Nvidia Forceware 177.39 + NVIDIA physX 8.06.12

Discussion in 'Videocards vs General Purpose - NVIDIA Ageia PhysX' started by me3850, Jun 20, 2008.

  1. latin

    latin Member Guru

    Messages:
    146
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI8800GT|760/1800/2000
    Guys can you post the link I have an 8800GT and vista 32bit

    I need link for the 177.35 driver and the other files i would need :)
     
  2. BaneComes

    BaneComes Banned

    Messages:
    461
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580GTX Twin Frozr II/OC
  3. Black_ice_Spain

    Black_ice_Spain Ancient Guru

    Messages:
    4,580
    Likes Received:
    13
    GPU:
    5700XT

    i did, insstalled 9600gt as 280GTX, doesnt work



    With my 9600 gt its working on the 175.19 driver, thx to the guy who said it for 8600, well i think its working, in the PhysX properties configuration, geforce physX is checked, altho in information it says that there is no physx processor detected

    without vista and ut3, any game in which it can make a difference? ima try aoe3 :X
     
    Last edited: Jul 8, 2008
  4. Octavean

    Octavean Maha Guru

    Messages:
    1,087
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX960 / GTX670 / GTX760

  5. rrjwilson

    rrjwilson Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 8800GTX Extreme 768Mb
    Ok so I've been doing some poking and I'd like to gain some information from you all that have PhysX working as proved by the nVidia PhysX control panel.

    Go to your registry editor (Start - Run - regedit - OK)
    Go to here: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Ageia Technologies
    Above works for XP x64 not sure where it will be for other OSs but it will be in the software part.
    Then could you show a screenshot or type out the values for each entry.
    I believe there may be something in here that may solve why G80 has not been activated but without more data I cannot know a thing and certainly not get help.

    Mine has:
    (Default) - REG_SZ - (value not set)
    CPanelDoc - REG_SZ - NVIDIA_PhysX_Help.mht
    CudaDeviceOrdinal - REG_DWORD - 0xffffffff (4294967295)
    HwSelection - REG_SZ -
    PhysX BuildCL - REG_DWORD - 0x00000000 (0)
    PhysX Version - REG_DWORD - 0x00013ae4 (80612)
    PhysXCore Path - REG_SZ - C:\Program Files (x86)\Ageia Technologies
     
  6. Dublin_Gunner

    Dublin_Gunner Ancient Guru

    Messages:
    4,642
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte Rx 460 4GB
    The GPU would have to be supported in the GeForce PhysX driver - which its currently not. A reg fix wont change that.
     
  7. rrjwilson

    rrjwilson Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 8800GTX Extreme 768Mb
    Im not after a reg fix.
    Im not after a crack.
    Im after information LIKE I SAID above.
    The more information we have the more we can try to help the situation.
     
  8. Alandor

    Alandor Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA 8800GT 512Mb
    rrjwilson, I think the key is on the SDKs, perhaps the same people are doing for ATI cards works with the non yet supported nvidia ones. The dude working on the ATI thing said the Physx seems to be really trivial to get working....... so........ I think the right way is going on someone with same knowledge start to "play" with the SDKs.
     
  9. rylen

    rylen Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX1060 6GB
    This is my post from another thread, hope I have the information you're looking for :nerd:

     
  10. roguesn1per

    roguesn1per Ancient Guru

    Messages:
    9,511
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX580
    lol...

    look at your CPU Score...

    ITS TEH SAME!!!!

    3dmark 06 Doesnt Make use of hardware Phyics card.

    Cant you read your own scores??
     

  11. rylen

    rylen Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX1060 6GB
    Of course I can read my own score sir. Sure CPU score is the same but my sm2.0 and HDR score increased, and as you can see my overall score jump without changing or adding more clock to my card or CPU the only thing I changed was PhysX from NV PhysX tweaker, so how can you explain that?

    EDIT: really I want to know why my score increased :nerd: Oh and great OC on your card, did you change your GTS cooler?
     
    Last edited: Jul 11, 2008
  12. Black_ice_Spain

    Black_ice_Spain Ancient Guru

    Messages:
    4,580
    Likes Received:
    13
    GPU:
    5700XT
    it maybe bcs of it giving a lil more fps (cpu processing the very few physicx that sm2 and hdr test have)


    or just some ramdom things, pcs aint mathematical machines (ok they are, but there r too many factors xD)
     
    Last edited: Jul 11, 2008
  13. rrjwilson

    rrjwilson Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 8800GTX Extreme 768Mb
    Your CPU score measures your CPU performance only nothing to do with GPU activity whether that is for Physics or rendering. CPU tests in 3DMark06 run purely off the CPU, no GPU computation is done AT ALL.
    So of course your score hasn't changed on the CPU score. Clearly the split help from the PhysX isn't much only raising by 200 but on a GTS that is still an immense rise for just a driver change.
    Thank you very much
     
  14. Dublin_Gunner

    Dublin_Gunner Ancient Guru

    Messages:
    4,642
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte Rx 460 4GB

    I think I'm gonna stick that in my sig - thats the best quote I've seen all week!
     
  15. Alandor

    Alandor Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA 8800GT 512Mb
    And I will stick this one as mine X'D Man you REALLY have a BIG BIG arrogance problem. And no talking about the way to treat the rest of people (well, that's the consecuence). So you should really check It...... seriously.
     

  16. xankazo

    xankazo Ancient Guru

    Messages:
    2,839
    Likes Received:
    7
    GPU:
    EVGA 1060 SC (6GB)
    dunno if it's my imagination playing tricks on me or what, but I can notice GRID running faster after installing PhysiX support. :)
     
  17. Alandor

    Alandor Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA 8800GT 512Mb
    Although apparently Grid is not using Physx some other users have stated the same Grid going smoother.......
     
  18. Mahdi_Moosavi

    Mahdi_Moosavi New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX GEFORCE 8600GT 256MB
    G84 Geforce PhysX Test !

    G84 Geforce PhysX Test​



    [​IMG]


    Geforce PhysX Disable






    [​IMG]


    Geforce PhysX Enable
     
  19. chirop

    chirop Member Guru

    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce GTX 1080 X
  20. andries

    andries Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    5
    GPU:
    Galax 2080 ti
    Hi all

    Just want some clarity regarding this physx. I have an Asus p5k crossfire mobo, and a 8800gt 512. Say for instance I want to dedicate a second gpu (maybe 8600gts) to physx, will it work on a crossfire mother board, or do you need a sli mother board?

    Thank you
     

Share This Page