
    963
    GPU:
    GTX1080Ti
    It should not have done that. Mine is on 'Adaptive' by default. Are you importing old profiles in to a new driver?
     
  3. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    9,111
    Likes Received:
    3,119
    GPU:
    GTX 1080ti
    You missed when it changed then, the driver no longer has a 0 pre renders setting and its value corresponds to application default.

    [​IMG]
     
  4. Amaze

    Amaze Ancient Guru

    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    1,126
    GPU:
    1070ti 2126/4350
    I always have to set mine to Adaptive manually. The default is Optimal.
     

  5. X7007

    X7007 Ancient Guru

    Messages:
    1,529
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Inno3D 1080GTX
    HDR in youtube doesn't work anymore, there is no option in Edge or Firefox also
     
  6. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,963
    Likes Received:
    963
    GPU:
    GTX1080Ti
    The default, is adaptive.

    [​IMG]
     
    Last edited: May 18, 2019
  7. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,963
    Likes Received:
    963
    GPU:
    GTX1080Ti
    Again, what do you believe you are showing? And what are you thinking you're arguing with me over?
     
  8. Amaze

    Amaze Ancient Guru

    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    1,126
    GPU:
    1070ti 2126/4350
    Your default is adaptive, mine isn't.
    [​IMG]
     
    AQUILES likes this.
  9. Vidik

    Vidik Master Guru

    Messages:
    597
    Likes Received:
    177
    GPU:
    MSI 1070 Gaming Z
    Global Settings default is Optimal power
    Program Settings default is Optimal power for most games and benchmarks but Adaptive for browsers like Firefox or Steamwebhelper aka Chrome.
     
    Astyanax likes this.
  10. Amaze

    Amaze Ancient Guru

    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    1,126
    GPU:
    1070ti 2126/4350
    Right, I missed that ;)
     

  11. psyxeon

    psyxeon Master Guru

    Messages:
    314
    Likes Received:
    0
    GPU:
    vega
    Hi guys i do have some problems with Gta 5 with this driver. I don't have problems in other games only in Gta 5 i reinstalled everything, changed every setting but the problem persist. The game becomes blurred in Races or Stunt races tubes for a few seconds and it is very annoying, it makes me crash. As you can see the floor becomes blurred with the sun, shades are ok.

    I rolled back and now the problem persists ahhhhhh?

     
  12. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,963
    Likes Received:
    963
    GPU:
    GTX1080Ti
    You've got some weird LOD issue going on. I'd nuke the driver completely with DDU and start over. Did you use Gefarce Experiment? It can fudge up your game graphic config files too. I'd delete those and let the game recreate them. In other words, without reinstalling your OS and the game, try to return things to their vanilla state.
     
    eGGroLLiO and psyxeon like this.
  13. psyxeon

    psyxeon Master Guru

    Messages:
    314
    Likes Received:
    0
    GPU:
    vega
    I did mate, uninstalled it with DDU deleted the game and installed the driver and game again again+. Same issue.I just forced AFx16 in nvidia control panel. It makes no difference.

    I do use gforce experience for streaming, but I "uncheck" the AUTO OPTIMIZE MY GAMES

    GeForce GTX 1080 Ti AMD Ryzen 7 1700 16 GB RAM 3440 x 1440, 100Hz

    Update

    Ahh if I change to direct x 10.1 problem solved :)

     
    Last edited: May 19, 2019
  14. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    9,111
    Likes Received:
    3,119
    GPU:
    GTX 1080ti
    its a known driver issue with 430.39 and later when MSAA is enabled.


    [​IMG]
     
    Amaze and psyxeon like this.
  15. psyxeon

    psyxeon Master Guru

    Messages:
    314
    Likes Received:
    0
    GPU:
    vega
    Then I will roll back, thanks a lot man
     

  16. Thunk_It

    Thunk_It Master Guru

    Messages:
    271
    Likes Received:
    49
    GPU:
    Asus 2080ti Turbo
    Just a follow-up on the Nvidia control panel issue I was/am having. I contacted Nvidia customer care, and after several days of back and forth; they told me that there was no ETA on the next driver, but that it should have a fix incorporated in it. :)
     
    venturi likes this.
  17. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,963
    Likes Received:
    963
    GPU:
    GTX1080Ti
    Again...you're not showing the webhelper. Grow up.
     
  18. Amaze

    Amaze Ancient Guru

    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    1,126
    GPU:
    1070ti 2126/4350
    I'll grow up when you read my other post. Don't @ me again.
     
  19. Cyberdyne

    Cyberdyne Ancient Guru

    Messages:
    3,581
    Likes Received:
    297
    GPU:
    2080 Ti FTW3 Ultra
    I just globally use prefer performance in power management. I feel like the card sitting at 1400 mhz idle wont hurt it much at all over time, and it's a pain changing the setting per game.
     
  20. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    9,111
    Likes Received:
    3,119
    GPU:
    GTX 1080ti
    it'll just get stuck at 1350 while gaming instead.
     

Share This Page