Nvidia AA guide

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by GanjaStar, Jan 16, 2011.

  1. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    you could try looking at the earlier ac games profiles in inspector and trying that.
     
  2. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    well i was the master of profiles on the nhancer forums :) so if nhancer is no more i will help with nvidia inspector:)
     
  3. ace1337

    ace1337 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 560 Ti 1Gb
    Hi all, could I have one for Age of Conan: Hyborian Adventures please. Using in-game AA with the latest Dreamworld engine update, makes everything too blurred; especially with NPC name/text over characters. Thanks!
     
  4. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    Post Apocalyptic Mayhem :0x004030C1
    two worlds 2 - 0x000012C4
    deathspank - 0x00002045
    tron - 0x000100C5
     
    Last edited: Mar 18, 2011

  5. PurSpyk!!

    PurSpyk!! Master Guru

    Messages:
    695
    Likes Received:
    21
    GPU:
    GTX 1080Ti X Sli
    Hi, thanks for Post Apocalyptic Mayhem, any idea of what setting works with DogFighter?

    http://www.dogfighter-game.com/
     
  6. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,405
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
    anyone know about SilentHill 5: Homecoming aa flag?
    :nerd:
     
  7. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    you can be the guinea pig that tests all the flags from OP :nerd: ;P

    Also, updated OP with entries from bloodindark. not including tron because its a u3engine game, and other flags work as well.
     
  8. Guzz

    Guzz Member Guru

    Messages:
    157
    Likes Received:
    35
    GPU:
    GTX 970
    @GanjaStar
    Delete from guide these games:
    Amnesia: Dark Descent - 0x0000F0C1 - an OpenGL game, antialiasing does not work with any bits.
    I'm not Alone - 0x00000041 - too OpenGL game and antialiasing works in it without the compatibility bits.
    Need for Speed: Hot Pursuit - 0x00401045, Risen - 0x00000245 , Wheelman - 0x08020205 - By default, these bits are already in modern video drivers.
    Gothic III (no HDR) - 0x00001040 - Because bits 0x00001041 work in any case and give the same performance.


    Fix the following:
    Deathspank - 0x00002045 - these bits give only blur.
    Bits 0x004000C1 - true antialiasing.
    [​IMG]

    noAA:
    [​IMG]

    0x00002045 - 8xMSAA:
    [​IMG]

    0x004000C1 - 8xMSAA:
    [​IMG]

    Post Apocalyptic Mayhem :0x004030C1 - Bit # 22 is not needed, so bits should be 0x000030C1.

    Medal of Honor 2010 (singleplayer) - 0x00020041 - antialiasing with these bits does not work, the bits must be 0x000030C1.

    Two Worlds II (DX9) - 0x000012C4 - These bits work correctly only with SGSSAA.

    Darksiders - 0x00003301 - Bit #13 and bit #08 is not needed, so bits should be 0x00001201

    Trapped Dead and DogFighter. If force antialiasing in these games, then they crashed or video driver crashes.
     
  9. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    homefront aa bits?i dont have time right now to try them but i tried some of unreal3 and nothing
     
  10. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    thx for the corrections. will add them. About medal of honor, I had AA with 0x00020041 in single player. but don't have installed anymore so I will take your word. If you can double check, would be great.

    bloodindark, try the medal of honor singleplayer bits?
     
    Last edited: Mar 19, 2011

  11. ToyTen

    ToyTen Maha Guru

    Messages:
    1,234
    Likes Received:
    5
    GPU:
    MSI 3080 Suprim X
    Dead Space 2 AA IQ wise in nvInspector

    on my rig this AA MTHOD MULTISAMPLE 2X DIAGONAL FOSGAMMA setting value:[​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us gives an excellent compromise.

    270.32 win7 64bit
     
    Last edited: Mar 19, 2011
  12. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    nope doesnt work also i tried all the compat bits i knw and nothing i think the games uses dx11 so thats why
     
  13. GanjaStar

    GanjaStar Maha Guru

    Messages:
    1,149
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI 4G gtx970 1506/8000
    yep, I think you first need to find out how to force dx9 or dx 10 posibly, and then maybe some u3 flags will work.
     
  14. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    for homefront tu use custom aa bits :

    Head to C:\Users\admin\Documents\My Games\HOMEFRONT\GCGame\Config\CGEngine. Open the file and find AllowD3D10 command. Change value “True” to “False” - i dont even see the difference in graphics but in performance i get like 10 more fps if i change it to false

    and use 0x000012C1 , 0x00000041 or other u3 bits and disable ingame aa bits
     
    Last edited: Mar 20, 2011
  15. yosef019

    yosef019 Ancient Guru

    Messages:
    2,156
    Likes Received:
    10
    GPU:
    EVGA 1080 ti
    dx10 true =run in dxd11
    dx10 false= run in dxd9

    msi afterburner
    also add in shortcut " -dxd9 "
     

  16. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    yeah i know what false or true does and i know the additioanal shortcut command but you dont need it if you put false in config.also the command is -d3d9 not dxd9:)
     
  17. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    anyway i chose to play with it back to true and enhance aa with 2xSGSAA and 4x multi:)...aa in dx9 looks better on some things but in dx10/11 in other so...
     
  18. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    btw how do you make msi afterburner to show what dx the game uses..i made it to show my voltage & frequencies only
     
    Last edited: Mar 21, 2011
  19. Licaon

    Licaon Member Guru

    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX660Ti-OC
    also show FPS, it will show DX9: 30fps or whatever
     
  20. bloodindark

    bloodindark Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 1080 TI
    fraps is better and more realtime for fps showing:)
     

Share This Page