NVidia Anti-Aliasing Guide (updated)

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by Cyberdyne, Jan 29, 2012.

  1. sparrow1911

    sparrow1911 Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ZOTAC GTX 750 Ti 2GB
    DOOM 3 BFG Edition AA flag?
     
  2. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,284
    Likes Received:
    211
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Original Game didn't need one and the game still uses OGL AFIK. So have you tried without flags?

    From what i've seen BFG doesn't even need forced aa that much. It seems like their implementation of AA produces similar results to Doom 3 vanilla with 4xMSAA+4xTrSSAA.


    If forcing without flags works, would you mind uploading comparisons?
     
  3. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,062
    Likes Received:
    578
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    I believe you can use 0x0000F0C1 with OpenGL games if they don't support AA via an in-game option.
     
  4. aufkrawall

    aufkrawall Member Guru

    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 670 OC 2-Way SLI
    There are no AA flags for OpenGL, it's a myth.
     

  5. utts007

    utts007 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 570 1.2gb
    Any ideas on how to get AA working in S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat?

    FXAA is too blurry, can't play with it on and jaggies are still somewhat visible.
    Downsampling worked too, but it did weird things to my monitor.

    :bang:
     
  6. Noisiv

    Noisiv Ancient Guru

    Messages:
    8,107
    Likes Received:
    1,391
    GPU:
    2070 Super
  7. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    realms of ancient war - aa flag 0x000012C1 sgssaa
    viking - aa flag 0x004000C1 sgssaa

    if you found better ones post it

    also does anyone know of an aa flag for lucius?sgssaa maybe
     
  8. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,284
    Likes Received:
    211
    GPU:
    MSI RTX 2080
  9. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    wolf 2009 is a dx9 port of idtech 4.

    the info about it working on OpenGL titles is a left over from the previous thread, because people reported it working for them on OpenGL games. It was never tested by myself directly.
     
  10. yosef019

    yosef019 Ancient Guru

    Messages:
    2,156
    Likes Received:
    10
    GPU:
    EVGA 1080 ti
    Euro Truck Simulator 2
    sgssaa or msaa PLZ!!!!
     

  11. aufkrawall

    aufkrawall Member Guru

    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 670 OC 2-Way SLI
    Try 0x000010C5 for SGSSAA.
    It doesn't process the menu well, but in-game it seemed ok and a lot sharper than 0x000010C1.
     
  12. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,268
    Likes Received:
    1,986
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    Its mentioned in 1st post, its called brute force super sampling AA, but it will take a big hit, don't use anything more then 2-4xaa.


    This flag works in almost any game that doesn't support or has broken AA, just disable ingame and force this 0x0000F0C1

    0x01000000 - S.T.A.L.K.E.R. Series for dxd10/dx11
     
  13. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,284
    Likes Received:
    211
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Either way regarding OGL, you SHOULD be able to Force AA WITHOUT a flag.

    Try it.
     
  14. yosef019

    yosef019 Ancient Guru

    Messages:
    2,156
    Likes Received:
    10
    GPU:
    EVGA 1080 ti
    Not worth the performance hit 45 fps on car game
    Is lagy. I stick with sweet smaa but it's not apply on mirrors image
    Sgssaa apply on mirrors.
     
  15. aufkrawall

    aufkrawall Member Guru

    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 670 OC 2-Way SLI
    Yup, very expensive.
    With SLI it was mostly ok with 8xSGSSAA at 720p (crappy game doesn't support native 1280x1024).
    But 1080p was a no go.

    0x004030C5 works for MSAA + TrSSAA. Worth a try?

    Btw: SLI works with 0x02400005.
     
    Last edited: Oct 21, 2012

  16. yosef019

    yosef019 Ancient Guru

    Messages:
    2,156
    Likes Received:
    10
    GPU:
    EVGA 1080 ti
    when you drive for 40 min (realtime) smaa is enoght
     
  17. Buzzdart

    Buzzdart Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Denise
    SMAA works for ETS2? Which version, v1.2?
     
  18. yosef019

    yosef019 Ancient Guru

    Messages:
    2,156
    Likes Received:
    10
    GPU:
    EVGA 1080 ti
    Sweetfx 1.2 / 1.3
     
  19. Buzzdart

    Buzzdart Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Denise
    I try this but it doesn't work, do you use specific settings?
     
  20. Jakshi

    Jakshi Member Guru

    Messages:
    185
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PoV GTX680@1300/3700
    Can anyone tell me why I can't force SGSSAA in STALKER CoP? I know it's the right profile because driver-fxaa works. I tried with ingame-AA on and off and I couldn't force any settings from inspector.
    Best would be a screenshot of working settings.

    Also: I need bits for Dishonored where the black bars from ingame-cutscenes don't get screwed up.
     

Share This Page