Nvidia Geforce Drivers Version WHQL 344.48 Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by Spenty, Oct 22, 2014.

  1. ManuelG

    ManuelG NVIDIA Rep

    Messages:
    895
    Likes Received:
    291
    GPU:
    Geforce RTX 2080 FE
    You can do it from the Global Settings. GFE shows DSR for games which have been tested for compatibility.
     
  2. stevevnicks

    stevevnicks Maha Guru

    Messages:
    1,440
    Likes Received:
    11
    GPU:
    Don't need one
    so are you suggesting it will support DSR SLI surround mode in future up dates ?

    I have DSR working in sli 3 moniors in Unigine vally benchmark spread across 3 screens looks amazing... edit umm .. let me just check DSR was on

    yea if you run the demo and select multi monitor sourrond mode with last drivers it worked with dsr and sli these drivers only use 2 screens with dsr and sli so that's odd ?
     
    Last edited: Oct 23, 2014
  3. Rugburn

    Rugburn Member Guru

    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x EVGA GTX1080 Ti FTW3
    I'm enjoying some good cheese with all this............
     
  4. GPUSMUG

    GPUSMUG Active Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980 Ti SLI
    Yeah, it's either that or the Swift. It's almost comical how by just switching the monitor back and forth the option appears and disappears. I disabled Gsync, set the monitor to 60hz thinking that may have something to do with it to no avail.

    Nvidia, no love for the Rog Swift?
     

  5. Spets

    Spets Ancient Guru

    Messages:
    3,061
    Likes Received:
    157
    GPU:
    RTX 3090
    Do you have the option with single card? I have DSR enabled with the Swift.
     
  6. ViperAnaf

    ViperAnaf Master Guru

    Messages:
    289
    Likes Received:
    73
    GPU:
    ASUS TUF 3080 OC
    i have a problem with DSR maybe someone can help me
    my native resolution of the screen is 1680*1050 (which means 16:10) but im using HDMI cable so the windows can also input full HD into the screen - when i use DSR it decides to scale according to the 1920*1080 (16:9) and not the screen native resolution - is there a way to fix this?
     
  7. ren008

    ren008 Member Guru

    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    GPU:
    GTX 1070 G1 Gaming
    So why does DSR disable custom resolutions/refresh rates and any way to get around this?? Pretty big PITA having to disable DSR when I want to set custom resolutions for movie watching or 75hz gaming...
     
  8. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,119
    Likes Received:
    1,902
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    ^
    Yeah I saw that too, looks like you can have only one or the other.

    Hi,
    its 1920x1080, any DSR resolution.


    Edit: Just tested again @ 2280x1620 - x2.25 DSR and now it appears to be fixed with this driver, I could hoover & select normally in server menu.. Last time I played it was with experimental DSR @ 344.24 laptop driver.


    So all is good now, sorry for false reporting. :)
     
  9. NAMEk

    NAMEk Master Guru

    Messages:
    658
    Likes Received:
    4
    GPU:
    Gainward/GTX560/2GB
    No Pae:(

    Still no PAE support, come on one of my systems are 4gigs, the one in my profile, i don't want to put and i'll never put 64bit OS on that system. PAE works fine, no problem, all ram can be used and 3GB flag, that programs could use more than 2GB. It runs stable, and my girl is happy with it, except nvidia dropping without any reason, or perhaps microsoft pressure? I did test it with 64bit and 32bit+PAE, with 32bit+pae it's a little more responsive and uses less space.
     
  10. whitespider

    whitespider Member Guru

    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4770k
    Get tomb raider, play it at 2.x native, set smoothness above 50%, enjoy.
     

  11. Xanvast

    Xanvast Master Guru

    Messages:
    289
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Titan X P 3 Way SLI
    No DSR in SLI like with the 344.24... Disappointing.
     
  12. whitespider

    whitespider Member Guru

    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4770k
    DSR and sli seem to be made for eachother.
     
  13. stevevnicks

    stevevnicks Maha Guru

    Messages:
    1,440
    Likes Received:
    11
    GPU:
    Don't need one

    wtf are you going on about lol ? it works you just need to get ya head wrapped around it lol

    and hopefully surround view will be supported DSR officially in the near future.
     
    Last edited: Oct 23, 2014
  14. Bradders684

    Bradders684 Maha Guru

    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI GTX 980 Ti GAMING
    Try changing your desktop resolution to your desired DSR resolution and then launch the game.

    Edit: The graphics look pretty old in that game, have you tried forcing SGSSAA in NVIDIA Inspector without a flag?
     
    Last edited: Oct 23, 2014
  15. ragtag

    ragtag Master Guru

    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX 980 SLI
    I got gtx980 SLI and a swift monitor. No DSR option at all. DSR option is only available with SLI turned off.
     
    Last edited: Oct 23, 2014

  16. ToyTen

    ToyTen Maha Guru

    Messages:
    1,218
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1080 Gaming X
    @stevevnicks
    I tried everything but clean instal till now (to get DSR to work). Haven't got the DSR options in nvcpl yet.
    I admit i didn't tried without sli neither without surround. The first i could give a try, the second no. (well yes but if it isn't doable in surround you know, im not interested no)
    Edit: in a near future
     
    Last edited: Oct 23, 2014
  17. GPUSMUG

    GPUSMUG Active Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980 Ti SLI
    Yes. On the PB278Q however the option is available in both single card and SLI.

    What monitor are you using?
     
  18. Xanvast

    Xanvast Master Guru

    Messages:
    289
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Titan X P 3 Way SLI
    I've got a Samsung U28D590
     
  19. zantetheo

    zantetheo Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Gigabyte GTX 770 OC 4GB
    Playing BF4 with 150% resolution scale for a year now. Tested DSR in 2880x1620 resolution which is same as 150%.

    about +100 in Vram usage
    same fps
    and same quality i think

    need to do some more testing
     
  20. UNREAL_2004

    UNREAL_2004 Master Guru

    Messages:
    976
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080 & G12+H55
    This.
     

Share This Page