Looking for XFi Extreme Music Drivers Windows 10

Discussion in 'Soundcards, Speakers HiFI & File formats' started by Canadianguy, Jan 18, 2020.

  1. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    Hi guys haven't been here in a while...and I was using his other drivers on windows 7 and working flawlessly, now using windows 10 pro 64 bit and I noticed these drivers on his site. They seem to support all but don't see Extreme Music mentioned there..
    SB X-Fi Series Support Pack 4.0 http://danielkawakami.blogspot.com/2017/01/sb-x-fi-series-support-pack-40.html

    Anyone know if they will work?

    Thanks
     
  2. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
  3. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    I installed those but i don't have the console or anything, it does show everything in the creative control panel though. I guess windows 10 doesn't support the console app?
     
  4. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
    It does, you can install those from the danielk package if you want.
     

  5. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    Oh....ok cool....thanks!!
     
  6. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
  7. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    Everything seemed to install fine, except for DTS connect, I have the serial but says 3 errors:disable firewall, check internet settings, or try again? Tried and tried....

    To the right of the console icons in entertainment mode,I thought before I had a arrow pointing to the right with a few more setting, maybe for DTS?

    https://********/pX9Dp57/XFI-Console.jpg
     
    Last edited: Jan 19, 2020
  8. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
    Ah, that might be my fault, copy the CmnSupt.cab and CTCabEx.DLL from DDL folder and try again.

    edit:
    it might also be an intentional thing on creatives end, i believe they no longer activate dtsconnect installs via serial due to the license expiring.

    DTS connect packages that are inclusive with the sound card should automatically activate.

    Yes, it seems according to this the DTS/DDL stuff should also expose the arrow for the digital io settings.

     
    Last edited: Jan 19, 2020
  9. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
  10. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti

  11. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    Copy to where....?
     
  12. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
    DTSCon folder.
     
  13. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    That's weird I don't have that folder, I see it in your's, any idea where it would be located. Looked in program files 86 and program files and in app data...hey thanks for everything, much appreciated. I'm going to call Creative on Monday.....see what they have to say.

    Cheers
     
    Last edited: Jan 19, 2020
  14. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
    The setup folder i mean, you can't isntall DTS Con without the serial check passing.
     
  15. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    Hi .....just got a email back from Creative: Hi Greg,

    Thank you for patiently waiting.

    Our advanced support group has confirmed that there is no issue with the activation server.
    Meanwhile, kindly ensure that the PC's system date and time are in-sync.

    In addition, please check that the router's firewall does not block the 'DDL and DTS Connect License Activation' app.

    If you require further assistance, please reply to this email and we will get back to you.

    Regards,
    Michael
    Creative Labs Pte Ltd
    Worldwide Customer Response


    I let the Liscense app through but still cant connect, i'm not sure what creative files to let through?? I don't see how to let the whole program through? Need to reboot? Is the windows firewall the same as the routers firewall? Some things are new to me, sorry if i don't know lol
     
    Last edited: Jan 21, 2020

  16. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
    Try turning on SMB1 in the windows 10 features temporarily.
     
  17. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    Ok...i just tried that rebooted, unfortunatly nothing, I went back and unchecked itI read that's not advised to be left on? Thank's though I thought it wold work.
     
  18. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
    the issue that was being pushed as a reason to disable it was patched out, but theres no point to keeping it on if you don't need it.


    only last thing i can think of is the activator needs an update, perhaps you can ask creative support for a download just in case they patched a version if it i don't have.
     
  19. Canadianguy

    Canadianguy Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce GT 710 2G
    hi......got this email back from them: Hi Greg,

    Thank you for patiently waiting.

    The reported error message, "An error occurred while trying to obtain a valid Activation Key from the internet (error 3)." did not show while we are activating the Dolby Digital Live! & DTS-Connect package on our PC, Windows 10 version 1909 with the latest cumulative updates (OS Build 18363.592).

    We have uploaded the Dolby Digital Live! & DTS-Connect package that we have used to our FTP site.
    Please download this package to see whether the same error occurs on your PC.

    To access the FTP site, copy and paste the below link in Windows Explorer.


    Are they saying they used my key no problem? Anyways I did all that rebooted, ran the activation and still the same error 3 ....i'm stumped now.

    When I was installing them DDL DTS packs it said i had newer ones all ready installed. I uninstalled mine anyways and Installed there's and same bloody error
     
    Last edited: Jan 22, 2020
  20. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,113
    GPU:
    GTX 1080ti
    Its possible that your ISP is blocking the port they use i guess?

    or router itself!
     

Share This Page