NVIDIA 258.96 is out!

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by stone-eye, Jul 12, 2010.

?

How is this driver working for you?

  1. Better than previous drivers

    144 vote(s)
    67.0%
  2. About the same as previous drivers

    45 vote(s)
    20.9%
  3. Worse than previous drivers

    26 vote(s)
    12.1%
  1. AmigaWolf

    AmigaWolf Master Guru

    Messages:
    546
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX 1080
    Use the people that has profile issue, SLI and or PhysX?

    Or do also the people with 1 Card has this problem?
     
  2. Cru_N_cher

    Cru_N_cher Master Guru

    Messages:
    775
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI NX8800GT OC
    Another good news would be that Nvidia seems to take it serious and they left in GPU, Video Engine and Memory Controller Load for non G200 series cards in the Desktop as well as Quadro Driver :)
     
  3. xankazo

    xankazo Ancient Guru

    Messages:
    2,839
    Likes Received:
    7
    GPU:
    EVGA 1060 SC (6GB)
    true, true. no complaints about it in my rig either.
     
  4. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,412
    Likes Received:
    363
    GPU:
    G1-GTX980@1400Mhz
    bahhhhhhhhhh....the controll panel doesnt save my game profiles, it doesnt even save the glaobal settings..everytime i reopen the panel the settings are back to standart :(
    what the hell is wrong with it...

    i dont get it...
     

  5. nikavelli

    nikavelli Master Guru

    Messages:
    426
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780 Ti
    Try doing a complete uninstall and driver sweeping before installation. That fixed my settings not sticking problem.
     
  6. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,412
    Likes Received:
    363
    GPU:
    G1-GTX980@1400Mhz
    i allready tried that..or lets say i allways do this..this is a very very clean install, i used ccleaner, used driver sweeper in safe mode and on and on...and i installed the driver now for the seventh time
     
  7. Ukraver

    Ukraver Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    msi r280x oc
    beta when i go into safe mode before i do ds i go to hidden program data n manually delete 2 folders there , all my profiles have worked with every set both geforce n quadro maybe try that

    im on w7 x64 as well
     
  8. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,412
    Likes Received:
    363
    GPU:
    G1-GTX980@1400Mhz
    i did this to..i tried everything i found here what peoples suggest to do...:(

    you mean those nvidia coorparation folders etc etc...
     
  9. Ukraver

    Ukraver Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    msi r280x oc

    yes dont understand why it does this for you and others i run same process as you with ds n ccleaner

    i never use nhancer or anything else like that neither
     
  10. Tiger253

    Tiger253 Master Guru

    Messages:
    432
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GeForce GTX 280
    BetA13 - I've done those suggestions too and install the same way you do, nothing has worked for me. The best it gets is allowing me to save 2 or sometimes 3 profiles only.
     

  11. PurSpyk!!

    PurSpyk!! Master Guru

    Messages:
    712
    Likes Received:
    29
    GPU:
    GTX 1080Ti X Sli
    Hi, same problem with the profiles. Did the same clean install, deleted all the nvidia folders. What i did manage was initially add my games and make the changes. I then used the Profile Export tool to export the profiles. So I have a "working" copy of my profiles. All I do is import them, the control panel is still a mess, I cannot make any changes, and it will even crash when adding a game that is not listed, but my games that i did manage to customise do seem to be working or at least I think they are. Games seem to be running far better than previous drivers, but this could be because most of the settings are not being applied correclty.
     
    Last edited: Jul 26, 2010
  12. Weesni

    Weesni Master Guru

    Messages:
    445
    Likes Received:
    1
    GPU:
    AORUS RTX 3080 M10G
    If on Win7 go to C:\ProgramData\NVIDIA\ and create an empty file called NvStarted .

    Maybe that solve the disappearing profiles.

    EDIT: You have maybe to do a reboot after that
     
  13. Barton C++

    Barton C++ Master Guru

    Messages:
    603
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI Hawk GTX460 1GB @ SLI
    With 257.21 I got "Quake Wars: Enemy Territories" in the game list, with Kombustor icon (Kombustor is MSI 'FurMark' type app), tells little how scr*wed up things are.

    Never owned or installed QW: ET, and ofcourse after uninstalling Kombustor, that item disappeared from the list, tells little how scr*wed up things are. :banana:
     
  14. soddit112

    soddit112 Master Guru

    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    GPU:
    KFA2 GTX560 Ti
    IIRC furmark (the tool kombustor is based on) uses the ET:QW profile to avoid the limitations put in ploace by AMD and nvidia to stop it from overheating and destroying their highest-end graphics cards with the amount of heat it makes them produce. thats why it shows up as that in your profiles list, it isnt a problem with the driver in the slightest.
     
  15. Barton C++

    Barton C++ Master Guru

    Messages:
    603
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI Hawk GTX460 1GB @ SLI
    Alright.
     

  16. MrMicrochip

    MrMicrochip Member Guru

    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward GTX 1070 Phoenix
    good drivers EXCEPT the same fallout 3 frame skipping/stuttering bug is still there (Disabling water reflections cure the problem). Whats the problem Nvidia!
     
  17. eddieveenstra

    eddieveenstra Active Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    3
    GPU:
    EVGA GTX 780@1150MHz
    Not to sound like an *ssh*le but i'm glad other people have the same issue with the 3d settings not sticking when configuring the profiles. I've tried to copy the nvstarted file but the problem is still there. It's strange how some people have no issues and other peolpe have. Maybe a Win7 x64 issue only? Lets hope for a bug fix in the next driver since this issue is present from 257.21 and on....for now this drivers are going down the....:grab:
     
  18. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Just click on restore default settings. If that doesn't work you can use Nvidia Inspector...
     
  19. Dim

    Dim Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    GPU:
    9800GTX+
    I just grabbed them and my 9800gtx+ is runnin at 100C full load...temperatures are crazy!!! oh maaan
     
  20. zeljkoni

    zeljkoni Banned

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX660 twin frozr OC
    8800GT, win7 32bit, i have some PC stability problem with those, comp still works and mouse but nothing else, sometimes on regular use...
     

Share This Page