Nvidia AA guide

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by GanjaStar, Jan 16, 2011.

  1. Kakaru2

    Kakaru2 Master Guru

    Messages:
    789
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 8800GTX 768MB
    How can I do this FXAA thing? It was my understanding that it must be supported by the engine, or I'm wrong?

    How can one find out that and do you know what is the cause for this? It's so strange that games appear in 2011 and you can't force MSAA.

    Thanks in advance.
     
  2. Mkilbride

    Mkilbride Banned

    Messages:
    8,058
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX470 1.2GB
    Anyway to force AA in Amnesia? Heck, I put 32xAA + 8X MS and my performance shot down, but did nothing for the jaggies.

    It's OpenGL...so that is probably why.
     
  3. sparrow1911

    sparrow1911 Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ZOTAC GTX 750 Ti 2GB
  4. MfA

    MfA Master Guru

    Messages:
    976
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1060 6GB
    inspector fxaa should work for OpenGL games..
     

  5. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,922
    Likes Received:
    441
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    It does as I tested it with Oddworld: Stranger's Wrath, but you get a green square (indicator?) in the top-left of the screen; at least I did with the drivers prior to the v285.38 betas.
     
  6. MfA

    MfA Master Guru

    Messages:
    976
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1060 6GB
    it's fxaa indicator as you said.. set ''toggle FXAA on or off'' to 0 leave the other setting 1.. i just tried it with rage -it's the only ogl game i have atm :)
     
    Last edited: Oct 14, 2011
  7. sparrow1911

    sparrow1911 Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ZOTAC GTX 750 Ti 2GB
    Any AA flags for Costume Quest, new game from Tim Schafer?
     
  8. Guzz

    Guzz Member Guru

    Messages:
    141
    Likes Received:
    26
    GPU:
    GTX 970
    Costume Quest
    0x000032C1 - For MSAA,TrSSAA
    0x000012C1 - For SGSSAA (OGSSAA not working properly)

    noAA:
    [​IMG]

    8xMSAA+8xTrSSAA:
    [​IMG]

    8xSGSSAA:
    [​IMG]
     
  9. sparrow1911

    sparrow1911 Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ZOTAC GTX 750 Ti 2GB
    Guzz
    Thanks!
     
  10. IcE

    IcE Don Snow Staff Member

    Messages:
    10,693
    Likes Received:
    73
    GPU:
    Zotac GTX 1070 Mini
    Any way to get Mercenaries 2 AA working (odd title I know).
     

  11. Marcel

    Marcel Maha Guru

    Messages:
    1,141
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 1070 Gaming
  12. Guzz

    Guzz Member Guru

    Messages:
    141
    Likes Received:
    26
    GPU:
    GTX 970
    No, part of the image disappears when you activate antialiasing.
    [​IMG]
     
  13. Kakaru2

    Kakaru2 Master Guru

    Messages:
    789
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 8800GTX 768MB
    Thanks for the link Sparrow. Now it works for me in Heroes.
     
  14. IcE

    IcE Don Snow Staff Member

    Messages:
    10,693
    Likes Received:
    73
    GPU:
    Zotac GTX 1070 Mini
    Lol not gonna lie that's pretty funny and sad at the same time...
     
  15. Rallyart

    Rallyart New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX580
    Hello, may I ask you something..... what kind of performance I supposed to have with these configs?

    Because I have already tried both of them (msaa and sgssaa) and with a single gtx580, I barely obtain around 30 fps with almost 99% of load.

    Nvidia inspector image:

    [​IMG]
     

  16. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,922
    Likes Received:
    441
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Doesn't the InjectFXAA hack work?
     
  17. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,922
    Likes Received:
    441
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Driver: San Francisco now supports 16:10 aspect ratios such as 1920x1200 but the AA flag no longer works (seems it is 16:9 only). Has anyone found a working one for 16:10 ratios please? Guzz?
     
  18. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    payday the heist aa flag?
     
  19. sparrow1911

    sparrow1911 Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ZOTAC GTX 750 Ti 2GB
    Yeah, this game needs AA, based on Diesel Engine like Bionic Commando, but when i use AA flags from BC, i get 1-2 fps (tryed both flags (perfomance and quality)). Maybe need another flags?
    By the way you can use downsampling+FXAA, it works.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: Oct 21, 2011
  20. Guzz

    Guzz Member Guru

    Messages:
    141
    Likes Received:
    26
    GPU:
    GTX 970
    Payday The Heist

    For MSAA,TrSSAA:
    0x00401241 - Performance
    0x004412C1 - Performance/Quality
    0x004032C1 - Quality

    0x004012C1 - For SGSSAA (OGSSAA not working properly)
     

Share This Page