MSI Afterburner showing incorrect data after resume from sleep

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by eyemack, Nov 22, 2020.

  1. eyemack

    eyemack Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    GPU:
    2080 Ti
    I have Afterburner 4.6.3 b2 running on my MSI Gaming X Trio 3090. When my PC resumes from sleep, Afterburner shows wrong data - see attached.

    You can see the O/C in the graphic. The GPU runs very stable at those levels and higher. Even if I reset AB with settings to 0 O/C, the issue is still there.

    Also, I have had some Windows crashes on resume from sleep with the error 'page_fault_in_nonpaged_area (50)' showing in the dump file.

    Does anyone have any ideas on this?
     

    Attached Files:

    • ab1.jpg
      ab1.jpg
      File size:
      70.9 KB
      Views:
      6
  2. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    8,411
    Likes Received:
    2,810
    GPU:
    GTX 1080ti
  3. eyemack

    eyemack Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    GPU:
    2080 Ti
    Thanks but what does that mean? New issues with what? Does that mean BSOD (which I’ve never seen) on resume is caused by having manual fan control in AB? How does this relate to my question about AB showing incorrect info?
     
  4. eyemack

    eyemack Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    GPU:
    2080 Ti
    Ok, so forgetting about the incorrect data showing, it was the manual fan control that was causing the crash at resume from sleep.
    I unchecked that option, and everything was good. A couple of days later, I re-checked it, and then the crashes started again.
    Thanks for the heads up there.
     

Share This Page