Nvidia AA guide

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by GanjaStar, Jan 16, 2011.

  1. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    will test it today with the 270.51 drivers. I'm a huge system shock 2 fan and always have it installed , but haven't tested in a while if newer drivers work with AA. will let you know by tomorrow.

    there should be no need for inspector. just adding ss2.exe to control panel and overiding AA there usually worked.
     
  2. Wunderbar_007

    Wunderbar_007 Master Guru

    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 570 GTX Superclocked
    COntrol Panel USED to work here, but no longer. Tried Inspector yesterday with one of the AA_MODES and it worked right away! Very happy as I LOVE that game and replay it often.

    Thank you again for all the help everyone!
     
  3. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    Weird. i just checked, and was able to use AA just with control panel after i added a profile for shock2.exe. forced 8xAA and ran the game, and it was working fine.
     
  4. Guzz

    Guzz Member Guru

    Messages:
    157
    Likes Received:
    35
    GPU:
    GTX 970
    Saw: The Video Game - 0x080100C5 (MSAA/TrSSAA); 0x000000C1 (SGSSAA)
    [​IMG] [​IMG]
    noAA:
    [​IMG]

    8xMSAA+8xTrSSAA:
    [​IMG]

    8xMSAA+8xSGSSAA:
    [​IMG]
     

  5. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    thx for the confirmation. I figured he was probably forcing AA on the wrong exe since he claimed no u3 engine flags work.
     
  6. ThEcLiT

    ThEcLiT Master Guru

    Messages:
    519
    Likes Received:
    47
    GPU:
    Gigabyte 460 1gb OC
    Minecraft is Java based and its .jar files. But...

    Changing Global settings like this giving this game great AA and AF somehow.
    Dont look pickaxe texture since its very low resolution. U need to try these settings to see real difference AF AA. Not a single shimmering at textures.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: Apr 2, 2011
  7. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Question regarding Fallout: NV..

    Does anyone know if the compatibility setting allows HDR w/ AA because I have HDR & AA enabled and honestly the colours look like utter shyte..

    Everything seems grey and drab...almost colourless.....help?
     
  8. Xtreme512

    Xtreme512 Master Guru

    Messages:
    731
    Likes Received:
    20
    GPU:
    RTX 3070 Ti
    any AA flag for shift 2... without the white line... ?
     
  9. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,056
    Likes Received:
    572
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Thank you, Guzz! :D

    I think that first flag was the setting I originally used but I forgot to note it down and it isn't easy to Google it these days.
     
  10. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,056
    Likes Received:
    572
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    AA works in Saw but, as with some other UE3 games such as Alpha Protocol and Alien Breed, it makes some text such as for the newspaper clippings in this game invisible. At least the 0x080100C5 settings does.
     

  11. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    just try 0x00000041 this is what i use for half of the unreal 3 games it looks better than 0x080100C5(also i think thats what i used for saw ..i dont remember exactly since i posted this on nhancer forum back in the day and the forum doesnt work anymore)
     
    Last edited: Apr 3, 2011
  12. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    No ****? Well.. I guess that's the end of the road for nHancer then is it....?
     
  13. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000

    you lazy, lazy boy! :) alpha protocol is specifically mentioned in the guide because of the issue you mention, and as for SAW, the flag that Guzz recomended, is the one mentioned is the guide as the one you should always try first for u3 engine games :nerd:

    ===============================================

    Unrelated note, it seems that nvidia now included the new darksiders AA flag in the 270.51 drivers :) congrats to Guzz for finding it first. :)
     
  14. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,056
    Likes Received:
    572
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    @GanjaStar - OK... OK... so I missed that one! :p

    I've fixed my own problem anyway. Knowing that 0x41 works in UE3 games and 0x45 doesn't ('cos it causes text to disappear) I set Saw's AA flag to 0x080100C1 and it works... AA plus readable text! So you can add that one to your list for the three people in the world who might still be playing the game! :D
     
  15. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    It is OUR list :)

    thx for the input, ill add it to the OP.
     

  16. The Sleeper

    The Sleeper Master Guru

    Messages:
    682
    Likes Received:
    10
    GPU:
    RTX 2080 TI FE
    Ganjastar :

    Damien666 has a very nice AA profile for Shift 2, in the Shift 2 thread ...

    It should be added here :0)
     
  17. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    0x000010C1 is the setting you are talking about? with a psecial note not to use MSAA or CSAAA? Thx for the heads up because I only visit this subforum on guru3d :)

    I will add it to the OP, please correct me if I'm wrong.

    EDIT: this is curently in the OP, from my understanding of the shift 2 thread

    Need for Speed: Shift II - 0x000010C1 (SS and OGMS only)
     
    Last edited: Apr 5, 2011
  18. The Sleeper

    The Sleeper Master Guru

    Messages:
    682
    Likes Received:
    10
    GPU:
    RTX 2080 TI FE
    Yes it is 10C1 but with this only: 12xs (combined : 2x2 ss + 4xOGMS (D3D only)

    looks stunning with very little loss i FPS ...
     
  19. ThEcLiT

    ThEcLiT Master Guru

    Messages:
    519
    Likes Received:
    47
    GPU:
    Gigabyte 460 1gb OC
    12xS still giving me white fires at corners, day and night.
    But 1x2 SS is perfect , no fires around corners.
     
  20. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    How was it set when u got the shimmering? I use 8x Combined + 1x SS Transp and still get a little shimmering in P. Reality (windows/cockpit gauges etc..).

    Did you have SSTAA enabled at all before changing it to 8xSS?

    BTW anyone know if AA+ HDR works in Fallout NV?
     
    Last edited: Apr 5, 2011

Share This Page