Metro: Last Light

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by villa_youth, May 31, 2011.

  1. Wanny

    Wanny Guest

    Seriously... Each time I play a game with minimal HUD designs I'm so freaking immersed every single time. It should be a standard from now on. Integrate HUD into gameplay.

    I'm doing a second run on Hardcore and I'm already 100% more immersed.
     
  2. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,622
    Likes Received:
    620
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    I still havn't hit the buy button :p
     
  3. SLI-756

    SLI-756 Banned

    Messages:
    7,604
    Likes Received:
    0
    GPU:
    760 SLI 4gb 1215/ 6800
    It has a lot of tittie, if that should swing your vote.
    I watched the angry joe review this morning, got a 9/10
     
  4. (.)(.)

    (.)(.) Banned

    Messages:
    9,094
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 970
    'Your not missing much, however id give it 8/10 as it a great game but the omission of mp and killstreaks rounds it out to an even 7/10.

    All in all 9/10 and a must buy.'



    Thats my IGN impersonation.
     

  5. Radiopassive

    Radiopassive Banned

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward HD 4870 1G
    Last edited: May 18, 2013
  6. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,007
    Likes Received:
    526
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    I'm impressed by how much better optimized this game is... I'm running at 1920x1200 with maxed out settings, including Very High tessellation, High PhysX and 2xSSAA, and I'm getting 60 fps except for one level (the third prison one where there was red lighting) which dipped temporarily to 45 fps. Considering how superb the game looks with its detailed textures and great character models (the eyes look much better now), it is impressive and this game is up there in my opinion with Crysis 3 as an example of how amazing graphics can look on a PC.

    The game itself, though linear so far, is improved over the first with better A.I. which means I'm enjoying the stealth far more this time round. Plays great with an Xbox 360 controller as well. :D
     
  7. Ti3Kob

    Ti3Kob Master Guru

    Messages:
    682
    Likes Received:
    1
    GPU:
    980Ti @1505/7600
    I did find something today adding back D3Doverrider to my autostarting apps. The game became a bit stuttery and performances very variable, with large FPS drops here and there.. When it ran perfectly fine before.

    If you're using D3Doverrider disable it for this game and turn ingame Vsync on. The "problem" is totally repeatable so I'm convinced it's linked to D3Doverrider.

    I have yet to see anything below 100 FPS with everything @ max except SSAA disabled.
    With D3Doverrider enabled, it can drop to 30 at times ><

    Hope it helps somebody !
     
  8. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    @Elite Bushidoâ„¢: have you same problem (see my post #769) with your single GTX 480 (render + physx)??
     
  9. KyleN

    KyleN Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 670
  10. SLI-756

    SLI-756 Banned

    Messages:
    7,604
    Likes Received:
    0
    GPU:
    760 SLI 4gb 1215/ 6800
    bloody hell i gotta get this game at first possible opportunity.
    you folks know i'm not joking this looks ..ha! what a blast! hehe
     

  11. WhiteLightning

    WhiteLightning Don Illuminati Staff Member

    Messages:
    28,805
    Likes Received:
    1,652
    GPU:
    GTX1070 iChillx4
    would be great to stick that bullet lighter somewhere :p
     
  12. Radiopassive

    Radiopassive Banned

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward HD 4870 1G
    Or rather a properly detailed wiener..
     
  13. F1refly

    F1refly Ancient Guru

    Messages:
    9,042
    Likes Received:
    0
    GPU:
    970GTX-oc edition
    How is 3D in this game?
    Also I have a 580GTX and a 280GTX collecting dust, would it matter which one I used for a physx card?
     
  14. The Janitor

    The Janitor Maha Guru

    Messages:
    1,252
    Likes Received:
    69
    GPU:
    GTX 1080 Ti
    It sure looks great but the image quality is ruined by that FXAA filter they had to force on us :/
     
  15. SLI-756

    SLI-756 Banned

    Messages:
    7,604
    Likes Received:
    0
    GPU:
    760 SLI 4gb 1215/ 6800
    Have you played it yet?, fxaa and all other aa & even downsampling kills my eyes.
    i was hoping it wouldn't be so bad.
     

  16. Wanny

    Wanny Guest

    Just use some sharpening to counter that FXAA. Not the best thing ever, but it helps.
     
