low fps

Discussion in 'Rivatuner Statistics Server (RTSS) Forum' started by alien10, Nov 14, 2009.

  1. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    Hi every body.

    I play a flash game (dark orbit), and I have low fps 17-23, the game can give more than 80. I have bought a new geforce 6200 but I can’t increase the fps. I’ve ganged every thing I also have RT but I don’t know how to play with that, 6 mb internet connection, can someone help?

    Thank you!

    Pc specs here.

    Computer:
    Operating System Microsoft Windows XP Professional
    OS Service Pack Service Pack 3
    Internet Explorer 8.0.6001.18702
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)


    Motherboard:
    CPU Type Intel Pentium 4E, 3000 MHz (15 x 200)
    Motherboard Name Unknown
    Motherboard Chipset Unknown
    System Memory 1024 MB
    BIOS Type Award (07/25/06)


    Display:
    Video Adapter NVIDIA GeForce 6200 (256 MB)
    Monitor Οθόνη τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας [NoDB] (CX 244123)


    Processor Properties:
    Manufacturer Intel
    Version Intel(R) Pentium(R) 4 CPU
    External Clock 200 MHz
    Current Clock 3000 MHz
    Type Central Processor
    Status Enabled
    Upgrade ZIF
    Socket Designation Socket 775
     
  2. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    I’ve did so many things to find a solution but nothing works, what program can prevent fps???
     
  3. magicdave26

    magicdave26 Banned

    Messages:
    954
    Likes Received:
    0
    GPU:
    S-HD 5770 1GB 1000 / 1400
    A game that is too much for your system is what causes low FPS
     
  4. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    hi magicdave26

    It’s a flash game and I know people play this game from a laptop with less power pc, thank you any way for your respond.
     

  5. magicdave26

    magicdave26 Banned

    Messages:
    954
    Likes Received:
    0
    GPU:
    S-HD 5770 1GB 1000 / 1400
    Have you installed the latest and greatest drivers for your card?

    Latest DirectX ?
     
  6. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    Yes I ve try 3-4 different drivers, :)



    CPU Info
    Physical processors 1
    Logical processors 2
    CPU
    Manufacturer Intel
    Family Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
    Architecture 64-bit
    Internal Clock 3.0 GHz
    Internal Clock Maximum 3.0 GHz
    External Clock 200.0 MHz
    Socket Designation Socket 775
    Type
    Upgrade ZIF Socket
    MultiCore 1 Processor Core
    HyperThreadingTechnology Available - 2 HTT Processors per Core
    Capabilities MMX, CMov, RDTSC, SSE, SSE2, SSE3, PAE, NX
    Version Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
    Caches Cache
    Level 1
    Capacity 32 KB
    Type Internal
    Type Details Synchronous
    Error Correction Type
    Associativity
    Cache
    Level 2
    Capacity 1 MB
    Type External
    Type Details Synchronous
    Error Correction Type
    Associativity

