Massive fps drops..

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by c0dec, Jan 3, 2004.

  1. c0dec

    c0dec Guest

    Formatted installed the newest dets which are 53.30 for XP i think, went to play counter-strike and i am getting massive fps drops on large open space maps. From like 100 to 60. :(
    Everything has just been freshly installed! No idea wots going on here!!!
    Ideas plz?

    Cheers
     
  2. hohum

    hohum Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    No motherboard drivers installed, so your AGP slot is running at PCI speeds. Download and install a chipset package from your motherboard manufacturer.
     
  3. YACOZA

    YACOZA Master Guru

    Messages:
    873
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS Geforce 7800GT x2 maybe?
    yep.. happened to me when i didn't install the intel .inf files....

    (they r the first thing u have to install after format)

    so just install whatever amd (or ur mobo manu.) has for this kind of thing
     
  4. 350z

    350z Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtek 6800
    turn off sync
    Choose 100hz from the monitor tab
    use program like reforce

    tweak your cs
     

  5. Utopia

    Utopia Master Guru

    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 280x
    Wait, you can actually see a difference when your frames go from 100 to 60? Personally, I'd say a difference such as 60 and 20 is much worse, heck, even 60 and 40 is worse.

    Yeah but you should check your AGP Drivers or the display settings, could be some sort of AA/AF problems.
     
  6. DmZ

    DmZ Master Guru

    Messages:
    615
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG GTX 260@285 Speeds
    it also depends on what models you're using.

    Some of the high quality custom models have polygon counts in the 1000 and up range -- per model -- which will definitely slow you down even on an old engine like HL... Er, especially like an old engine like HL ;)
     
  7. SaberJ2X

    SaberJ2X Ancient Guru

    Messages:
    2,538
    Likes Received:
    43
    GPU:
    Zotac 3080 OC
    53.30 suck for GAMES !!!! THEY'RE FOR QUADROs
     
  8. Utopia

    Utopia Master Guru

    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 280x
    What the hell are you talking about? It's 53.03, by the way, and they're actually the best drivers out for games.
     
  9. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    I have the same issue, ive re-installed all mobo drivers and im running CS at the lowest quality, ive been trying to figure out this problem for the last 2 years :( someone told me its cuz my cpu chip is a northbridge or something? Next thing im going to do is upgrade the cpu to a 2.4 533mhz and see what happens...
     
  10. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb

    i use custom models as well but ive seen this problem happen with users using the base CS skins so i dunno :(


    Just to let everyone know, this issue has been discussed before on a different thread, nothing was solved on it, make sure you have some coffee handy cuz its quite long :

    http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=&threadid=47047&highlight=meeting
     
    Last edited: Jan 5, 2004

  11. Evil-Taco

    Evil-Taco Ancient Guru

    Messages:
    1,791
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtec nVidia 6800 GT Pci-Express
    how do u find out what mobo u have. i have a compaq presario 5000. I looked at the compaq website and found nothing. will it be on the mobo then go that website?
     
  12. fx5900

    fx5900 Guest

    hey it helped up-ed like 5-7 FPS in UT2003 and helped got me 250 more points in 3dmark03
     

Share This Page