Internet Explorer 9 Glitching

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by TylerD004, Apr 5, 2011.

  1. TylerD004

    TylerD004 Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SAPPHIRE Radeon 5870 1GB
    I have a Geforce 480 and I've tried several drivers ranging from the 260s to the new 270, and I've never had IE9 working properly with GPU acceloration enabled.

    Text and images will get glitchy and will not accurately show what the page actually looks like. Scrolling makes it all evident.

    I've searched quite a bit and can't find anything. Am I the only one having this issue?
     
  2. Mikel7

    Mikel7 Member Guru

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward/GTX970/4096Mb
    I use the IE 9 for some time now and never noticed anything like that.
    I'm using 32bit IE 9 under Windows 7 64bit and 270.51 driver.
     
  3. Corbus

    Corbus Ancient Guru

    Messages:
    2,460
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Ref 6900 XT
    i've used IE9 since it's release and i like it cause its fast but it does have some annoying glitches but i dont have the one that you described
     
  4. HaZe303

    HaZe303 Ancient Guru

    Messages:
    1,944
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX 2070 Super
    Best advice I can give you is to use FF, Opera or Chrome instead. I never use ie9, unless I have to.
     

  5. nakedninja42

    nakedninja42 Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 580
    I had a problem with flash on IE 9 from beta to final. Finally figured out that if I reset IE 9, all the issues I had went away. See if thats the issue instead of drivers.

    Internet Options>Advanced>Reset

    If that does not fix it, then see if you can change it to software rendering instead of GPU. Found in the same Advanced screen.
     
  6. Vector

    Vector Ancient Guru

    Messages:
    1,508
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 770 FTW 4gb w/bkplate
    I dumped IE9. It was glitchy and slow.
     
  7. dsbig

    dsbig Ancient Guru

    Messages:
    4,046
    Likes Received:
    42
    GPU:
    EVGA RTX 2070
    my banks drop down menu is only working in internet explorer, in firefox and chrome the menu wont drop and clicking dont work.
     
  8. TheSarge

    TheSarge Master Guru

    Messages:
    805
    Likes Received:
    14
    GPU:
    MSI GTX 1080 GAMING X
    Wait... people still use IE?
     
  9. Carfax

    Carfax Ancient Guru

    Messages:
    2,913
    Likes Received:
    465
    GPU:
    NVidia Titan Xp
    As much as I hate to say it, yes IE9 is definitely glitchy. I just finished uninstalling it in fact, because web pages were being rendered so slow and youtube wasn't playing properly.

    At first I thought it was my internet connection, but after checking it, it was fine. So I downloaded Google Chrome and I had none of those issues at all..

    It's a shame, because I really liked IE9 :(

    *Edit* Reinstalled IE9 again and the problems have disappeared. If I had to guess, I think that installing GPU drivers can potentially mess with IE9's web page rendering, seeing as it uses hardware acceleration.

    Before I used the 270.51 drivers, I was installing and uninstalling drivers frequently, so I think that could have caused some problems.

    Anyway, I'm glad to be off Google Chrome. Never used it before, and I don't like it half as much as IE9. It's also noticeably slower than IE9 as well.
     
    Last edited: Apr 6, 2011
  10. TheSarge

    TheSarge Master Guru

    Messages:
    805
    Likes Received:
    14
    GPU:
    MSI GTX 1080 GAMING X
    Find a better bank. Or are they holding your money hostage? :vader:
     

  11. TruMutton_200Hz

    TruMutton_200Hz Ancient Guru

    Messages:
    2,760
    Likes Received:
    0
    GPU:
    820M/2GB
    Yes, of course. To add Firefox, Opera, Chrome or anything you need to download it first (through IE). :p Then when you choose to uninstall IE after that, all that happens is the shortcut to it gets deleted and Windows continues to run on hardcoded pieces of IE even if you pull out the internet cable. :p :p
     
  12. Corbus

    Corbus Ancient Guru

    Messages:
    2,460
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Ref 6900 XT
  13. Baldassano

    Baldassano Member Guru

    Messages:
    168
    Likes Received:
    6
    GPU:
    2x MSI 1080ti SHWK
    I have had no issues with ie9 from beta thru release, at work and home.. work has 280GTX, Home 480GTX SLI.. Both on the 270.51 now..

    You probably have addons or toolbars in it.. The only, ONLY toolbar i run is Roboform.. Toolbars will always be the deaths of browsers..
     
  14. rgnuyda

    rgnuyda Member Guru

    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI560GTX Ti Twin Frzr2OC
    IE9 seems fine here.

    Glitching you say? How about games? Chrome? Firefox?
     
  15. nfigot

    nfigot Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 480 x 2 (SLI)
    I'm running 480s in SLI on Win 7 64. I use Chrome, but since Windows Update just installed IE9 if you want to provide the steps you use to produce the problem I could test it for you on my system.

    Neil
     

  16. Infinity7_00

    Infinity7_00 Banned

    Messages:
    578
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVidia GTX580SC 1536mb
    I think I know what you're calling the glitch. Sometimes when this happens I get some kind of message that says something like
    "Internel Explorer is re-rendering the page to prevent cross-scripting" or something like that.

    Here I've found an article which talks about it. Take a look:
    http://windows.microsoft.com/en-US/...-protect-me-from-cross-site-scripting-attacks

    Here's another article talking about how to turn off the cross-scripting protection in IE9:
    http://answers.microsoft.com/en-us/...internet/d83027b7-d14f-e011-8dfc-68b599b31bf5

    And here's another good one:
    http://windows.microsoft.com/en-CA/...cts/ie-9/features/cross-site-scripting-filter
     
    Last edited: Apr 13, 2011
  17. Infinity7_00

    Infinity7_00 Banned

    Messages:
    578
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVidia GTX580SC 1536mb
    Last edited: Apr 14, 2011

Share This Page