1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Metro Exodus

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by scatman839, Jun 11, 2017.

  1. Keesberenburg

    Keesberenburg Master Guru

    Messages:
    836
    Likes Received:
    21
    GPU:
    EVGA GTX 980 TI sc
    Metro LL Redux have the GPU file in the map.
    [​IMG]
     
  2. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    15,312
    Likes Received:
    1,350
    GPU:
    Sapphire Vega Pulse
    It does but there's no in-game options for it.

    EDIT: Sliders and such for additional brightness adjustments I mean.
    (DLSS also has a bug currently where if used the gamma is much brighter with HDR on.)

     
    serbicu likes this.
  3. WhiteLightning

    WhiteLightning Don Illuminati Staff Member

    Messages:
    27,756
    Likes Received:
    779
    GPU:
    GTX1070 iChillx4
    Damn the game is pretty sweet. been playing a bit this afternoon, ill probably get it next week.
     
    Shataan and cerebus23 like this.
  4. Keesberenburg

    Keesberenburg Master Guru

    Messages:
    836
    Likes Received:
    21
    GPU:
    EVGA GTX 980 TI sc
    I'm getting crashes in in the beginnen in the tunnel. I'm stuck this is not funny.
     

  5. Witcher29

    Witcher29 Maha Guru

    Messages:
    1,067
    Likes Received:
    73
    GPU:
    1080 Ti Gaming X
    lucidus likes this.
  6. gerardfraser

    gerardfraser Ancient Guru

    Messages:
    2,490
    Likes Received:
    321
    GPU:
    R9 290 Crossfire
    Well frack me DX12 4K Ultra settings notice some stutter in opening cut scene which was fine.
    Played for 20 minutes thinking wow what a great looking game and running smooth 4K and boom computer froze and had to hard reset,
    damm I thought Shadow of the Tomb Raider was bad for crashing when at tabbing when first released but I can not remember a game that actually
    froze the computer.

    I have hundreds of hours in Kingdom Come Deliverance and Assassin Creed Odyssey since SOTTR .
    Come on patch for fix.Guess I am not the only one on Steam version that getting crash.I do not care anyway it will get fixed.
     
  7. cerebus23

    cerebus23 Ancient Guru

    Messages:
    3,663
    Likes Received:
    390
    GPU:
    evga 8800gts
    roll back the patch or play in dx11 i wager it this mini update did something some speculate it did not deploy properly, dunno no crashes last night some heavy load times and was getting the studders and freezing on area change but played out to the train sections where i quit last night zero crashes.

    got that little update this am bet i start crashing today when i play.
     
  8. WhiteLightning

    WhiteLightning Don Illuminati Staff Member

    Messages:
    27,756
    Likes Received:
    779
    GPU:
    GTX1070 iChillx4
  9. kx11

    kx11 Ancient Guru

    Messages:
    2,968
    Likes Received:
    155
    GPU:
    2080ti watercooled
    EPIC Store version is updated to 1.0.11 , mine on STEAM is stiLl 1.0.0.0 !!!
     
  10. Netherwind

    Netherwind Ancient Guru

    Messages:
    6,566
    Likes Received:
    882
    GPU:
    RTX 2080Ti Gaming X
    Wouldn't be surprised if it was intentional.

    Anyway, see y'all 2020.
     
    AsiJu likes this.

  11. gerardfraser

    gerardfraser Ancient Guru

    Messages:
    2,490
    Likes Received:
    321
    GPU:
    R9 290 Crossfire
    So Reddit has compiled a list of some fixes may be helpful
    https://www.reddit.com/r/metro/comm...20e0976e43&utm_source=embedly&utm_term=aqu5co

    Some Fixes For The PC Release [Discussions]
    [​IMG]
    So, yeah. The game is out on PC and broken as hell.

    For Starters, if you purchase a game key for steam then you might be missing the exe files which is preventing you from running the game.

    FIX: https://steamcommunity.com/app/412020/discussions/0/3658515990045299519/?ctp=6

    If your game constantly keeps crashing then turn off DX12 and switch to DX11.

