nVidia Forceware 163.71 beta XP

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by _RA_, Sep 21, 2007.

  1. Psykomanius

    Psykomanius New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA GeForce 8800 GTS (320 MB)
    Damn Nvidia :realmad:

    My UT2003/2004 still stutter like mad, so i can't play.

    When i just fly around in the map, there is no problems.
    But in the second i start the map, and play the map.
    Then the Stuttering go mad. Online, Offline, lan and sp.

    This is my game no.1. And i can't play.

    Arrrrrrrrr !!! Will Nvidia ever fix UT ???
     
  2. refraction

    refraction Active Member

    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX 768mb

    erm, afaik there isnt any problems with UT, its worked great here for ages! i think you will find its an issue with dual core processors, so either set affinity to one core, or there is an XP fix for dual cores, google is your friend there ;)
     
  3. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,405
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]

    Nope you know whats the real issue, your gpu and windows xp.
    I was getting this stutter crap since i bought this 8800 but not anymore baby lol::D, the stutter is fixed in Vista, it plays super smooth the way it should, 8xaa 16aniso all maxed, never stuttered like it did in XP. So if you can afford or have vitsa to install, go and do that especially if you prefer this game a lot.
     
  4. Psykomanius

    Psykomanius New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA GeForce 8800 GTS (320 MB)
    I just install this update here: WindowsXP-KB896256-v4-x86-DAN.exe
    "Danish version for Intel dual core processors."

    Now i CAN PLAY UT2003 & UT2004 again :cheers:

    My FPS is allways on 130 - 150 :dave:
    All gfx on max + 1024*768.
     

  5. Sander H

    Sander H New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 6950HD Dual Fan
    Can someone confirm that Nhancer 2.2.3 is not working with 163.71? :frown:

    It works fine with 162.18..

    I uninstalled it when I removed 162.18, then I installed 163.71 and nhancer. I got an error message while trying to start it up, see pic:

    [​IMG]


    EDIT: just found a solution a few threads below :dave:
     
    Last edited: Sep 22, 2007
  6. signex

    signex Ancient Guru

    Messages:
    8,803
    Likes Received:
    159
    GPU:
    NVIDIA RTX 3050 Ti
    ye i got the same problem, drivers arent working with it i gues :S
     
  7. Sander H

    Sander H New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 6950HD Dual Fan
  8. NvidiaFreak

    NvidiaFreak Ancient Guru

    Messages:
    4,772
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI Radeon HD 7660D
    update : 163.71 beta is nice but when i was playing on xbox 360 and when i was done, i hook my dvi to my lcd after that my pc was not showing the desktop, so i reboot again and it show but when i got into windows, the nvidia pannel was gone and desktop was in 1280x1024 mode in 16bit, i had to uninstall it then use guru3d driver cleaner to take out the 163.71 beta. in other words, this beta stop your gfx card to stop working in vista and you have to use driver cleaner so you can install the WHQL drive one because if you install over it. it will not install.
     
  9. Broseybrose

    Broseybrose Master Guru

    Messages:
    382
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX1060 6GB SC
    im using these beta drivers and i like them.
     
  10. LifeForce

    LifeForce Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 8800 Ultra SLI
    Can anyone confirm or deny whether these drivers are better than the 163.44s?
     

  11. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    i run SLI, but speaking for myself i would have to say ya. better IQ and performance is better than all the drivers in the last couple months.
     
  12. Behelit

    Behelit Master Guru

    Messages:
    344
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX 1080Ti SC2 Hydro
    Great drivers.AA enable in Bioshock and don't lag with v-sync on.
    Better FPS also.
     
  13. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    another satisfied SLi customer? ;)
     
  14. Behelit

    Behelit Master Guru

    Messages:
    344
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX 1080Ti SC2 Hydro
    I love it :roll:
     
  15. reholli

    reholli Member

    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX KO ACS3; 174.12
    Users having problems with the new Control Panel probably have old(er) versions or remnants of older versions of nTune still installed on their system(s) that's causing issues with Control Panel when installing the newer drivers.
     
    Last edited: Sep 23, 2007

  16. reholli

    reholli Member

    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX KO ACS3; 174.12
    FYI those of you running Vista and posting about your experiences with this driver (163.71) under Vista: there is a seperate thread covering the Vista version of these drivers.

    Your posts in this thread are just confusing things for XP users!
     
  17. easy2007

    easy2007 Maha Guru

    Messages:
    1,166
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD RX470 4GB
    any body with 8600's managed to run some HD video to see if the VP2 processor is working properly. i have tried but i dont think it is working properly the drivers seem to have helped in terms of fps but my cpu still goes to like 80% load although was at 100% load when decoding 720p but i thought the vp2 processor was suppose to make my cpu do basically nothing.

    edit:

    actually my cpu is at 50-60% load at 720p so it is working but still not how i would expect. although now i get a constant 24 fps all the way through the HD video. where as with the previous drivers i got 100% cpu load and 16-24fps. so i guess its working. and it doesnt seem to help at all for 1080p even though nvdia said the vp2 processor is capble of decoding 1080p video at a constant 24fps. im really disapointed.
     
    Last edited: Sep 23, 2007
  18. shadow70

    shadow70 Master Guru

    Messages:
    393
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA GTX470
    this driver is working great no problem yet with any game or windows
     
  19. SUD@RAZ

    SUD@RAZ Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    two 4870 crossfire-x h2o
    i find this driver too be the most stable for me


    (i am running vista but im also running xp)
     
    Last edited: Sep 23, 2007
  20. bfGDennis

    bfGDennis Master Guru

    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Bfg GTX 295
    went back to 163.69...
     

Share This Page