Nvidia Forceware 177.39 + NVIDIA physX 8.06.12

Discussion in 'Videocards vs General Purpose - NVIDIA Ageia PhysX' started by me3850, Jun 20, 2008.

  1. Frag-master

    Frag-master Ancient Guru

    Messages:
    2,473
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS GTX960 Mini OC
  2. Jimmy45

    Jimmy45 Master Guru

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 670 PE/OC 2GB

    thanks for the reply m8 :thumbup:

    this still has me confused though and it's annoying me cos i cant decide if its a problem or not lol, if you look here at another post i spotted :

    [​IMG]
    [​IMG]

    you can see that the card is using some system ram, now i wonder is this OS specific or a problem with the driver :3eyes:
     
  3. bozotheclown

    bozotheclown Master Guru

    Messages:
    859
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x8800GTS512@stock
    This is nothing new.

     
  4. Jimmy45

    Jimmy45 Master Guru

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 670 PE/OC 2GB
    what do you mean?
     

  5. bozotheclown

    bozotheclown Master Guru

    Messages:
    859
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x8800GTS512@stock
    What do you think I mean? You percieve 'Shared System Ram' to be something new, annoying or possibly a problem? and I'm telling you it's nothing new:) Previous drivers did this too.

     
  6. Jimmy45

    Jimmy45 Master Guru

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 670 PE/OC 2GB
    well i think you have jumped the gun a little and didnt see that i had posted a question before which you can find here : http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2741443&postcount=337

    and im not confused about shared system ram and certainly dont PERCIEVE it to be new, im confused at why my computer no longer appears to share any and why someone else's does appear to share.
     
  7. scratch42069

    scratch42069 Member Guru

    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG 9600GT OC 512MB
    I notice my video is shared in Vista but it is not in XP. It has always done that AFAIK, no big deal.
     
  8. bozotheclown

    bozotheclown Master Guru

    Messages:
    859
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x8800GTS512@stock
    ah, it's more effective to post the complete question in one post I'd say;) In my case there is Shared system memory. It was there in all the previous drivers I tried and still is there in 177.39. I'd think that if there realy is no Shared system memory, performance might be low when a lot of texture memory is needed. That is, if it's not a reporting bug that appears with some videocards in combination with this specific driver. Another possibility is that this can be set or unset via the registry? It might well be the case, as all non 9800gtx, gtx260 and gtx280 owners that use this driver, use a modded inf, that the difference stems from a poorly modded inf.


     
  9. Jimmy45

    Jimmy45 Master Guru

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 670 PE/OC 2GB
    thats what i was trying to find out in my second post if it was OS specific or just a problem with the nvidia driver, because i do remember my card used to share system ram but that could have been when i was using vista.
     
  10. bozotheclown

    bozotheclown Master Guru

    Messages:
    859
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x8800GTS512@stock
    That would be a great explanation as well:)

     

  11. Jimmy45

    Jimmy45 Master Guru

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 670 PE/OC 2GB
    thanks for the help bozo, you too scratch, i knew i had seen before that my card was sharing system ram so it must have been on vista, i installed the 169.21 driver to see if that was different and it was, it didnt say anything about shared or system video memory period.
     
  12. Mineria

    Mineria Ancient Guru

    Messages:
    4,524
    Likes Received:
    235
    GPU:
    Asus RTX 2080 Super
    With the 177.35 my system shows 0MB system video memory as well.
    But who cares if I get better fps in my games, and even better 3DMark scores?
    As for Phys-X, it works fine with 177.35.
    PS. Shared system memory is 1791MB, but that isn't dedicated to the graphics. So if you got 0 there, something else is hogging your resources.
     
    Last edited: Jun 21, 2008
  13. bozotheclown

    bozotheclown Master Guru

    Messages:
    859
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x8800GTS512@stock
    Vista or XP?

     
  14. Mineria

    Mineria Ancient Guru

    Messages:
    4,524
    Likes Received:
    235
    GPU:
    Asus RTX 2080 Super
    Looked at my system spec signature?
    I think it says something like Vista Business x64 ^^
     
  15. Jimmy45

    Jimmy45 Master Guru

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 670 PE/OC 2GB
    i dont see it on your sig or your profile, shouldnt vista be sharing the ram though.
     
    Last edited: Jun 21, 2008

  16. bozotheclown

    bozotheclown Master Guru

    Messages:
    859
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x8800GTS512@stock
    Yes I did and since people put all kinds of stuff in their spec sig that is often not up to date or complete, it's not that stupid to ask;)


     
  17. Mineria

    Mineria Ancient Guru

    Messages:
    4,524
    Likes Received:
    235
    GPU:
    Asus RTX 2080 Super
    Funny cause I see this:
    Processor: Intel E8200 Videocard: 2 * Gainward 8800GT 1GB Motherboard: Asus Striker II Formula Memory: 4GB Corsair Dominator PC2 8500 Soundcard: Auzentech X-Fi Prelude PSU: NorthQ 650W Storage: 600GB Samsung+Seagate SATA2 Case: Thermaltake Tai-Chi OS: Windows Vista Business 64bit
    And see yours, bozo's and lot of other peoples as well.

    Maybe you don't got some stuff in your CP enabled.

    Under options:
    True, there are no stupid questions, only stupid answers :)
     
    Last edited: Jun 21, 2008
  18. bozotheclown

    bozotheclown Master Guru

    Messages:
    859
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x8800GTS512@stock
    probably, I'm gonna check it out:) Ah found it. It depends on the forum skin one uses wether or not one sees that info

    [​IMG]

    Forum default doesn't show it and Guru3d standard does

     
    Last edited: Jun 21, 2008
  19. Jimmy45

    Jimmy45 Master Guru

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 670 PE/OC 2GB
    i only see your OS displayed in the sig when i use the standard (fast loading) skin in the default skin there is no OS displayed only system details.
     
  20. Mineria

    Mineria Ancient Guru

    Messages:
    4,524
    Likes Received:
    235
    GPU:
    Asus RTX 2080 Super
    Yeah just saw the difference from when I'm not logged in, and when I'm logged in.
     

Share This Page