nVidia Forceware 195.39 Beta

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by TeethDestroyer, Oct 29, 2009.

  1. BigMyke

    BigMyke Member

    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 580 SC SLI
    Looks like nvidia put the driver back on their download page. Is it any different than the driver that got pulled from their site yesterday?
     
  2. Nuke_Meltdown

    Nuke_Meltdown Master Guru

    Messages:
    314
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA GTX580 SLI
    Battlefield 2 is also running great with AA + AF...
     
    Last edited: Oct 31, 2009
  3. Nuke_Meltdown

    Nuke_Meltdown Master Guru

    Messages:
    314
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA GTX580 SLI

    There you go my friend,

    On Win7 x64

    [​IMG]
     
  4. Anth Seebel

    Anth Seebel Master Guru

    Messages:
    281
    Likes Received:
    0
    GPU:
    TITAN Xp
    weird ass driver set for my QUAD SLI 295's..
    i get a black screen (monitor still on tho) after a while just in 2d desktop..
    rolled back to 191.03 and np's..
     

  5. nvlddmkm

    nvlddmkm Banned

    Messages:
    4,188
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX285
    It's the new series drivers they are testing to see if they can be also applied to past GPU's. We're just ironing out the kinks in the differences between how the coding for the new series will affect the older series if they were released as a "blanket" driver. Otherwise, they would waste money developing "series specific" drivers and separated design/developer regions within their company. Makes sense economically to develope a driver set that blankets different series' cards like they have been doing. Just that with a different architecture, they want to make sure the code doesn't adversely affect pre-existing architectures whilst keeping good support for the new architecture. After this ironing out phase, then I'd expect cooler things.
     
    Last edited: Oct 31, 2009
  6. Hog54

    Hog54 Maha Guru

    Messages:
    1,227
    Likes Received:
    53
    GPU:
    Asus Tuf RTX 3070

    Right clk on my computer/properties/system protection/hardware/Device installation settings.
     
  7. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,398
    Likes Received:
    340
    GPU:
    G1-GTX980@1400Mhz
    got it...

    THX a LOT..lol was already off ..haha

    greetz^^
     
  8. Redemption80

    Redemption80 Ancient Guru

    Messages:
    18,495
    Likes Received:
    266
    GPU:
    GALAX 970/ASUS 970
    The new set of 193.39 set to be spot on.

    Shift is back to around 50-60fps, Borderland is back to about the same as well, and L4D2 seems to be fine maxed most of the time.

    Video quality on mkv's and BluRay seems just as good too.
     
  9. Squall Leonhart

    Squall Leonhart Banned

    Messages:
    1,331
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Geforce GTX 275 896

    search for and delete RmThermalProviderInfo and RmThermalProviderNum in the registry.

    Precision should start working again even without requiring a reboot.
     
  10. live4life

    live4life Banned

    Messages:
    1,499
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus EnGTX295
    anyone m8 with a gtx295 has crashes and full pc crashes when try to play any game???????
     

  11. Lion[AUT]

    Lion[AUT] New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS ENGTX580 DCII 1536MB
    Rivatuner 2.24.1.0 not working with these ones.

    Code:
    Problemereignisname:	APPCRASH
      Anwendungsname:	RivaTuner.exe
      Anwendungsversion:	2.24.1.0
      Anwendungszeitstempel:	4a9035c7
      Fehlermodulname:	nvapi.dll_unloaded
      Fehlermodulversion:	0.0.0.0
      Fehlermodulzeitstempel:	4ae7fb8b
      Ausnahmecode:	c0000005
      Ausnahmeoffset:	04252dec
      Betriebsystemversion:	6.1.7600.2.0.0.256.1
      Gebietsschema-ID:	3079
      Zusatzinformation 1:	0a9e
      Zusatzinformation 2:	0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
      Zusatzinformation 3:	0a9e
      Zusatzinformation 4:	0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    
    Anyone else having the same problem?
     
  12. Squall Leonhart

    Squall Leonhart Banned

    Messages:
    1,331
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Geforce GTX 275 896
    These required a restart, otherwise the Profiles don't work properly and it kept restoring the one in system32 if i modified with nhancer.
     
  13. Squall Leonhart

    Squall Leonhart Banned

    Messages:
    1,331
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Geforce GTX 275 896
    Thats really wierd mate, When i cleaned up it just installed the WDDM drivers, which are version 185

    the only drivers you should have on there after a sweep are

    c:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_lh.inf_amd64_neutral_bc69f20e3115af59\

    which are versioned
    DriverVer=05/14/2009,8.15.11.8593

    It sounds like you might need to run driversweeper with run as admin and have it scan the Driverstore folder.

    This is one of the reasons i prefer not to do upgrade installs, as it leaves behind traces all over the place.
     
  14. Daftshadow

    Daftshadow Maha Guru

    Messages:
    1,329
    Likes Received:
    15
    GPU:
    RTX 2080
    GTA IV is running great for me.
     
  15. russ1

    russ1 Master Guru

    Messages:
    312
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 970 Hurricane
    was you having problems before?
    i get terrible stuttering when driving in gta4 was wondering if these drivers would help
     

  16. TheSarge

    TheSarge Master Guru

    Messages:
    810
    Likes Received:
    17
    GPU:
    EVGA RTX 3080 TI FT
    RivaTuner keeps crashing on me with these drivers installed.
    Crap.
     
  17. JJayzX

    JJayzX Master Guru

    Messages:
    500
    Likes Received:
    18
    GPU:
    Evga RTX2070XCUltra
    My rivatuner would crash too with some of these drivers now. I just use the /build command on rivatuner and works fine again. Right click rivatuner shortcut and go to properties and add a space then put in /build on the end of the target. It will then rebuild its registry database and then remove it /build before you run it again.
     
  18. lmlim

    lmlim Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD RX 480 @1.4Ghz
    thanks for the heads up... my Riva works again!
     
  19. Squall Leonhart

    Squall Leonhart Banned

    Messages:
    1,331
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Geforce GTX 275 896
    Rebuilding the database has nothing to do with the crash, its entirely due to changes in the NVAPI version.
     
  20. bloowhalez

    bloowhalez Active Member

    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte R9 270
    ive confirmed you need to uninstall drivers from programs and then use driver sweeper

    you cannot upgrade. you cannot just uninstall from programs. ive done both and checked and confirmed the drivers mix.

    you MUST uninstall from programs, reboot, use driver sweeper, reboot, install, reboot, then you should install the latest physx available on guru not nvidias site.

    this will ensure you actually get the drivers installed. after youve done this check rivatuner to see that all ur drivers are right.

    using win 7 x64, 9800 gtx

    edit rivatuner does crash,
     
    Last edited: Oct 31, 2009

Share This Page