MSI Afterburner 2.3.0 (2012-11-19)

Discussion in 'MSI AfterBurner Application Development Forum' started by msi-afterburner, Nov 19, 2012.

  1. altos633

    altos633 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte HD6850
  2. CyberDemonVZ

    CyberDemonVZ Member

    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI N570GTX M2D12D5
    Hey, Unwinder,
    What is happening with game recording if I Alt+tab the game. A lot :)

    I have one recording with corrupted sound, and I have Alt+tabbed it more than 10 times :)
     
  3. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,833
    Some portions of audio coming from both speakers and mic are stamped with discontinuity flag, meaning that CPU is unable to handle solid audio flow without interrupting. What is a reason of setting both speakers and mic to 192KHz sampling rate in your OS properties? Most likely it is the reason, especially for mic.
     
  4. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,833
    Video flow stops causing last frame to freeze in resulting video during desktop session, audio format may change between desktop and game as well.
     

  5. altos633

    altos633 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte HD6850
    I thought, that quality of mic sound would be better ) It helps. Now sound mixing working properly!
    Thank you vey mutch, Alexey!
     
  6. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,833
    Nice, I'm glad that you got it working. Don't forget to disable the log since you no longer need it, it hurts performance
     
  7. nuno_p

    nuno_p Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX660TI PE\OC
    I installed lagarith lossless codec and i cant use it on afterburner, it doesnt recognize it.

    [​IMG]
     
  8. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,833
    Select VFW and browse for new codec with "..." button
     
  9. nuno_p

    nuno_p Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX660TI PE\OC
    :bang: I´m so dumb.

    Thanks Unwinder. :)
     
  10. sakiboj

    sakiboj Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1080ti gaming x
    Hey guys why I cant move power limit bar?
    .[​IMG]
     

  11. Haldi

    Haldi Master Guru

    Messages:
    300
    Likes Received:
    27
    GPU:
    R9-290 CF
    because thats an AMD feature ?
     
  12. sakiboj

    sakiboj Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1080ti gaming x
    Huh I didnt know, thx

    What would happen if i raise core voltage to 100 and memory voltage to 100? Not recommended?
     
  13. Eluder

    Eluder Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 680 Lightning
    Uhh no, power limit is an nVidia feature. Maybe your card doesn't support it, but really not sure since I'm not too familiar with the 650 series.
     
  14. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,833
    Because low-end Keplers are not equipped with power sensors.
     
  15. GoforceReloaded

    GoforceReloaded New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780 Lighting @1202Mhz
    Hello,

    Why the increase in Core Voltage doesn't work anymore since 2.2.4 ?

    AB 2.2.3 : Increasing the Core Voltage works, verified with voltmeter. O/C GTX 670 PE @ 1306.5Mhz with +20 mV is stable and work like a charm with 24h of heaven.

    AB 2.2.4 - 2.3.0 : Increasing the Core Voltage doesn't work anymore, verified with voltmeter. O/C GTX 670 PE @ 1306.5Mhz with +20 mV or +100 mV is not stable and crash in less than 30s on heaven.

    Because of that, I cannot benefit from the changes made on the 2.3.0 with video capture.
     

  16. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,833
    Search button is really useful.
     
  17. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,833
    v2.3.1 is approaching, changes list includes:

    - Now MSI Afterburner optionally allows you to detect VRM defaults without rebooting the PC
    - Now application properties window is resizable to provide compatibility with low-resolution desktops (less than 1280x1024 with
    100% DPI)
    - Added new “Enable hardware control and monitoring” option to compatibility properties. This option can be useful if you are using
    MSI Afterburner for framerate monitoring and videocapture only and don't want to risk suddenly overclocking your PC
    - Added workaround for possible VID rounding issues for all supported voltage generator models
    - Updated Italian localization
    - MSI On-Screen Display server has been upgraded to version 4.5.0. New version gives you the following improvements:
    o Push-To-Talk audio recording support. Now you can assign a hotkey for each audio stream and record unmuted audio
    only when the hotkey is pressed
    o Updated German localization
     
  18. Allan Davidson

    Allan Davidson New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte HD6850
    I'm trying to record with the original game colors, but if i enable "Keep Input Colorspace" in x264vfw all I get is a green video. :bang:
     
  19. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,491
    Likes Received:
    2,833
    Post x264vfw settings related questions in x264vfw support place please.
     
  20. CyberDemonVZ

    CyberDemonVZ Member

    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI N570GTX M2D12D5
    Hey Unwinder,
    What could be the reason that, from my 30 videos, 4 or 5 didn't record second audio source?
    I haven't changed anything. Same game, same microphone, same settings and audio chat with Skype.

    It's not quiet, it doesn't exist. Avi has only one audio source.

    I have found two things that may have been the problem, and I have changed them now:
    Second audio input - from "Auto" to my microphone
    Unchecked option in Controll Panel for my microphone - Allow applications to take exclusive controll.

    I didn't have log turned on.
    Now I have, but I guess log will be big.
     
    Last edited: Dec 3, 2012

Share This Page