Nvidia GeForce 340.43 Beta Driver download & discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by kens30, Jun 17, 2014.

  1. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    9,096
    Likes Received:
    5,973
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    Good for you that one of them will fix the bug.

    I was not wrong because I wrote most generic/common approach - to report bug to the utility`s developer. :nerd:
     
  2. BadDriver

    BadDriver Master Guru

    Messages:
    280
    Likes Received:
    1
    GPU:
    STRIX-GTX1070-8G

    You did say i have to report the bug to Asus thats was wrong.

    Nvidia is the problem.
     
  3. BadDriver

    BadDriver Master Guru

    Messages:
    280
    Likes Received:
    1
    GPU:
    STRIX-GTX1070-8G

    Here you say that 3rd party tools shouldn't be fixed by nvidia. Asus gpu tweak wasn't the problem in the 1st place, what are u talking about???


    Nvidia created this bug.
     
  4. EdKiefer

    EdKiefer Ancient Guru

    Messages:
    2,448
    Likes Received:
    225
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    not taking sides with this, but it not so straight forward . My bet is Nvidia and Asus talked and decided which one was easy/best to fix it .

    Sometimes company X makes changes , these are ok changes with respect to a spec but company B code worked fine before but tech was out of spec .
    It can go either way depending on what changed .

    Main thing it seems it getting fixed for those that use GPU tweak .
     

  5. ManuelG

    ManuelG NVIDIA Rep

    Messages:
    750
    Likes Received:
    158
    GPU:
    Geforce RTX 2080 FE
    What are you using to verify refresh rate/FPS in game?
     
  6. ManuelG

    ManuelG NVIDIA Rep

    Messages:
    750
    Likes Received:
    158
    GPU:
    Geforce RTX 2080 FE
    We have fixed the issue affecting Asus GPU Tweak with latest 340.43 driver. Fix will be in WHQL driver release.
     
  7. Anarion

    Anarion Ancient Guru

    Messages:
    13,601
    Likes Received:
    352
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    Assassin's Creed: Brotherhood... 8xMSAA, 16xAF & 4xTrSSAA. Powerlimit spikes up to 121% at times when running at 1228 MHz with stock voltage (1,163V) and it down clocked at that point. I upped voltage one notch because when that happened I think I saw some artifacting (spikes). I had max power limit set to 120% at that time, now I upped it to 130%.
     
  8. Rafael_Morales

    Rafael_Morales Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070
    When out new driver?
    Some games without support SLi and others with low performance ...

    Wolfenstein The New Order - Not SLi
    Enemy Front - Not SLi

    Sniper Elite - Bad Performance
     
  9. squalles

    squalles Master Guru

    Messages:
    802
    Likes Received:
    34
    GPU:
    Galax GTX 1080 EXOC OC
    so next driver is whql? yours need fix frametime and many sli profiles missing too... and sure optimization to sniper elite 3...
     
  10. Blaire

    Blaire Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce TITAN 4-Way...
    Wolfenstein are not possible with SLI (not AFR-Friendly) and for Enemy Front is an SLI Profile already available via GeForce Experience Profiles-Update Function.
     

  11. Prophet

    Prophet Master Guru

    Messages:
    802
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Msi 680 Gtx Twin Frozr
    4 letters edit.
     
  12. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,775
    Likes Received:
    1,718
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    I dont mind if it downclocks a bit, no other benchmark does it like that, ok only 3dmark 2011 but this can pass even 1241mhz.


    @HardReset when I ran at 116% I saw it didnt matter with higher %, it would fail if anything higher then 1215mhz.
    Guess that's my hard limit with 1.187v and apparently driver locked higher voltage - maybe its B1 chip specific.
    I saw one user with 2 titan black and 2 780tis, actually he was the first one who said that and this got me wondered since my bios voltage is also unlocked to max 1.215v like his and yet both get locked to 1.187v now.
     
    Last edited: Jul 3, 2014
  13. Rafael_Morales

    Rafael_Morales Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070
    When tested a profile in SLi Enemy Front had low performance ...
     
  14. Carfax

    Carfax Ancient Guru

    Messages:
    2,807
    Likes Received:
    408
    GPU:
    NVidia Titan Xp
    These drivers are very fast except for the problem with Watch Dogs, and that's mostly game related as far as I can tell..
     
  15. GhostXL

    GhostXL Ancient Guru

    Messages:
    6,011
    Likes Received:
    16
    GPU:
    ASUS STRIX 2080 Ti
    Yup. Patch that was supposed to fix it, broke it while driving vehicles.
     

  16. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,775
    Likes Received:
    1,718
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    I played BF3 yesterday - rush levels and I also had some weird occasional fps drops, like few reported

    Mostly it was by 1st level load, although I think that was because the game was still loading level for the first time.. On 2nd respawn/death it didnt happen after.
     
  17. Anarion

    Anarion Ancient Guru

    Messages:
    13,601
    Likes Received:
    352
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    Naah, top voltage varies. Use skynet bios to unlock it to 1,215V. Mine is B1 and it does 1,2V max (same thing for my previous GTX 780). Out of the box almost no card can do 1,215V.

    But anyway, it would down clock really HARD in AC:B with extra voltage. I was running it at stock voltage and it would still go above 120%. There's also one side effect when the card download: it might drop voltage too much vs. clocks and it might be unstable at that point and crash/cause artifacting.
     
  18. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,775
    Likes Received:
    1,718
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    How safe is 120% or 130%? dunno sounds kinda a lot, ~ 300w? I think 116% made ~ 290w.


    lol to be honest im kinda scared to raise TDP further, nvm modd it with that custom skynet bios.
     
  19. ReTiCuLe

    ReTiCuLe Active Member

    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA Geforce Titan
    Booted up fine the first time. Then started to give me DirectX errors. My card is not overclocked and I am not using any evga precision nor afterburner.

    Tried to reinstalling the drivers directly over and that didn't work either.

    The problem seemed to be G-Sync related to me The second time around.
    I would get in game but my FPS were extremely low 10-22FPS and the screen would constant flicker. Rolled back to 337.90 icafe and all is okay.

    Not very keen on trying them again since I don't see any real benefit talked of?
     
  20. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,112
    Likes Received:
    2
    GPU:
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    TK edit post above me removed.
     
    Last edited: Jul 5, 2014

Share This Page