NVidia Anti-Aliasing Guide (updated)

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by Cyberdyne, Jan 29, 2012.

  1. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,251
    Likes Received:
    200
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Hmm, I wonder what the issue is for people on my guide here
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=539008816&tscn=1445991507

    Several have run into problems where forcing AA with inspector isn't working unless they install GFE..
     
  2. tapioks

    tapioks Active Member

    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    GPU:
    GTX 780M 4GB
  3. Evoluxion

    Evoluxion New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX970 SLI
    AA flag fot the last Starcraft II version?
     
  4. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,251
    Likes Received:
    200
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Should be the same as the last.

    Also: The Park apparently runs on UE4, so it is using FXAA or UE4's Temporal AA
     

  5. Evoluxion

    Evoluxion New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX970 SLI
    nop, the current flag not working.
     
  6. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,251
    Likes Received:
    200
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Try 0x004012C1

    Also: I seem to have discovered a strange issue with Tales of Zestiria. ShadowMap AA only seems to work at resolutions below 2048x1152. Either with 4x or 8x SGSSAA
     
  7. Evoluxion

    Evoluxion New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX970 SLI
    didn't work, glitches in the images, ):
     
  8. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,251
    Likes Received:
    200
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Are you using SLI?
     
  9. GuruKnight

    GuruKnight Master Guru

    Messages:
    869
    Likes Received:
    16
    GPU:
    2 x 980 Ti AMP! Ex
  10. Evoluxion

    Evoluxion New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX970 SLI
    No, a single GTX 970

    Yes, with the 64 bits exe i have glitches and also 32 bits exe.

    Thanks for your help guys, now check the link.
     

  11. Evoluxion

    Evoluxion New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX970 SLI
    I need 1 more post to put an image.

    The problem

    [​IMG]
     
  12. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,251
    Likes Received:
    200
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Mind posting a before/after shot and your Inspector profile???
     
  13. GuruKnight

    GuruKnight Master Guru

    Messages:
    869
    Likes Received:
    16
    GPU:
    2 x 980 Ti AMP! Ex
    Remember to also disable ingame SSAO, as this causes glitches with forced SGSSAA in StarCraft II.
     
  14. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000

    it has settings from 2x-6x AA. its definitely not fxaa though, at least not only fxaa as it cleans up jaggies way to good for fxaa.

    some shots with 6xAA. As a side note, the game runs good only on maxwell. kepler, and all amd cards can't keep constant 60 fps even with medium settings at 1080p. a single 970 is faster than even fury x.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  15. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,251
    Likes Received:
    200
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Well the UE4 Temporal AA does have some reliance on a basic MSAA implementation but last I checked it topped out at 4xMSAA.

    Hm. I wonder what it is? 6x is an odd number, 6xMSAA used to be a thing if I remember correctly, I think Half Life 2 had it for example. (https://forum.beyond3d.com/threads/how-r300-6x-fsaa-works.2787/ Reading through this thread from 12 years ago when MSAA had only been around for a few years on PC is pretty funny.) But clearly that is doing more than just MSAA and it does look a bit like UE4 Temporal AA.
     
    Last edited: Nov 1, 2015

  16. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    6x MSAA is not a half-life 2 thing, it's an AMD thing. AMD use to have that setting in their drivers, so hl2 would offer it for AMD users, same way it offers CSAA modes for NV cards that have it.
     
  17. TimmyP

    TimmyP Master Guru

    Messages:
    688
    Likes Received:
    48
    GPU:
    RTX 3070
    Sonic Lost World

    0x084010C5

    sgssaa - looks great
     
  18. jonaand

    jonaand Member Guru

    Messages:
    158
    Likes Received:
    1
    GPU:
    gtx 1080
    can you post a picture of nvdiia inpsector how you set it?
    thanks
     
  19. ezodagrom

    ezodagrom Master Guru

    Messages:
    599
    Likes Received:
    47
    GPU:
    MSI GTX 1660 Ti 6GB
    - Sonic Lost World -

    0x084010C5 - SGSSAA (4x,8x Only)

    Pretty much only tried the flag that was listed for Sonic Generations, don't know if there's any better flag, but this one seems to work out well at 4x and 8x (2x is way too "fuzzy" for lack of better word).

    Settings:
    http://i.imgur.com/5CzwVkd.jpg

    Comparison screenshots:
    No AA - Zone | Close-up
    4x SGSSAA - Zone | Close-up
    8x SGSSAA - Zone | Close-up
     
    Last edited: Nov 3, 2015
  20. Evoluxion

    Evoluxion New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX970 SLI
    indeed the SSAO was the problem, thank for your helping and also thanks to you MrBonk
     

Share This Page