Nvidia GeForce 326.41 Beta - Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by WhiteLightning, Jul 30, 2013.

  1. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,994
    Likes Received:
    509
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    And another issue, although not directly related to the driver but rather GeForce Experience v1.6.0, which was previously working flawlessly but now seems to have a tendency to stop responding when selecting various options such as scanning for Games. The previous build, v1.5.1, worked without a single issue. I'm wondering if the introduction of this new Shield feature has brought with it unintended bugs...
     
  2. b0uncyfr0

    b0uncyfr0 Member Guru

    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gaming XXX 1070
    Hmm i cant seem to install it. I try to install just the Display Driver and the PhysX driver and i get a Nvidia Installer Failed.

    Dont tell me i have to do a clean install!!


    EDIT: Ok so i had to uninstall the previous driver before it would install. Ive had to do this before but it was a while back. Running as Admin didint change anything so i had no choice really.
     
    Last edited: Jul 31, 2013
  3. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,994
    Likes Received:
    509
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    @ b0uncyfr0 - I didn't do a clean install but I always install the drivers using the Run as Admin option. You could try that if you haven't already?
     
  4. hnizdo

    hnizdo Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX970 GAMING 3.5G ;)
    The same here. I needed to do Express-Complete install. (I wanted to exclude geforce experience.)
     

  5. Punisher!|ITA

    Punisher!|ITA Master Guru

    Messages:
    468
    Likes Received:
    4
    GPU:
    EVGA 8800GTX
    I have severe crash problems since 326.19 and with 326.41 too.

    Suddenly one of my two GTX580 (sometimes one, sometimes the other) goes like hell to 100% usage (when usually at 70-80%) and crashes (soft-hard crash with NVIDIA Driver stopped working if I go and see windows logs).

    Very bad thing :-(.
     
  6. Shadowdane

    Shadowdane Maha Guru

    Messages:
    1,361
    Likes Received:
    36
    GPU:
    MSI RTX2080Ti
    Great drivers for me... I had to lower my overclock slightly too but I didn't notice any performance difference.

    Seems 1 card has an issue with the higher overclock... so settled on 1189Mhz as my max boost clock. The other card has no issues with clocking all the way up to 1284Mhz. Trying to decide if I want to RMA one card as it's such a poor overclocker. hmmm
     
  7. leaker

    leaker Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    GPU:
    lulz
    I take it firefox/system lockup is still not fixed?
     
  8. yosef019

    yosef019 Ancient Guru

    Messages:
    2,129
    Likes Received:
    5
    GPU:
    EVGA 1080 ti
    Because that 30 fps bug I stop play this game
    Try cap fps and turn off vsyng see if there no tearing
     
  9. silis

    silis Member Guru

    Messages:
    116
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI GTX 1080 X 8G
    Just checking up everything has been fine. Ima just a little bit depressed about hearing pc's are going to die and tablets are taking over that sounds so ridicilous, hopefully it aint going to happen. If i have to move cars im bankrupt
     
  10. Dragondale13

    Dragondale13 Maha Guru

    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    147
    GPU:
    GTX 1070 AMP! • H75
    You can but there's no guarantee the replacement is gonna k-boost any better.Still it's your choice, if you can do it then why not!
     

  11. SSJBillClinton

    SSJBillClinton Master Guru

    Messages:
    743
    Likes Received:
    118
    GPU:
    2080Ti Zotac AMP!
    Yeah, it's the same for me too with no vsync. FPS from 80-90 down to 40~ when you look at the guns up close. There's quite a few points in the main story mode I've noticed like that, so I think it's just an engine bug.
     
  12. Bhudda

    Bhudda Master Guru

    Messages:
    209
    Likes Received:
    15
    GPU:
    Aorus 1080ti
    Because of this my next card will be amd. I know some may think it's being short sighted, but it took over a year for nvidia to pull their fingers out their backsides and fix this despite all the feedback they got regarding this issue. :bang:
     
  13. SaiBork

    SaiBork Master Guru

    Messages:
    207
    Likes Received:
    6
    GPU:
    GV-N108TAORUS X-11G
    Did a clean install last night, haven't been able to play any games yet, but Windows 8 triple screen task bar centering still isn't working properly.
    I have my screens set up as below:
    1 2 3

    Being 2 in the center, with the new option, that is where the taskbar is.
    When I maximise any windows, this is not working properly.
    Screen 1: not going over full screen, it acts like there is a task bar.
    Screen 2: it does go full screen and therefore the bottom goes behind the taskbar
    Screen 3: it does go full screen and therefore works properly.

    Tonight I hope to find some time and swap the screens (1+2) around and set it up as 2 1 3.
    So screen 1 becomes the main screen and in this case center screen. This to see if the task bar issue gets resolved.
    Also as some games like to start full screen on the main screen instead of the center screen.
     
  14. evgenim

    evgenim Master Guru

    Messages:
    236
    Likes Received:
    17
    GPU:
    RTX 2060 OC
    AMD is the one big issue. Just try it for one time and you will understand it.
    Antialliasing fix can be enabled in NvidiaInspector...

    [​IMG]
     
  15. beppe_7

    beppe_7 Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 980
    anyone getting a script error with these upon install? even older drivers

    [​IMG]
     
    Last edited: Jul 31, 2013

  16. Iruwen

    Iruwen Master Guru

    Messages:
    307
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 670 FTW
    That setting only affects some DX9 games afaik.
     
  17. RedruM-X

    RedruM-X Master Guru

    Messages:
    209
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI GTX 1070 Gaming X 8G
    Don't worry, that ain't going to happen anytime soon... or do you see tablets getting the performance of an i7 + GTX 6xx/7xx ....

    The day they make that, then yeah... but what has the tablet (or whatever it's poshy name will be) then become, riiight, a PC!

    Just like consoles, they will become PC's too in the long run, they almost already are.

    You can't get around the basic PC, not now, and not in the future.

    OT.: going to try these drivers, I'm doubtful that the lock up problem has bern fixed though, but hell, been waiting long now, so going to give them a go, will report back later.
     
  18. Mraz

    Mraz Master Guru

    Messages:
    657
    Likes Received:
    4
    GPU:
    /
    This! If anyone has a problem with washed out colors on RGB color settings in NVCP, you just need to go to NVCP set resolution to any other, then set back to native one and apply, and the washed colors go away!
     
  19. Johnny5srv

    Johnny5srv Master Guru

    Messages:
    200
    Likes Received:
    0
    GPU:
    nvidia SLI gtx670 2GB
    Yes I get the script error while installing too. No biggie.

    Very solid so far in Tomb Raider, Metro LL and BF3. Might be the best set in a long while.

    I had to update my realtek audio drivers after installing these though because it corrupted the sound. Might have been something to do with nvidia HD audio nonsense.
     
  20. RedruM-X

    RedruM-X Master Guru

    Messages:
    209
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI GTX 1070 Gaming X 8G
    Alright, tested them, went browsing, played a youtube video, worked, went to another simple site and browsed through the menu there, bam. Hardlock and auto reboot.

    Same issue still exists since first 320.xx beta.

    Back to 314.22 for me, never have the problem with them.

    Sad :'(
     

Share This Page