    For changing FOV and Motion Blur you'll need to edit the config files.

    More info Here: https://steamcommunity.com/app/412020/discussions/0/3658515990045444304/

    Sound Issues? Read Here: https://steamcommunity.com/app/412020/discussions/0/3658515990045415162/

    If you can't enable RTX, read here: https://steamcommunity.com/app/412020/discussions/0/3658515990045503203/
     
  12. lucidus

    lucidus Ancient Guru

    Messages:
    11,857
    Likes Received:
    1,367
    GPU:
    GTX 1070
    Lol just wait a week or two ;)
     
    cerebus23 likes this.
  13. cerebus23

    cerebus23 Ancient Guru

    Messages:
    3,663
    Likes Received:
    390
    GPU:
    evga 8800gts
    yea since the update this morning now i cant even get into the game whatever they did with the patch broke the game for a ton of people. nm the version mismatch between steam/epic versions.
     
    lucidus likes this.
  14. Geryboy

    Geryboy Ancient Guru

    Messages:
    3,123
    Likes Received:
    196
    GPU:
    2080ti AMP Zotac
    Game looks great. And RTX does add alot of atmosphere. Will not play without it. RTX ftw.
     
    pharma and serbicu like this.
  15. Shataan

    Shataan Maha Guru

    Messages:
    1,014
    Likes Received:
    54
    GPU:
    EVGA 2080 RTX
    Well boyos. Looks like I found a show stopper bug for me. There is a part where you are on the train and asked to look for radio transmissions. When asked, the radio icon on left of screen is supposed to light up a white color and Artyom auto turns to the left and starts adjusting the Radio dial. My icon doesn`t light up white and Artyom doesn`t turn towards the radio. So unless this auto sequence happens, I`m pretty much dead in the water. There is absolutely nothing I can do. So I am thinking this is a bug.
     

  16. RzrTrek

    RzrTrek Ancient Guru

    Messages:
    2,220
    Likes Received:
    551
    GPU:
    RX 580 8GB 144hz
    Narrow FOV and forced motion blur should be things of the past, but I guess there are worse ways to mask low fps in unoptimized games.
     
    Last edited: Feb 15, 2019
  17. CPC_RedDawn

    CPC_RedDawn Ancient Guru

    Messages:
    7,599
    Likes Received:
    165
    GPU:
    Zotac GTX1080Ti AMP
    [​IMG]

    1080Ti
    2700X @ stock
    16GB 3200MHz DDR4 RAM CL14

    This is at EXTREME 1440p motion blur LOW, physX and hairworks OFF.

    REALLY!!!?????? 29FPS???? I have seen it drop to 27fps in certain areas! THIS IS LIKE METRO 2033 2010 release all over again. The game hovers around 30-50fps depending on the scene even looking up at the sky it only goes to around 70fps which is just insane... its only rendering a sky box!!!

    Dropping settings to ULTRA net me about 5-10FPS!! dropping to HIGH nets me another 10fps and dropping to MEDIUM is where the game stays well above 60fps the whole time!

    This is using 99% GPU usage nearly all the time too it only ever drops to 97% a few times so its not CPU limited its MASSIVELY GPU limited!!! The looks OK but not that great!

    Will test out DX11 and see if it performs better.
     
  18. cerebus23

    cerebus23 Ancient Guru

    Messages:
    3,663
    Likes Received:
    390
    GPU:
    evga 8800gts
    safe mode dx11 can play.

    ini edits can nuke motion blur and change fov.tho i do not find the fov bothering me much.

    benchmark? low fps is the norm it should preform much better in the game.
     
  19. CPC_RedDawn

    CPC_RedDawn Ancient Guru

    Messages:
    7,599
    Likes Received:
    165
    GPU:
    Zotac GTX1080Ti AMP
    My screenshot is IN GAME, not the benchmark!!!!
     
  20. cerebus23

    cerebus23 Ancient Guru

    Messages:
    3,663
    Likes Received:
    390
    GPU:
    evga 8800gts
    how about high 1080 no tessalation.
     

Share This Page