Mouse freezing and grabbing in BF4 Multiplayer only

Discussion in 'MSI AfterBurner Overclock Application Discussion' started by ViTosS, Apr 2, 2014.

  1. ViTosS

    ViTosS New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 780Ti Classified
    Hey guys, I'm suffering from a problem with my mouse ingame freezing and grabbing sometimes, it happens only in Battlefield 4 Multiplayer and the fault is MSI AB, tested with it and without it.

    Have anyone seen this happen? I don't know how to fix it.

    I tried in my friend's laptop, with i7 4800 and 780M SLI, and have the same problem. Any other game is fine, only happens in BF4 multiplayer matches.
     
  2. cowie

    cowie Ancient Guru

    Messages:
    12,801
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GTX
    ahh no sorry never had that issue I guess I(and like 100 people I know who have no issues) have the bf4 edition of ab?
     
  3. boogieman

    boogieman Ancient Guru

    Messages:
    1,849
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI GTX 1080X
    Are you monitoring a lot of stuff? Too many maybe?
     
  4. ViTosS

    ViTosS New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 780Ti Classified
    Framerate, GPU usage, GPU temperature, VRAM usage, core clock and memory clock
     

  5. BenYeeHua

    BenYeeHua Ancient Guru

    Messages:
    1,515
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 650M D3
    And did you recording?
     
  6. ViTosS

    ViTosS New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 780Ti Classified
    No, I didn't
     
  7. BenYeeHua

    BenYeeHua Ancient Guru

    Messages:
    1,515
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 650M D3
    So I guess you also disabled the Uplay overlay?
     
  8. EdKiefer

    EdKiefer Maha Guru

    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    You mean Origin in BF4 as Uplay is use in other games .

    I don't think I ever read of this problem , but yes try disabling things to pin down what setting/option is causing it .
     
  9. BenYeeHua

    BenYeeHua Ancient Guru

    Messages:
    1,515
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 650M D3
    Yup, just the bad optimize of BF4 let me remember ubisoft. :D
    ---
    And yes, I also don't facing this issues, I think it can be caused by the new overlay that just support 64-bit, which is Origin overlay.
     
  10. EdKiefer

    EdKiefer Maha Guru

    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    Not sure I do run MSI AB with 64bit support overlay and I also run fps internal fps counter w/o issues , at least not noticed any mouse or lagging in BF4 .
     

  11. mR Yellow

    mR Yellow Ancient Guru

    Messages:
    1,935
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 Fury
    I had this issue. It's the statistic server of AB that causes this problem.

    There's two possible fixes:

    1. Reinstall display drivers
    2. Don't use stat server.

    Problem is very random but sorted mine with a uninstall and reinstall display drivers.
     
  12. ViTosS

    ViTosS New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 780Ti Classified
    I see, I already uninstalled drivers, did fresh Windows install and the same problem. If I don't use stat server I can't monitor the statistics in real time, that would make MSI AB useless for me
     
  13. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    12,955
    Likes Received:
    44
    Those who beleive that AB is a fault should just stop using it. There are no issues in this area, no fixes coming and I have nothing to add to it.
     
  14. mR Yellow

    mR Yellow Ancient Guru

    Messages:
    1,935
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 Fury
    It's a weird error. Not always replicable.
     
  15. xgiovio

    xgiovio New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 x 780 EVGA SC ACX
    same problem here. i'm using AB by 2 years.
    With a 60hz monitor and 2x 580 --> no problems
    with a 144 hz monitor and 2x 780 --> Mouse freezing and grabbing
    tried with all latest 10 beta/whql nvidia drivers.
    THE PROBLEM IS THE RIVATUNER STATISTIC SERVER.

    I set key combination in AB to disable the onscreen display and it seems the problems has gone away. I'm continuing monitor throught logitech g15.

    Anyone has found a different solution?
     

Share This Page