MSI Afterburner failed to start

Discussion in 'MSI AfterBurner Overclock Application Discussion' started by noctiscepheus, Jan 4, 2017.

  1. noctiscepheus

    noctiscepheus New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GeForce GTX960m
    I just installed MSI Afterburner in a new laptop and this message pops up:

    "
    C:\Program Files\MSI Afterburner\MSIAfterburner.exe

    The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log or use the command-line sxstrace.exe tool for more detail.
    "

    please help me
     
  2. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    18,046
    Likes Received:
    150
    GPU:
    GTX980 SLI
    Make sure C++ redistribs are installed etc
     
  3. noctiscepheus

    noctiscepheus New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GeForce GTX960m
    The installed ones on my laptop are 2010, 2012, and 2013. Both x86 and x64. Am i missing something?
     
  4. gedo

    gedo Master Guru

    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 280X DD 3GB
    I believe MSI Afterburner uses 2008.

    Each generation of Visual C++ Redistributables are their own entity, and an application uses whataver it's compiled against.
     
    Last edited: Jan 4, 2017

  5. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    18,046
    Likes Received:
    150
    GPU:
    GTX980 SLI
  6. noctiscepheus

    noctiscepheus New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GeForce GTX960m
    Tried the installer. Didnt install the 2008 one. Manually downloaded and installed the 2008 one. An error popped up.

    "
    Error 1935. An error occurred during the installation of assembly 'Microsoft.VC90.ATL,version="9.0.21022.8",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",processorArchitecture="amd64",type="win32".Please refer to Hlp and Support for more information. HResult: 0x80070002.
    "

    What now? I can't seem to make it work
     

Share This Page