  17. villa_youth

    villa_youth Master Guru

    Messages:
    808
    Likes Received:
    0
    GPU:
    780 Ti
    The 3D vision is suburb just as in 2033. Convergence is a little off, but no biggy and I have seen a fixes for it on the Helix site.
    Performance hmm, not so good. Even on my 690 at medium-ish settings I get whooping frame rate drops. Better drivers needed I think before a proper play through in 3D.
     
  18. (.)(.)

    (.)(.) Banned

    Messages:
    9,094
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 970
    Hey can someone please tell me if everything is as it should be with my user.cfg. It looks like avg quality in-game even though my settings set from the menu) are as follows: Very High, Tess - Normal, Physx- on, Motion Blur - Normal, Vsync - on.

    I cant really see any Physx effect taking place, and changing Tess from normal to Very High doesnt have any effect.
    g_diff_start -2
    g_game_difficulty 5
    g_input_hand 0
    g_laser 1
    g_quick_hints 0
    g_rangefinder 0
    g_show_crosshair off
    g_swap_l1r1_l2r2 0
    gamepad_preset 0
    inv_y_controller 0
    invert_y_axis off
    joy_boost_max 2.70000005
    joy_boost_speed 2.
    joy_sens_adhersion 0.69999999
    joy_sens_aiming_x 0.30000001
    joy_sens_frict 0.69999999
    joy_sens_linear 1.
    joy_sens_x 0.40000001
    joy_sens_y_scale 0.89999998
    joy_slowdown 0.30000001
    joy_zone_boost 0.99000001
    joy_zone_peak 0.89999998
    joy_zone_slow 0.17
    lang_sound us
    lang_text us
    mouse_curve_coef 70.
    mouse_curve_num 1
    name must
    net_friendly_fire 1
    net_stats off
    ph_advanced_physX 1
    popup_preset 0
    preset0_aim_assist 1.
    preset0_auto_aim_border 0.22
    preset0_joy_sens_aiming_x 0.44999999
    preset0_joy_sens_x 0.5
    preset1_aim_assist 1.
    preset1_auto_aim_border 0.25
    preset1_joy_sens_aiming_x 0.30000001
    preset1_joy_sens_x 0.40000001
    r_af_level 1
    r_api 2
    r_base_fov 50.625
    r_blur_level 1
    r_dbg_stereo_separation_base 0
    r_dbg_stereo_separation_zoom 0
    r_dx11_tess 1
    r_enum_ssaa 10
    r_fullscreen on
    r_gamma 1.03333294
    r_quality_level 3
    r_res_hor 1920
    r_res_vert 1080
    r_ssaa_auto 0.
    r_supersample 1.
    r_tess_ss 0
    r_vsync on
    ranger_mode_game off
    s_dialogs_volume 1.00
    s_effects_volume 1.00
    s_master_volume 1.00
    s_music_volume 1.00
    sens 0.40000001
    sens_border 0.5
    show_game_ui 1
    sso_connect_tries 0
    sso_first_time 1
    sso_receive_updates 1
    sso_receive_updates_thq 1
    st_particles off
    st_physics off
    st_profiler off
    st_sounds off
    st_tracks off
    stats off
    vibration 2

    Also, im playing on Ranger Harcore, but as you can see above it says ranger mode off, though further up it also says g_game_difficulty 5.
     
    Last edited: May 18, 2013
  19. flut

    flut Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD6870 Dual Fan
    ^

    maybe u should try checking ur fps when changing tesselation (or other settings). also make sure you set the user ini file to "read only" and if u want the real hardcore mode on u should disable the auto aim (yea i know this is stupid, but its on by default). in my .ini its named "aim_assist 1" so set this to to 0. oh and one more note, change"lang_sound us" to
    "lang_sound ru", then u have russian sound with english subtitle :p like it should. (just some notes, i don't know for sure if ur settings are for 100% ok sry", goodluck:)

    oh and i see ur ini file is differed from mine, are u on the latest patch? anyway i am using the latest patch (AMD 6780 user here).
     
    Last edited: May 18, 2013
  20. andressergio

    andressergio Master Guru

    Messages:
    895
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GALAX GTX 1080Ti HOF SLI
    i enabled this

    st_particles off
    st_physics off

    to ON

    but dont see any dif lol
     

Share This Page