"New PCI device found" after every reboot

Discussion in 'General Hardware' started by gtrajectory, Sep 12, 2008.

  1. gtrajectory

    gtrajectory Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 3870 X2
    A "New PCI device found" pops up every time I boot the computer. The thing is i've haven't installed anything new. I've unplugged the SB 5.1 soundcard (the only thing using PCI) and it stills pops up. Also does after reinstalling the soundcard.

    What is going on?
     
  2. Passion Fruit

    Passion Fruit Ancient Guru

    Messages:
    6,017
    Likes Received:
    6
    GPU:
    Gigabyte RTX 3080
    Re-install the Intel Inf chipset drivers with the soundcard plugged in and see if it persists.

    One explaination is you have an onboard NIC on the motherboard which uses the PCI-E x1 interface and you could be using a dedicated NIC, in which case you wont have drivers for the onboard. Same could be said for any other piece of hardware, like sound card for example if you have dedicated sound... if it isn't disabled in BIOS
     
  3. gtrajectory

    gtrajectory Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 3870 X2
    Onboard sound is disabled on BIOS. Will try the rest.
     
  4. Yellowbeard

    Yellowbeard Master Guru

    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    Check your device manager and see if a new sound device or unknown device has a yellow question mark beside it. IIRC, your video card also does HD audio so you may be detecting the ATI audio device on your video card.
     

  5. gtrajectory

    gtrajectory Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 3870 X2
    There is the exclamation yellow mark on the PCI Device thing because it doesn't have any drivers. So, i've already pointed it to search on the chipset drivers CD that came with the mobo, and it finds nothing of use on it. I have no idea what this is, not even exactly what I did (if I did something) or when it started to happen.
     
  6. gtrajectory

    gtrajectory Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 3870 X2
  7. gtrajectory

    gtrajectory Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 3870 X2
    im still getting this. annoying as hell
     
  8. gtrajectory

    gtrajectory Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 3870 X2
    About the HD audio on my card... I think my model doesn't have anything audio related.
     
  9. astrochris

    astrochris Member Guru

    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 3870 X2
  10. gtrajectory

    gtrajectory Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 3870 X2
    Wicked. It was it.

    Im just wondering why the official CD drivers didn't included this, or why the PC hasn't asked for this "missing PCI" before.

    Anyway, I honestly have no idea how this HDMI integrated audio works, or what is intended to do. I guess this only works for devices that support HDMI, but could you elaborate a bit?

    Thanks.
     

  11. TV addict#2

    TV addict#2 Maha Guru

    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EvgaGtx680+HPLP-3065
    audio and video thru a single cable
     

Share This Page