help needed!!! PowercolorHD7790Turboduo

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon' started by jazzie, Jul 15, 2013.

  1. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    4
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    in Afterburner, click Settings, then unlock voltage control, like this

    [​IMG]
     
  2. jazzie

    jazzie Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    GPU:
    powercolor hd7790 turbodu
    I don't think msi afterburner could support my graphic card ......

    i checked that two unlocking voltage but still not showing up 0_0
     
  3. jazzie

    jazzie Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    GPU:
    powercolor hd7790 turbodu
    anyway i set 2d profile to my number 2

    my number 2 option are

    +5% 1075MHz/1500MHz/Auto

    at least ... i got this :D

    and what is the difference btw 5 % of power limit and 20% of that

    my psu is not a big one

    is 20 % of that gonna cause anyproblem?
     
  4. Crash

    Crash Active Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Palit GTX 560 OC 1024 MB
    that is quite normal, i often get that error in all PCs i built with ATI card. nothing to worry.
    All of them are still working till today. I have to say ATI have bad driversss.
     

  5. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    4
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    ? how? my amd card doesn't to that, same goes for many other amd cards using the same drivers?
     
  6. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    By that statement I'm guessing you haven't owned an AMD card in recent years.....
    Yeah ATI had bad drivers but that was in another lifetime. AMD drivers are no better or worse than Nvidia, CF support is not great but otherwise they are OK.

    And it's not normal. It happens because the GPU hangs and doesn't communicate with the Northbridge.




    20% is fine but that only applies to 3D clocks. It's possible AB doesn't support that card I'm not sure.

    anyway the easiest solution is to disable HW acceleration...have you done that yet?
     
    Last edited: Jul 18, 2013
  7. jazzie

    jazzie Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    GPU:
    powercolor hd7790 turbodu
    i don't know if this is we're talkign about or not... here is the pic...
    [​IMG]
     
  8. jazzie

    jazzie Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    GPU:
    powercolor hd7790 turbodu
    update!!1 after i installed 13.6 beta1

    and do some stuff in msi afterburner ,,,,, like eclap said

    there was no problem for two days now...

    i don't know this is working or not but

    thanks you guys :D so much especially eclap and pill monster

    i 'll let you guys know if anything goes wrong :D

    please come to visit some time :D
     
  9. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    4
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    fingers crossed it's all fixed. and no problem.
     
  10. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Nice one.

    "GPU acceleration" is what you're looking for in Chrome.
    If the driver still resets, disable anything in Chrome that is GPU related or has the word GPU in it. lol ;)
     
    Last edited: Jul 18, 2013

  11. SOLLERHOLLER

    SOLLERHOLLER Banned

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 7790 2GB OC
    i figured out what the problem is what browser are u using? cause when i updated mine which was chrome it fixed that problem :)
     
  12. SOLLERHOLLER

    SOLLERHOLLER Banned

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 7790 2GB OC
    btw i know it is a weird one :( but when i updated my browser it worked no issue like that :)
     
  13. SOLLERHOLLER

    SOLLERHOLLER Banned

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 7790 2GB OC
    it is the browser freezing that causes that :(
     
  14. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Actually it's caused by a hung GPU which then forces a driver reset.

    As I've said about 3 times already it's a known issue with AMD cards when HW acceleration is enabled in the browser, be it IE, FF or Chrome it doesn't matter.
     
  15. SOLLERHOLLER

    SOLLERHOLLER Banned

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 7790 2GB OC
    well if u have a update it should be solved :)
     

  16. niczerus

    niczerus Master Guru

    Messages:
    290
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI GamingX 580 4GB
    Opera or IE with Facebook , freezing 5 seconds when the pc start (in my 2 pcs i5 2320/7790/13.6 beta / c2d e7200/1gb/13.3 beta ) , is a driver problem .
     
  17. jazzie

    jazzie Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    GPU:
    powercolor hd7790 turbodu
    well for any freezing in my case ,,,, it rarely happened....

    when it did ,,,,, it was about just 2 - 4 second and never go Driver stop <<< This is what i really want,,,,driver freezing for me it's not a problem ,,becoz i don't have to reboot

    the gpu still working fine,,, but if it goes to driver stop >> >Then i have to reboot coz gpu is not working fine ...

    i'm using 13.6 beta 1 like niczerus said ,,,

    still working fine on thrid day :D
     
  18. SOLLERHOLLER

    SOLLERHOLLER Banned

    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 7790 2GB OC
  19. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Recommended by who? The tooth fairy?

    The drivers you linked to are OLD 13.4's and were released months ago.

    All the latest AMD drivers can be found right here on this forum. ;)

    http://forums.guru3d.com/forumdisplay.php?f=46
     
    Last edited: Jul 19, 2013
  20. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    4
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    Slow? What? 13.6 beta 2 is great for me. Don't know what you're talking about.
     

Share This Page