How to Mod Watch Dogs entirely - Full Tutorial

Discussion in 'Game Tweaks and Modifications' started by AlphaZ, Jun 16, 2014.

  1. SoloCreep

    SoloCreep Master Guru

    Messages:
    685
    Likes Received:
    12
    GPU:
    RTX 2080 TI
    Lardo, you only need to drag and drop the dat file. Leave the fat alone =)
     
  2. BigCityGamer

    BigCityGamer New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 660 Twin Frozr OC
    It is true! In windy_city_unpack/graphics/gfx/atmospherics, look for gfx__d_snowflake.xbt. Hope someone here can replace the rain with snow!
     
  3. cmh175

    cmh175 Master Guru

    Messages:
    412
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EVGA GTX 770 Classified
    This wont create snow on the ground though. Not to mention it'll look weird with the few npc's walking around in shorts.
     
  4. Cru_N_cher

    Cru_N_cher Master Guru

    Messages:
    775
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI NX8800GT OC
    Jep would make 0 sense i doubt we can do it though im pretty sure Ubisoft will do a Chicago Winter period based DLC ;)
     

  5. BigCityGamer

    BigCityGamer New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 660 Twin Frozr OC
    I don't care if there's snow on the ground. I don't need it.
     
  6. DimitriTech

    DimitriTech Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GeForce GTX 660 FTW
    OK so im having a bit of trouble. I wanted to replace the xbox controller ui buttons with the DS4 buttons(since im just using a tool to play with my DS4), and i managed to find the 2 files in the path windy_city>ui>supertextures>platfrom. I put the edited file in the same path as the original in patch file, but nothing has changed in-game. Am i missing something? There was the xbt file and an bfd file, do i have to do something with the bfd file?

    Edit: I figured it out. I was using the wrong xbt file.

    Here's what it looks like:
    http://imgur.com/a/jIKUC#0

    And in case any of you want the files:
    https://www.dropbox.com/s/j2az8onro0qdji8/DS4 UI 4 PC.rar

    This is my first attempt at modding, and I thank you guys for all the knowledge you provided. :banana:
     
    Last edited: Aug 4, 2014
  7. Kindawonder

    Kindawonder Member

    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2gb
    Anyone knows how to call a spider tank in free roam?
    I have seen a mod that you can call that car from The Madness
    so I was wondering how can I call a spider tank
     
  8. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    So maybe anyone can help or have good ideas

    Will try to make it possible, but my know how is not so professionell
    So I maybe its the best to mod the Tank as a char but maybe its possible to make it as a car with own skills.
    Dont know if its possible, but i will take the time to try, and maybe someone could help or correct me if im wrong

    Plan is to replace as a vehicle

    Model Files (i hope the xbg are invented to the mab files
    animations\07_pills\spidertank\

    , but dont sure) need one to tell me how to view xbg files

    Model
    graphics\objects\_pills\07_mechspider.skeleton
    graphics\objects\_pills\07_mechspider_vehicle.high .xbgmip
    graphics\objects\_pills\07_mechspider_vehicle.hkx
    graphics\objects\_pills\07_mechspider_vehicle.xbg

    Replace with this

    graphics\vehicles_nexus\land\speed\speed_05\speed_ 05.ci
    graphics\vehicles_nexus\land\speed\speed_05\speed_ 05.high.xbgmip
    graphics\vehicles_nexus\land\speed\speed_05\speed_ 05.hkx
    graphics\vehicles_nexus\land\speed\speed_05\speed_ 05.xbg
    graphics\vehicles_nexus\land\speed\speed_05\speed_ 05_ref.skeleton

    Lua to integrate or mod to make it possible for vehicle use
    domino\user\windycity\07_pills\spidertank\07_pills _spidertank.m00.debug.lua
    domino\user\windycity\07_pills\spidertank\07_pills _spidertank.m00.lua

    Tools
    http://luadec.luaforge.net/
    http://sourceforge.net/projects/unluac/

    Maybe also check this
    generated\databases\generic\vehicleconfig.lib

    Hm, cant test in moment because im at work

    If anyone will use you can search wanted files easier or faster with this list
    Not all files, but i think the important
    https://docs.google.com/file/d/0BwxA...p=docslist_api