    DirectX Info
    Version 9.0
    Long version 4.09.00.0904
    DirectDraw Info
    Version 5.03.2600.5512
    Primary Device NVIDIA GeForce 6200
    Linked Display Adapters 1
    Display Devices Display device
    Description NVIDIA GeForce 6200
    Manufacturer NVIDIA
    Total Local Video Memory 256 MB
    Total Local Texture Memory 243 MB
    AGP Aperture Size 128 MB
    Driver File nv4_disp.dll
    Driver Version 6.14.11.9107
    Driver Details
    Driver Date 9-27-2009
    Driver WHQL Certified true
    Max Texture Width 4096 px
    Max Texture Height 4096 px
    Max User Clipping Planes 6
    Max Active Hardware Lights 8
    Max Texture Blending Stages 8
    Fixed Function Textures In Single Pass 8
    Vertex Shader Version 3.0
    Pixel Shader Version 3.0
    Max Vertex Blend Matrices 0
    Max Texture Coordinates 8
    PCI NVIDIA GeForce 62000x10de0x02210x343c14580x00a1
    Bus Type: AGP
    Revision: 3.0
    Enabled: true
    Rate: 8
    Sideband Addressing: Supported 0x00000002
    Fast Write: Not Supported 0x00000001
    Texture Formats 32-bit ARGB [8888], 32-bit RGB [888], 16-bit RGB [565], 16-bit RGB [555], 16-bit ARGB [1555], 16-bit ARGB [4444], 8-bit A [8], 8-bit YUV [800], 16-bit AYUV [8800], FourCC [DXT1], FourCC [DXT2], FourCC [DXT3], FourCC [DXT4], FourCC [DXT5],
    Capabilities AGP Texturing, Hardware Transform and Lighting, Positional Lights, Subpixel Accurate Rasterizing, Stencil Buffers, Range Fog, Table Fog, Vertex Fog, W-Fog, Specular Gouraud Shading, Anisotropic Filtering, Bilinear Filtering, Point Sampling, Trilinear Filtering, Additive Texture Blending, Dot3 Texture Blending, Multiplicative Texture Blending, Subtractive Texture Blending, Environmental Bump Mapping, Environmental Bump Mapping With Luminance, Cube Mapping, Factor Alpha Blending, Vertex Alpha Blending, Texture Alpha Blending, Texture Clamping, Texture Mirroring, Texture Wrapping, Guard Band Support, Mipmap LOD Bias Adjustment, Projected Textures, Volume Textures, Point Primitive Support, Full-Screen Anti-Aliasing, DXT Compressed Textures, Two Sided Stencil Test, Mipmapped Volume Textures, Mipmapped Cube Textures, Texture Border Color, Spherical Mapping, Automatic Mipmap Generation, Hardware Rasterization, Shading, Transform and Lighting, Scissor Test, Legacy Depth Bias
    Min GPU Memory Clock 803.3 MHz
    Min GPU Core Clock 351.0 MHz
    Max GPU Memory Clock 803.3 MHz
    Max GPU Core Clock 351.0 MHz


    I’ve try 3dmark but the pc freezes at the 4 tests, fps 1. I’ve test different drivers, even the beta but no luck, low temp no problem with that.
     
  7. magicdave26

    magicdave26 Banned

    Messages:
    954
    Likes Received:
    0
    GPU:
    S-HD 5770 1GB 1000 / 1400
    Installed a new flash version ?

    Tried it in a different browser?
     
  8. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    yep!! all that! Tcpoptimizer, RT, coolbits, game booster, firefoxbeta, driver sweeper, smartclose, and some more that I cant see now!!
     
    Last edited: Nov 22, 2009
  9. magicdave26

    magicdave26 Banned

    Messages:
    954
    Likes Received:
    0
    GPU:
    S-HD 5770 1GB 1000 / 1400
    Well imo it sounds like the PC just has not got enuogh ooomph in it to play tha game, although you say others can with lesser systems.

    A full wipe and reinstall would prove this point, but is a bit dramatic for a game

    Are there quality settings you can change in the game?
     
  10. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    I don’t want to think about that!! :bang:

    low, mid, high. and When you rite click the screen you got the flash player control with hardware accelerator
     
    Last edited: Nov 22, 2009

  11. heliman41

    heliman41 Master Guru

    Messages:
    747
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 260OC -640/1300/1100
    Does your older sys use regular DDR or DDR2 mem? The reason im asking is 2 fold, one I have 2 brand new unused sticks of DDR2 512mb I dont need and two IF your M/B has the extra slots for more ram id give em to ya. Im guessing on an older sys you only have 2 dimm slots correct? If yours does have 4 slots check to see if it will take PC-3200 if so they are yours, let me know. Im sure extra ram couldnt hurt, if it will even work that is. Im betting your sys uses just the older DDR tho.
     
  12. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    If I remember well when I install the graphic card I see 2 slots, thank you very mats for your offer!

    more Pc specs here: Attach
     
    Last edited: Nov 23, 2009
  13. magicdave26

    magicdave26 Banned

    Messages:
    954
    Likes Received:
    0
    GPU:
    S-HD 5770 1GB 1000 / 1400
    Been looking at that game and it wont even start for me, it gets to the start button bit and just goes back to the loading screen, maybe something is wrong with the site not your PC ?
     
  14. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    what is your previous videocard?
     
  15. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    i play this game 6 months now. :)
     

  16. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    ok but what is your old (previous) videocard?? eg: geforce fx5700, radeon 9600...
     
  17. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200
    It was an onboard S3 Chrome
     
  18. alien10

    alien10 Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeFORCE 6200

Share This Page