MSI Afterburner 4.0.0 Beta 9(2014-8-15)

Discussion in 'MSI AfterBurner Overclock Application Discussion' started by msi-afterburner, Aug 15, 2014.

  1. Darkness Knight

    Darkness Knight Member

    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Geforce GTX970
    Thanks a lot, now it's working =).

    Salu2 - Darkness Knight
     
  2. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,668
    Likes Received:
    1,641
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    Lots of interesting changes, thanks msi & unwinder. :)


    Edit:
    quicksync still rocks, lol I even Oc'ed my gpu a little from 1250 (25x) to 1400mhz (29x) and now it can do 200fps, stock 188fps :D, that's more then enough
    [​IMG]

    If im not mistaken nvenc (shadowplay) does ~ 288fps but at a little worse quality - at least so they say, I didnt test it much., atm its a little buggy by overall usage.
     
    Last edited: Aug 17, 2014
  3. K-putt

    K-putt Master Guru

    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080Ti
    I still have problems capturing huge screenshots with this version. I just tried Risen 3 in 9600x4000 and it doesn't even try to capture a screenshot.
    I had the same issue with Blur at that resolution. It works with most games, though.
     
  4. axium

    axium Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4 x GTX 980
    unwinder, I know this has been asked ad nauseam, but do you think it may be possible to add control over the VRM fan on a 295x2 card?

    Thanks again.
     

  5. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,596
    Likes Received:
    1,721
    I've already answered it: no, sorry. There won't be low-level fan control in AB.
     
  6. axium

    axium Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4 x GTX 980
    Gotcha. I didn't see it anywhere when I searched for it.

    Thanks for the answer!
     
  7. michaelmk86

    michaelmk86 Master Guru

    Messages:
    329
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX1080
    Now with this version will my second GPU (R9 280) have voltage control? or I will still have to use trixx :mad:
     
  8. SLI-756

    SLI-756 Banned

    Messages:
    7,604
    Likes Received:
    0
    GPU:
    760 SLI 4gb 1215/ 6800
    why should I install this over precision if I don't care about vid recording, anyone care to explain.
     
  9. jbmcmillan

    jbmcmillan Ancient Guru

    Messages:
    2,695
    Likes Received:
    236
    GPU:
    Gigabyte G1 Gaming GTX970
    I did a clean install with only keep settings with this version and it keeps crashing in Win8.1.This is only AB RTSS keeps running but all things show as 0 in the osd naturally.
     
  10. Berke53

    Berke53 Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    13
    GPU:
    2x ASUS GTX 1080 Strix OC
    I recommend doing the following if u haven't already:

    - Uninstall MSI afterburner
    - Do a complete gpu driver uninstall using DDU.
    - Reïnstall gpu driver
    - Reïnstall MSI afterburner
     

  11. Andy_K

    Andy_K Master Guru

    Messages:
    478
    Likes Received:
    55
    GPU:
    MSI GTX 960 OC
    Do a uninstall without keeping your settings. Note them beforehand if you have changed some interesting stuff.
    After a new reinstall you will have all fresh and can apply your settings again.

    Sometimes with an old config file it can happen to have msiab crashing after an update. Clearing all settings to default will usually help.
     
  12. Sametic

    Sametic New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx680 4gb SLI(1200/7000)
    reduce GPU speed

    Hi everyone! need help with my card. It was clocked by 1215 MHz by core, SO for SLI I decided to reduce its speed to 1202 via Afterburner. but it steel goes 1215 MHz when I monitor it by GPU-Z sensors. Help?
     
  13. EdKiefer

    EdKiefer Ancient Guru

    Messages:
    2,413
    Likes Received:
    218
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    what does AB say in graph ?
    I assume you have it set to -13mhz and have hit apply . You wouldn't have 2d/3d profiles , if so you need to change the 3d one to match -13 offset .

    If nothing happens with 13 try -15 , you need to lower, change it enough (generally 13mhz steps ) .
     
    Last edited: Aug 19, 2014
  14. Sametic

    Sametic New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx680 4gb SLI(1200/7000)
    http://postimg.org/image/l4ou5ftb7/

    I set it for 1200 mhz and it's ok now. 1201.9 shows right now (cant post image due 2 of 5 posts). thx you through!!!
     
    Last edited: Aug 19, 2014
  15. store64

    store64 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD7950 3GB
    CPU Temp

    Hello I am looking for the function CPU temperature monitoring
     

  16. burebista

    burebista Ancient Guru

    Messages:
    1,734
    Likes Received:
    27
    GPU:
    MSI GTX1060GAMING X
    For AMD CPU's is something experimental IIRC. Just need to find Alex's post somewhere.

    LE. Found it
     
  17. Ltmatt

    Ltmatt Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS Ice-Q 7950 Crossfire
    Is there anyway to view the maximum gpu temp for example? I used to be able to see this at the top in the monitoring graph section but i noticed it has disappeared now. Thanks.
     
  18. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,668
    Likes Received:
    1,641
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    Hey Unwinder is it possible that now RTSS uses a different compression by intel quicksync making a little worse picture?


    Im using the same 16mbps @ 90% quality as with MSI AB 3.01 and now its like I used 12 or 10mbps? Or am I imagining it :D

    thanks.
     
  19. EdKiefer

    EdKiefer Ancient Guru

    Messages:
    2,413
    Likes Received:
    218
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    what skin are you using and what option skin composition mode in user interface ?

    You should see min/max values on graph .

    Edit: if you have column more than 1 ,the Min/max display is dynamically disabled if graph width is too small .
    If so if you detach graph it should show up .
     
    Last edited: Aug 22, 2014
  20. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,596
    Likes Received:
    1,721
    September is approaching, which means that 9 months of MSI's 64-bit OSD exclusivity period end soon. RTSS 6.2.0 with 64-bit OSD support available to any third party client applications will be launched on September 1st. So those who want to use RTSS in conjunction with EVGA Precision X 4.2.1 will get native 64-bit OSD support too.
     

Share This Page