MSI Afterburner 4.1.1 (2015-05-28)

Discussion in 'MSI AfterBurner Application Development Forum' started by msi-afterburner, May 28, 2015.

  1. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,562
    Likes Received:
    1,627
    GPU:
    ROG Strix 1080 OC
    Call me blind, but where are the settings to change the font and colour of the OSD on Afterburner/RTSS?
     
  2. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,840
    Both are in main RTSS window. OSD color palette controls the color and font can be customized for Raster 3D mode.
     
  3. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,562
    Likes Received:
    1,627
    GPU:
    ROG Strix 1080 OC
    Ah nice, thanks, found it :)
     
  4. Pepa1

    Pepa1 Active Member

    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia
    Windows 10 is supported ?
     

  5. Haldi

    Haldi Master Guru

    Messages:
    300
    Likes Received:
    27
    GPU:
    R9-290 CF
    nope.

    But still works fine most of the time. Excpet when the computer crashes just by launching it.
     
  6. burebista

    burebista Ancient Guru

    Messages:
    1,736
    Likes Received:
    32
    GPU:
    MSI GTX1060GAMING X
    I know that I can be stupid sometimes. Maybe now it's one of those cases. :D

    I'm playing only 3 games. War Thunder, World of Tanks and now Armored Warfare.
    Recording games works perfect fine in WT and WoT but same settings doesn't work in AW. I have OSD in game, monitoring in background is fine and I can record but the output is a 30kB file with black image.

    I don't know what I'm doing wrong. :(
     
  7. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,840
    Are you able to capture screenshots with MSI AB in that game?
     
  8. burebista

    burebista Ancient Guru

    Messages:
    1,736
    Likes Received:
    32
    GPU:
    MSI GTX1060GAMING X
    Alex I'll go for testing in a couple of hours when I'm at home. Coming back with screenshots and stuff (if I cannot make it work).


    I'm using x264vfw codec and I believe the game is x64 so maybe I'm missing x64 version of this codec (installed this codec in 2012 and not needed x64 version until yesterday)?
    Anyway MJPG capture works (but with huge output file size) and Xvid codec works too (but capture playback is choppy dunno why).

    Thanks for your input as always. :)
     
  9. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,840
    Yep, if you're using VFW mode on 64-bit EXE then you need 64-bit codec installed. I asked about screen capture just to localize the issue and see if it is capture related (in this case screen capture won't work as well) or encoding related. Seeng that MJPG works, it is definitively encoding related then.
     
  10. burebista

    burebista Ancient Guru

    Messages:
    1,736
    Likes Received:
    32
    GPU:
    MSI GTX1060GAMING X
    Yep, it looks like I'm stupid this time.
    Sorry to waste your time. :(
     

  11. burebista

    burebista Ancient Guru

    Messages:
    1,736
    Likes Received:
    32
    GPU:
    MSI GTX1060GAMING X
    Everything is fine.
    Indeed back in 2012 I didn't install x64 version. Now I've installed latest x264vfw codec with both x32 and x64 and video capture works flawless.

    Thanks again for you work Alex and as usual the problem was with user not with Afterburner. :)
     
  12. deluxe

    deluxe Master Guru

    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 980Ti G1
    I have an odd issue I have trouble figuring out what setting is causing it.
    When Afterburner is running, I get small hiccups in Battlefield 4 every now and then.
    Not frame rate drops, but I lose control over mouse and keyboard for about .25 of a second.

    When Afterburner is not running, the issue is gone.
    I think it might be some kind of hardware monitor that is causing it.
    Anyone has come across this same issue, and maybe point me in the right direction?
     
  13. AaronC31

    AaronC31 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX780ti SLI
    Can't find AMD CPU Temp Monitoring

    I don't know what I'm missing, but I cannot for the life of me find where to enable AMD CPU temperature monitoring in this new 4.1.1 update. I have an overclocked AMD 1090T in an older box of mine, and it doesn't seem to be in the same place (Under the "Active Hardware Monitoring Graphs") as it is on my main two Intel rigs. Do I have to enable it somewhere else, or am I experiencing a bug over here? Any help in the right direction would be greatly appreciated.

    Here's all I see regarding CPU in that field.

    [​IMG]
     
  14. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,562
    Likes Received:
    1,627
    GPU:
    ROG Strix 1080 OC
    Did you edit the MSIAfterburner.cfg file and then reboot the machine?

    [​IMG]
     
  15. AaronC31

    AaronC31 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX780ti SLI
    Yep - I sure did. I did, however, just tried setting Intel =0 and keeping AMD =1 and it made the CPU1 Temp show up. Odd. At least it's working now. Thanks for making me go back into the .ini to at least try a different config.:banana:

     

  16. Cave Waverider

    Cave Waverider Maha Guru

    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    161
    GPU:
    RTX 3090 ROG Strix
    Fo some reason, Project Cars always crashes when MSI Afterburner is active (or more likely, the Riva Tuner Statistics Server it comes with). Is there a way to tell Afterburner to disable the RivaTuner statistics server while specific games like Project Cars are active?
     
    Last edited: Jun 20, 2015
  17. boogieman

    boogieman Ancient Guru

    Messages:
    1,966
    Likes Received:
    35
    GPU:
    MSI GTX 1080X
    Go to RTSS, add profile (game.exe) and set detection level to none.
     
  18. Valkyrie743

    Valkyrie743 Active Member

    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Evga GTX 1080 FTW
    Batman Arkham knight is not getting hooked if i have the Nvidia "gameworks" settings enabled.

    I recall posting about this kinda of issue in the past for Call of duty Ghosts. because of the mix dx10 and dx11 api's being used for both the engine and the physx effects?

    is there anything on my end that i can do to allow the game to be hooked while also having the settings enabled in game or is there something to be updated in RTSS?
     
  19. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,840
    You may try to copy iw6sp64_ship.exe.cfg to Batman EXE profile.
     
  20. Valkyrie743

    Valkyrie743 Active Member

    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Evga GTX 1080 FTW
    worked thanks!!

    made .cfg named
    Code:
    BatmanAK.exe
    in ProfileTemplates with this inside
    Code:
    [RendererDirect3D10]
    Enable			= 0
     

Share This Page