High dpc latency with Nvidia 388.71

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by bloodfx, Jan 25, 2018.

  1. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,046
    Likes Received:
    4,781
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    So have you tried MSI mode for videocard?

    And question I should ask in first place: have you actual glitches like stuttering or audio popping noise in games? Or you do troubleshoot LatencyMon itself?
     
  2. endbase

    endbase Master Guru

    Messages:
    753
    Likes Received:
    69
    GPU:
    MSI GTX 1070 Gaming
    you could try to update update usbport.sys and hdaudbus.sys maybe ?
     
  3. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,046
    Likes Received:
    4,781
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    Yeah, if you will manage to "update usbport.sys and hdaudbus.sys" let us know how, please.
     
  4. bloodfx

    bloodfx Member Guru

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 760

  5. endbase

    endbase Master Guru

    Messages:
    753
    Likes Received:
    69
    GPU:
    MSI GTX 1070 Gaming
    I have bad experience with soundblaster on windows in the past ! I now use an extern audio device but still have to be carefull witch driver I choose for my usb because it's usb 3.1 powered. If I use the latest station drivers I get freezes ingame so some times it's trial and error finding those sweet spot drivers. So my advice will be experiment with maybe older drivers who are sometimes more stable !
     
  6. bloodfx

    bloodfx Member Guru

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 760
    Just reinstalled latest nvidia driver and back to square 1 ffs

    Soundcard is disabled
     
  7. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,046
    Likes Received:
    4,781
    GPU:
    GeForce GTX 1070
  8. bloodfx

    bloodfx Member Guru

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 760
  9. Xul Aethyr

    Xul Aethyr Member

    Messages:
    44
    Likes Received:
    3
    GPU:
    1080TI MSI Gaming X 2ghz
    im looking at that motherboards irq assignments, it seems to share pcie 1,2 with a usb controller, try putting the gpu in 3rd pcie slot if you can. you could also try uninstalling c200 series chipset- and restarting so it automatically finds new drivers, could also check if the motherboard has manual irq assignment in the bios, and like mbk said, are you actually having any problems?
     
  10. bloodfx

    bloodfx Member Guru

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 760
    I just used snappydriver installler from the guide above, the guide said don't install chipset drivers with the tool, which i already tried, so I thought what the hell and let snappydriver installer update everything for me and now I have been running for half a day with zero latency problems fingers crossed.

    Will keep you updated if it stays fixed. :)
     

  11. bloodfx

    bloodfx Member Guru

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 760
    Latency is back again wtf lol, this is driving me completely crazy now and 1 thing I have noticed I don't know if its related, but after reboot the latency is gone for a while but then sortly returns after a while?
     
  12. cryohellinc

    cryohellinc Ancient Guru

    Messages:
    2,698
    Likes Received:
    1,783
    GPU:
    RX 5700 XT/GTX 1060
    Which is a strong suggestion that it isn't a hardware issue, but a software one. If you can't trace it, reinstalling Windows would be a thing.
     
    endbase likes this.
  13. bloodfx

    bloodfx Member Guru

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 760
    Ok so shall i do full wipe install all updates and run latencymon ?
     
  14. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,046
    Likes Received:
    4,781
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    It seems that you became addicted to LatencyMon. (And never answered the question whether you have real application problems.)
     
  15. cryohellinc

    cryohellinc Ancient Guru

    Messages:
    2,698
    Likes Received:
    1,783
    GPU:
    RX 5700 XT/GTX 1060
    Clean install of Windows 10 + all the possible service packs and updates.

    Ideally, if you can get your hands on Win 10 LTSB, that would be great.
     

  16. endbase

    endbase Master Guru

    Messages:
    753
    Likes Received:
    69
    GPU:
    MSI GTX 1070 Gaming
    I could give you that one If you wish I have 2 verisons One original LTSB 2016 and one stripped version with MSMG Toolkit let me know trough pm if you are interested
     
    cryohellinc likes this.
  17. bloodfx

    bloodfx Member Guru

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 760
    Well it started with audio popping and cracking and then i got latencymon after.
     
  18. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,046
    Likes Received:
    4,781
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    Then I will repeat another question: have you tried to switch videocard and High Definition Audio Controller into MSI mode to check if it helps?
     
  19. bloodfx

    bloodfx Member Guru

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 760
    I did what you said and audio pops as soon as i start latencymon?
     
  20. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,046
    Likes Received:
    4,781
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    If you mean that problem with audio only starts when you launch LatencyMon then we can say that you have no problem with audio.
     

Share This Page