Huge Vsync bug in Rivatuner!!!

Discussion in 'RivaTuner Advanced Discussion forum' started by ajm786, Jun 20, 2007.

  1. ajm786

    ajm786 Member Guru

    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 260
    This kept messing up my system that I just built. Every time I'd set my settings in Rivatuner, entry into any 3D app would cause the system to crash in an infinite loop caused by the video driver.

    I found the cause of this: it has to do with the Vsync setting inside Rivatuner. When you set it to Always on and the set the Prerender Limit to ANYTHING but the default, which is 3, it will cause this behavior. Any 3D app after that will hard lock your computer and then crash. I tried this with numerous versions of Forceware, and it's all the same.
     
  2. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,805
    Likes Received:
    1,918
    That's ForceWare's setting, not RT's own! If it doesn't work on your system - thank NVIDIA driver devs for that, I cannot help. It is not RT's issue.
     
    Last edited: Jun 20, 2007
  3. ajm786

    ajm786 Member Guru

    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 260
    I understand. So you're saying, in this case, that nVidia screwed up that also? I mean, it worked perfectly fine on my Geforce 6800.

    What else are they screwing up these days? :3eyes:
     
  4. Grendel_66

    Grendel_66 Master Guru

    Messages:
    794
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    What didn't they screw up ?
     

  5. Kakaru2

    Kakaru2 Master Guru

    Messages:
    789
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 8800GTX 768MB
    3dmark scores.
     

Share This Page