Help with Rx Vega 64 LC crash/problem.

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon' started by MaestroBayten, Oct 18, 2018.

  1. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    2,047
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    All depends now on overall PC configuration.
    One is better than the other.
    I have Stable Rock PC with 3.97GHz with 3500MHz CL15-15-15 GD RAM and All is OK.
    You need to find Your sweet settings :cool:
     
  2. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    I got my CPU stable on 4GHz for now without any problems at all.
    My problem is still the GPU everytime i think its stable the Card crashes.
    I can play like 5 min and than it just crashes. Mostly on Games with high GPU Load.
     
  3. Embra

    Embra Master Guru

    Messages:
    916
    Likes Received:
    207
    GPU:
    Vega 64 Nitro+LE
    How does it play with no OC on anything?
     
  4. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    So if i go for the 4Ghz OC there is not much FPS loss and the game works stable.
    When i play without OC there is a huge fps loss almost 40 FPS +.
     

  5. Embra

    Embra Master Guru

    Messages:
    916
    Likes Received:
    207
    GPU:
    Vega 64 Nitro+LE
    But no crashes?? Stable?

    If crashing it could point back to the PSU quality under load.
    A good PSU is one of the most important investments for a gaming computer. It should last thru several upgrades.
     
    Maddness likes this.
  6. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    Without OC its stable but still alot of fps loss. I cant image with that OC its almost 40FPS difference.
     
  7. Embra

    Embra Master Guru

    Messages:
    916
    Likes Received:
    207
    GPU:
    Vega 64 Nitro+LE
    yeah, not sure about that.

    Not you do seem to have an issue with either stable power from the PSU or maybe heat issues?
    Is the drop in most games. or one in particular?
    What are your temps on the CPU normal and OCed.
    Sadly these things are processes of elimination.
     
  8. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    CPU is always around 40-55C° and 55 is rarely reached.
    And GPU is on MAX 55-60C°

    Even after a new PSU, you think it can still be the PSU :eek:
     
  9. Embra

    Embra Master Guru

    Messages:
    916
    Likes Received:
    207
    GPU:
    Vega 64 Nitro+LE
    I personally would not use your PSU with a Any high end GPU, let alone OCing the CPU as well.

    Your temps look great.

    The only way to answer your question would be to borrow another PSU and see if you have the same results.
    Most of the time with the issues your are having it's the PSU.

    Hope this helps.
     
  10. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    2,047
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Check in GPUz what BIOS you're runing 220tW or 264tW One -> Check switch
    GPUz Tab -> Advanced

    Also all tests run with 0% or +1% POW (for sake of stability)
    Tweak the rest, also in WattMan use Custom Setting with Auto Fan

    First check:
    1732MHz 1.100/1.125mV | 1125HBM2 1000mV 0%POW
     

  11. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    220Watt Bios with 1737Mhz on 1.100mV HMB2 on 1180 with 0.983 MV and PL on 0%
     
  12. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    2,047
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Now You know why ;)
    Change it to 264tW One (Like Mine) and then do the Magic UV/OC etc. -> test
    Switch that little thing into oposite direction (Top of t'GPU oposite direction than Tachometer)

    Note: You can change Tachometer colour or turn it off BTW.
     
    Last edited: Oct 22, 2018
  13. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    So i changed the Bios to the 264Watt and its getting worse, its even more unstable as before and i cant even get close to a UV that doesnt crash.
    Im really getting desperate about this issue :confused:
     
  14. G13Homi

    G13Homi Active Member

    Messages:
    74
    Likes Received:
    23
    GPU:
    Vega 64 2x xfx
    Did you say you bought the card used? I would bet the card was used for mining and could be the cause, I currently have 2 64's that were used for mining for about a year or so. I cannot Ov or Uv without instability. I honestly haven't tried very hard to cure this because my gaming is perfect at the stock setting.
     
  15. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    The guy said he used it for gaming but since hes leaving the country for study he sold some stuff.
     

  16. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    2,047
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Show me all screens of your Settings:
    Wattman, Some stable screen from HWinfo64 etc.
    We need to sort it out, somewhere is issue for sure.

    GPU can have 1700MHz with 1.100v NP at all...
     
  17. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    Thanks again guys for this fast replies.

    Could you send me an example please so i wont send anything wrong or useless.
     
  18. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,736
    Likes Received:
    2,047
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Here:

    [​IMG]
     
  19. MaestroBayten

    MaestroBayten Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    23
    GPU:
    RX Vega 64 LC 8GB
    I keept the balance mode on and ran a Time Spy test with 3DMark just to have some result.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    EDIT: Does OverdriveN overwrite all the settings in Wattman? or does it need something else like an edit?
     
    Last edited: Oct 24, 2018
  20. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,419
    Likes Received:
    1,499
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    Are you still on that Corsair CX750?

    FPS drops like that are usually because of weak or unstable 12V+ line(s) and that CX model is a budget psu. Get one with strong +60A single rail and known brand.

    For example recent Evga G models are very good and not too expensive either, 850W model is ~ 125€.
    https://geizhals.eu/evga-supernova-....html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

    This one is a newer model, 2018
    https://geizhals.eu/evga-supernova-....html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk
     

Share This Page