Hd 5970 Problems!

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon' started by denesch, Dec 23, 2009.

  1. denesch

    denesch Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 OC
    Only problems with: Hd 5970 Help pls

    Hi, guys i need help of you g33ks :D

    Yesterday i buy HD 5970 and i think that somthing doesnt work right becouse i have low FPS at all games. I think that GPU2 doesnt work ok.
    I made some test but i dont know realy what it mean os if some one can help thx.

    My Computer:

    CPU: Intel E6850
    MB: GigaByte GA-p35-dq6
    RAM: 2*2GB DDR2 800MHz patriot
    GC: Sapphire HD 5970
    UPS: ThermalTake TR2 1000W

    Here is screen what is wrong:

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 23, 2009
  2. skunksmash

    skunksmash Master Guru

    Messages:
    267
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 + GTX260
    right ok.....

    that is strange, you show the core on GPU 2 actually rocked up to full speed for quite some time but GPU 2 activity shows nothing...???

    does GPUZ report CFX is enabled..???

    is ''A.I.'' ENABLED in CCC..???
     
  3. denesch

    denesch Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 OC
    AI enabled.
    If is disabled i get only 160 MAX FPS on FurMark at 1280*1000 AA*0

    Only GPU 1 is working.

    [​IMG]

    GPU 1 at full load has VDDC 45
    GPU 2 has max 11

    GPU1
    [​IMG]

    GPU2

    You can see that memory and gpu speed doesnt change.
    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 23, 2009
  4. Zebatshu

    Zebatshu Member Guru

    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX670
    Make sure CCC AI is enabled, GPU-z will report crossfire enabled even with AI disabled, however crossfire simply does not work when AI is disabled.
     

  5. denesch

    denesch Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 OC
    Standard or Advance?

    But is normal that i have at Call of Duty 5, only from 100 to 180 FPS? xD

    With my 8800GTX768 i have 150 FPS
     
  6. skunksmash

    skunksmash Master Guru

    Messages:
    267
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 + GTX260
    standard AI......


    i was not aware GPUZ reports CFX working when it is not...??, learn something new everyday.
     
  7. Zebatshu

    Zebatshu Member Guru

    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX670
    Doesn't really matter. As long as its enabled.
     
  8. denesch

    denesch Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 OC
    But why GPU 1 is 100% load and GPU2 is comming max too 30%?
    And this low FPS and FurMark low scores like i have radeon 4870 xD
     
  9. Memorian

    Memorian Ancient Guru

    Messages:
    3,401
    Likes Received:
    412
    GPU:
    RTX 3080 Ti
    Dude seriously E6850+5970? We are talking about major BOTTLENECK!
     
  10. Zebatshu

    Zebatshu Member Guru

    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX670
    Oh LOL, i didn't even see that. Yeah dude don't expect any wonders with that cpu and a 5970.
     

  11. denesch

    denesch Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 OC
    But my procesor is working only 70% on load.

    Is this ok?
    Intel Core2 Quad Q9400
    or
    CORE 2 QUAD Q9450
     
    Last edited: Dec 24, 2009
  12. AbjectBlitz

    AbjectBlitz Ancient Guru

    Messages:
    3,462
    Likes Received:
    2
    GPU:
    R390 1200/1720
    Bollocks, overclocked it would be no problem. When I upgraded from my E6700 @ 3.6 to Q9659 @ 4.12 I gained 10 fps if even that.
     
  13. skunksmash

    skunksmash Master Guru

    Messages:
    267
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 + GTX260

    im running the Q9450 @ 3.6ghz & im experiencing a HUGE bottleneck....
     
  14. skunksmash

    skunksmash Master Guru

    Messages:
    267
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 + GTX260
    is that right......:3eyes:
     
  15. denesch

    denesch Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 OC
    WTF then... is CPU or what?
    Or i need only wait for new drivers?
     

  16. skunksmash

    skunksmash Master Guru

    Messages:
    267
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 + GTX260
    by the looks of it you may have a defective card, but you'll still have a bottleneck with the board & chip, the 2nd core has 0 activity but the core goes to max frequency which tells me its being engaged.... there's gotta be a H/W problem there.

    RMAing on of these cards right now is a dead cert you wont see another one for months...

    you could wait for a newer driver, but none of the 5970 problems ive seen match yours.
     
  17. denesch

    denesch Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 OC
    OK some how now GPU2 working but i have still low FPs at cod5 and cod4 ...
    And why is VDDCI Phase #1 Temperature 0 C ?

    GPU1
    [​IMG]

    GPU2
    [​IMG]

    And in FurMark v1.6.5 i have this resoult:

    Resolution:1280*1024 /MSAA: OFF
    Time:60s = 60000

    FPS min:94
    FPS avg:217
    FPS max:292

    Score:13023 o3marks

    But FPS is jumping from 100 to 280 and droping down and up again xD

    Can you see from tis FurMark if graphic work ok?
     
    Last edited: Dec 24, 2009
  18. skunksmash

    skunksmash Master Guru

    Messages:
    267
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 + GTX260
    ive just run furmark at those setting & i was @ 182fps avg, so i'd say its working ok.


    remember these cards deliver crap performance @ low res, 0AA
     
  19. denesch

    denesch Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 OC
    was your FPs jumping from 100 to 280?
     
  20. skunksmash

    skunksmash Master Guru

    Messages:
    267
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 5970 + GTX260
    surly that's irrelevant..???

    the thread is about one of your cores not being active, now if your pulling more AVG fps than me (i know both my cores work), logic dictates both your cores function.

    if your having problems beyond this (fluctuating fps) then i'd look to your other H/W for the problem.
     

Share This Page