Mantle in January?

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by ASLayerAODsk, Jan 23, 2014.

?

Will we see Mantle in January?

Poll closed Jan 31, 2014.
  1. Yes

    56 vote(s)
    29.5%
  2. No

    105 vote(s)
    55.3%
  3. Who's Mantle, and does she have a sister?

    29 vote(s)
    15.3%
  1. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,497
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    I really hope we'll see all the mmos use mantle in the future. Mmos are the most ridiculously cpu starved games out there, mantle could really help the genre. It's not fun to run sub 20fps in some scenarios.
     
  2. putino

    putino Active Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x AMD Radeon 8970M / 4gb
    I agree!
     
  3. Krteq

    Krteq Master Guru

    Messages:
    677
    Likes Received:
    214
    GPU:
    RX Vega 56 +64 BIOS
  4. Sdar

    Sdar Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 7950 boost

  5. Dexter_prog

    Dexter_prog Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS R9 270X IceQ X² turbo
    I completely agree, some mmos run terrible even with decent GPUs. It's ridiculous.
     
  6. Espionage724

    Espionage724 Guest

    Guild Wars 2 hands down would benefit greatly with Mantle. It's not really that CPU-optimized at all, and GPU usage in most cases rarely reaches its' limit due to the CPU holding it back.
     
  7. naXy

    naXy New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 7950 3 GB
    also from the pics dice posted ( it was johan andersson he claimed on reddit), the graphs showing frame time in miliseconds were almost flat for the gpu when compared to dx.
     
  8. romul

    romul Master Guru

    Messages:
    337
    Likes Received:
    9
    GPU:
    MSI RTX 2070 Super
    ........
     
  9. jaju123

    jaju123 Master Guru

    Messages:
    356
    Likes Received:
    3
    GPU:
    2x AMD R9 290 Crossfire
    Yeah the main area im looking for improvement in is overall smoothness rather than fps. BF4 feels laggy sometimes, even at 70+ fps
     
  10. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    I need a new keyboard, my F5 is dead.
     

  11. Fox2232

    Fox2232 Ancient Guru

    Messages:
    11,153
    Likes Received:
    2,974
    GPU:
    5700XT+AW@240Hz
    I am assaulting google search for file, set up to look for last hour. But no luck.
     
  12. DM789

    DM789 Master Guru

    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ???
    we are kinda lucky that AMD didn't decide to wait for WHQL certification for this beta driver :biggun:

    can you guys imagine if AMD decide to release it after they got WHQL certification ? :bang:
     
  13. shadow_craft

    shadow_craft Member Guru

    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS StiX OC 1070
  14. DM789

    DM789 Master Guru

    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ???
    i've read that news hours ago, we need a translator that can define what tech power up meant by shortly.
     
  15. Espionage724

    Espionage724 Guest

    In Valve Time, "shortly" means in six months :p
     

  16. Zemial

    Zemial Member Guru

    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon 7970 @ CF
    Offtopic:

    My FPS went up, when I put Battlefield 4 user.cfg and Battlefield PROFSAVE_profile file this command ==> GstRender.Thread.MaxProcessorCount 8

    My 7970 combo gives amazing FPS now. I have also all cores unparked.

    Now with mantle I will possibly get 100min,140avg, 200max fps @ 1920x1080 Ultra+SweetFX+120 resolution scale
     
    Last edited: Feb 1, 2014
  17. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    Interesting, I have mine on default, does this mean it's not using all 12 threads of my 3930k? It's got 6 cores and 12 threads, should I set it to 6 or to 12?
     
  18. Zemial

    Zemial Member Guru

    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon 7970 @ CF
    I have no idea bro... just try. Put 12 threads first :)

    Some guy from Battleblog forum gave that advice and it worked!
     
  19. Fox2232

    Fox2232 Ancient Guru

    Messages:
    11,153
    Likes Received:
    2,974
    GPU:
    5700XT+AW@240Hz
    Poor Parking... My CPU can't park due to bios settings. All 4 of my cores are running 24/7 @ 4.5GHz and can't downclock.
    EIST/turbo are evil things negatively affecting performance and in some cases causing stutter.

    Btw, a lot of people here write in their signature CPU OC as max clocks they get from turbo with 1 core. While in reality they are running 4.6/4.4/4.1/3.7GHz based on how many cores are in use.
     
    Last edited: Feb 1, 2014
  20. SLI-756

    SLI-756 Banned

    Messages:
    7,604
    Likes Received:
    0
    GPU:
    760 SLI 4gb 1215/ 6800
    monitor your cores with task manager before and after.
     

Share This Page