nVidia Forceware 195.39 Beta

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by TeethDestroyer, Oct 29, 2009.

  1. BaneComes

    BaneComes Banned

    Messages:
    461
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580GTX Twin Frozr II/OC
    it works for me but i've been using evga perscion tool i'm wondering should i try enhancer with these
     
  2. Q6600

    Q6600 Active Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    2
    GPU:
    ASUS ROG GTX 1080
    MSI after burner work fine for me on win7 64bit and this driver
     
  3. bokah

    bokah Ancient Guru

    Messages:
    2,316
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 670GTX 2G
    theres no Extension limit option anymore, i assume all old ogl should work now
    atleast sof2 does

    actually it does not work...

    fail, back to 191.56
     
  4. Bobnar

    Bobnar Active Member

    Messages:
    69
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EVGA 2080 XC2

    Good to know. Thanks.

    Been testing out MSI AB. I like it so far.
     

  5. BaneComes

    BaneComes Banned

    Messages:
    461
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580GTX Twin Frozr II/OC
    yuppers i do to
     
  6. Dew

    Dew Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX780Ti SLI
    Anyone got release notes? Nvidia links seem to be dead right now for me. Strange seen as I got the international driver by editing d/l link.
    195.39_desktop_win7_winvista_64bit_international_beta.exe is being uploaded now if anyone wants it.

    edit: nvidia links ok again - release notes
    http://us.download.nvidia.com/Windows/195.39/195.39_Win7_WinVista_Desktop_Release_Notes.pdf
    hmm
    "PhysX Indicator
    Enabled through the 3D Settings menu bar item, the PhysX indicator appears when
    running applications to let you verify the type of PhysX acceleration the game is
    using ‐ CPU or GPU ‐ or whether PhysX acceleration is being used at all."

    int. ver:
    http://uk.download.nvidia.com/Windo...op_win7_winvista_64bit_international_beta.exe
     
    Last edited: Oct 29, 2009
  7. HaZe303

    HaZe303 Ancient Guru

    Messages:
    1,944
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX 2070 Super
    Why would you use DX11?? You dont have a dx11 capable gfx card?? Its only DX10?
     
  8. Syranetic

    Syranetic Master Guru

    Messages:
    610
    Likes Received:
    140
    GPU:
    Strix RTX 3080

    No! I made a whole thread on this issue. It's been around for the entire 19x.xx series...

    I swear to god why can't anyone figure this out. Just fix the issue already. :bang:

    Looking around with the mouse in Fallout 3 + 19x.xx = FREEZING, severe studdering, etc. Absolutely unplayable. I CANNOT PLAY FALLOUT 3 ON 19X.XX

    As soon as I go to anything before 19x it works flawlessly.
     
  9. Nightmare

    Nightmare Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 680 SLI
    Tried the drivers with Left 4 Dead 2 Demo on XP 32-bit, seemed about the same as 191.07, might have gained a few frames. However I noticed whenever the game changed to the second map my FPS would cut in half until I alt+tabbed then alt+tabbed back in. Strange. Not sure if that's a driver issue or something else. I didn't seem to notice it at 191.07 if so.

    I only tested Fallout 3 on Windows 7 64-bit, only stutter I get is VATS stutter, just as I hit the button, it delays for about a second then targets. This happens on any driver I use on Windows 7 I've tried 186.66, 191.07 and now 195.39. This doesn't happen at all on XP, very frustrating.

    Also as Dew noted, all the Nvidia links seem dead. It appears Nvidia pulled the beta from their site for reasons unknown. Hmm.
     
  10. DooGie

    DooGie Master Guru

    Messages:
    567
    Likes Received:
    10
    GPU:
    EVGA GTX 970 SC
    nHancer seems to be working ok for these drivers :)
     

  11. rabbitweed

    rabbitweed Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x6950@885/1385 unlocked
    im having same issue as you but on Dow2 and Coh.my fps gets doubled after i alt+tab i think these drivers are good for only borderlands.back to 191.07
     
  12. steelcowboy

    steelcowboy Member Guru

    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 570's SLI
    Drivers have been pulled from nvidia site
     
  13. Dew

    Dew Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX780Ti SLI
    links ok again now from here (see post above)
     
  14. steelcowboy

    steelcowboy Member Guru

    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 570's SLI
    Links to nvida site are dead guru links are fine.So nvidia has pulled them off their site for some reason.
     
  15. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,370
    Likes Received:
    308
    GPU:
    G1-GTX980@1400Mhz
    hmm, i installed them on win 7 64bit

    works ok so far with borderlands..
    evga percision is working too..

    BUT - physx fluid mark is not working any more. it says something about side by side bla bla..

    and when i go to nvidia control panel - system info it looks like theres something missing...wheres the openGL??
    is that normal???? PLEASE HELP
    heres a pic:

    [​IMG]

    greetz Beta
     
    Last edited: Oct 29, 2009

  16. bokeh

    bokeh Member Guru

    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 460 1GB
    So it seems (drivers disappeared from nvidia site), there might be major bug in drivers if nvidia removed drivers from their site.

    Anyone else noticed couple days ago there was "GeForce 300M Series (Notebook)" under Product Series, disappeared next day?.
     
  17. bokah

    bokah Ancient Guru

    Messages:
    2,316
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 670GTX 2G
    yes im perfectly aware my card is DX10
     
  18. SpajdrEX

    SpajdrEX AMD Vanguard

    Messages:
    2,852
    Likes Received:
    1,131
    GPU:
    Sapphire RX 6800XT
    Yeah, happens for me too.
     
  19. Killersjp

    Killersjp Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    36
    GPU:
    Nvidia RTX 3090 FE
    When i select the phsix icon in windows control panel it says can not find nvcplui.exe, and if i run the physix indicators it says its using the cpu in nfs shift even though it is set to gpu, the screen flashes and is very slow.
     
  20. Redemption80

    Redemption80 Ancient Guru

    Messages:
    18,494
    Likes Received:
    266
    GPU:
    GALAX 970/ASUS 970
    PhysX doesn't install, well not for me, so you will probably have to go into the NVIDIA folder created on C probably, and install it manually.

    NFS Shift doesn't have GPU PhysX, its only CPU so thats what it should say.
     

Share This Page