Hunted The Demons Forge

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by ShadowDuke, Jun 1, 2011.

  1. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,146
    Likes Received:
    586
    GPU:
    MSI Gaming 970
    Hunted The Demons Forge + dx10 enabling

    [​IMG]
    Forceware 275.27 - anyone experiencing this too? Everything high, changed to low etc. still same.

    Just looked through the ini's, they disabled dx10 and you can't enable it ingame, just over the ini.

    C:\Users\###\Documents\My Games\Hunted\DFGame\Config\DFEngine.ini

    Code:
    AllowD3D10=True
    Cost me half of my frames, maybe thats why they disabled it.
     
    Last edited: Jun 1, 2011
  2. BarryB

    BarryB Maha Guru

    Messages:
    1,163
    Likes Received:
    10
    GPU:
    Palit SJS 780 in SLI
    Is that Skidrow version or retail :banana:
     
  3. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,146
    Likes Received:
    586
    GPU:
    MSI Gaming 970
    Just looked through the ini's, they disabled dx10 and you can't enable it ingame, just over the ini.

    C:\Users\###\Documents\My Games\Hunted\DFGame\Config\DFEngine.ini

    Code:
    AllowD3D10=True
    Cost me half of my frames, maybe thats why they disabled it.
     
  4. PhazeDelta1

    PhazeDelta1 Moderator Staff Member

    Messages:
    15,616
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA 1080 FTW
    well if the pc version just got released for north america today and the rest of the world get it on june 3rd, what does that tell you.
     

  5. WDeranged

    WDeranged Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 580 Twin Frozr II
    He might have used a proxy to unlock early on Steam or he could be a filthy stinkin pirate...anyway how is this helping his issue? :3eyes:
     
  6. PhazeDelta1

    PhazeDelta1 Moderator Staff Member

    Messages:
    15,616
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA 1080 FTW
    he solved his own problem by adding "AllowD3D10=True"
     
  7. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,146
    Likes Received:
    586
    GPU:
    MSI Gaming 970
    huh? Im not..
     
  8. PhazeDelta1

    PhazeDelta1 Moderator Staff Member

    Messages:
    15,616
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA 1080 FTW
    wait. the game wasnt made to support dx10. only dx9
     
  9. DarKGuru

    DarKGuru Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 560 TI DCUII
    I see the same thing.
    Btw all Unreal 3 engine games have the DX10 line in the .INI but almost none support it, for instance hells highway will crash on load.
     
  10. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,146
    Likes Received:
    586
    GPU:
    MSI Gaming 970
    Still the same with new drivers.
     

  11. eiren

    eiren Active Member

    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX480 @ 890
    It's your card... it is below spec for maximum settings. See the specs and they say you need a 460 for max settings.

    Set to the setting below max and you will be fine.

    EDIT:

    Sorry reread and saw you tried that. Worked for other people with 260 /2xx series cards... so not sure why it's not working for you?
     
  12. mapel110

    mapel110 Active Member

    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 460 Gigabyte OC
  13. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,006
    Likes Received:
    528
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Has anyone been able to force AA (and SSAO) with this driver for NVIDIA cards yet?

    I already have a profile with the 275.33 drivers but apparently it has the incorrect executables and requires the proper one, oddly a DLL file called P4DTRE.dll, to be added, which I did using NVIDIA Inspector. However, forced 8xMSAA is not working at all nor is SSAO despite using the recommended Wolverine setting for it.

    Can anyone help please?

    The game is not bad and definitely gets better the longer you play (the opening section is, IMHO, awful so bear with it) but visually it is somewhat bland with the usual flat UE3 lighting, weak texturing and shadows and lots of jaggies.
     
  14. Cyberdyne

    Cyberdyne Ancient Guru

    Messages:
    3,581
    Likes Received:
    297
    GPU:
    2080 Ti FTW3 Ultra
    Forcing DX10 and forcing AA from NVCP+ Inspector does not work for me. Ah well.
     
  15. applejack

    applejack Master Guru

    Messages:
    589
    Likes Received:
    7
    GPU:
    GTX 1070 GAMING X
    you have to rename the file "P4DTRE.dll" to "P4DTRE.exe", then add the .exe to the profile (not the .dll).

    forcing AA and AO via NV Inspector (wolverine flags) works just fine now.

    (if the game's shortcut won't launch anymore - execute the P4DTRE.exe instead)
     
    Last edited: Jun 4, 2011

  16. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,146
    Likes Received:
    586
    GPU:
    MSI Gaming 970
    I solved it.

    2 Ways:

    dx9: go ingame options, world detail middle = no flickering, etc.
    dx10: force it like mentioned (1st post) in ini. Go ingame Options, set everything high, no flickering, except vsync is disabled even it it's enabled ingame and ini, too.

    So i got a little tearing with dx10 no vsync. Either i play with dx9 no tearing or dx10 with tearing ;)

    Dunno why before, but now my fps is still 60, no half dropped like i said before.

    But i used the inspector method now ;) works better with forced vsync etc.
     
    Last edited: Jun 4, 2011
  17. Viscerous

    Viscerous Active Member

    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA 2080 SUPER
    Actually, I recommend using Nvidia's profile tool to add the .dll like so;
    Code:
    Profile "Hunted: The Demon's Forge"
        ShowOn GeForce
        ProfileType Application
        Executable "shippingpc-dfgame.exe"
       [B] Executable "p4dftre.dll.exe" UserSpecified=true[/B]
        Executable "dfgame.exe"
    This will work without you needing to rename the .dll so you'll have less trouble with Steam. They did the same thing with the C&C games as it uses 'game.dat' to run.
     
  18. shaithis

    shaithis Guest

    Odd, 275.33 here and everything on highest and no anomalies on a GTX460 768MB (Gigabyte OC).

    Forcing DX10 works, causes a huge FPS drop, provides no visual enhancements that I can spot and actually causes many effects to be rendered as "red smoke"
     
  19. brubaker

    brubaker New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Vapor-X R9 290 4G D5
    Last edited: Jun 6, 2011
  20. mapel110

    mapel110 Active Member

    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 460 Gigabyte OC

Share This Page