    Dit anyone know where the skilltree properties are included

    Found only the xbt s

    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_energyrecycling.xbt
    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_extrareactor.xbt
    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_hydrolicclaw.xbt
    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_improvedweaponengine.xbt
    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_overloaded.xbt

    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_protonshell.xbt
    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_reinforcedplating.xbt
    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_sharpclaw.xbt
    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_spidercrush.xbt
    ui\fire\sources\textures\nexus_items\techtree\pill s_spidertank_perks_upgradedgatlingengine.xbt

    Sorry for bad english
     
    Last edited: Aug 8, 2014
  9. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    Good work, really... Will try
     
  10. Cru_N_cher

    Cru_N_cher Master Guru

    Messages:
    775
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI NX8800GT OC
    Yup it gives back the old E3 presentation look but you also see they improved the whole UI especially for the PC version and Keyboard/Mouse interaction :)
     

  11. DiiVerZe

    DiiVerZe Member Guru

    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4GB GTX 970
    Does anybody know where all the animations are located? I'm trying to look for the older ones used in earlier demos and I can't seem to find them.
     
  12. AjGamer

    AjGamer Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080Ti
    I cant seem to find this path<could you be more specific? :)
     
  13. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    Pinkish are clear Background,some are so for the visuals by rain and at night. and if you play at low or Medium texture setting you must only edit the "Texturen with no high in the name(07_adsconstrbridge_d) edit the high if you use high or ultra textures in game (07_adsconstrbridge_d_high)
     
    Last edited: Aug 10, 2014
  14. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    Two ways to get snow flakes

    1. Replace snowflake.xbt with raindrop.xbt (rename it ;) I think they arein the same folder)
    2. Edit windy_city.xml and found the line raindrop and paste the name of the snowflake.xbt in there

    Work both, you can also change size and sensivity there and in the renderconfig.xml

    ;)
     
  15. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    There are many many files.
    Use this file, open with editor or wordpad and Use There search button,
    It will show you the paths of wanted files (its a list of all the files from common, windy city, dlc ) maybe you search only "animation " then you got the path

    ;)https://docs.google.com/file/d/0BwxA...p=docslist_api

    You can also search 'e3' and look whats showing up (note there more e3files if You unpack some lib and/or xml files )
     
    Last edited: Aug 10, 2014

  16. william456

    william456 Master Guru

    Messages:
    343
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI Titan X
    I am also confuse too, because i am using ultra texture
    and my signs only change the texture "no _high" xbt(With _high resoultion)
    but there is show correct edited signs in the game

     
  17. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    Hm. I would dont give wrong information. Now im confused too.

    Maybe you use low editet textures, because its editet in the defaultrenderconfig.xml

    There you can edit wich textures used for the different setting, Maybe its edited so, for better performance.
    I cant check to give you the correct lines, because im not at home.
    But this could be a reason... :-/
     
    Last edited: Aug 10, 2014
  18. william456

    william456 Master Guru

    Messages:
    343
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI Titan X
    I'm sure run on ultra texture...so why i feel stranged

    And i test delete the defaultrenderconfig.xml then pack it,i have got same edited signs result

    TextureQuality="pc"
    TextureResolutionQuality="high"

    <quality id="high"
    SkipMips="0"
    SkipMipFiles="0"
    MaterialTexturePriority="7"
    AlwaysMip0Loading="0"
    />

     
  19. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    hm fits to me, only differnce i used AlwaysMip0Loading="1", but coudlnt be the reason... now i've no idea :-(
     
  20. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    Has anyone an idea or solution how it could be possible to edit or decrypt this files

    worlds\windy_city\generated\wlu\wlu_data_gasstatio n_explosion.xml.data.fcb

    And I have Problems with decompile this
    i know unluac is the App, but i have no know how how to use it right

    domino\user\gyms\gym_e3_gasstationexplosion\gym_e3 _gasstationexplosion.main.debug.lua
    domino\user\gyms\gym_e3_gasstationexplosion\gym_e3 _gasstationexplosion.main.lua

    domino\user\gyms\gym_jamestest\gym_jamestestwege.g asstationexplosion.debug.lua
    domino\user\gyms\gym_jamestest\gym_jamestestwege.g asstationexplosion.lua
    * *
     

Share This Page