HBAO+ Compatibility Flags Thread

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by MrBonk, Mar 3, 2014.

  1. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,270
    Likes Received:
    208
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Well it definitely isn't working if GPu usage is the same. Are you playing in 16:9?
     
  2. jedi93

    jedi93 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA GTX 1050 Ti
    yep, 1920x1080 (native)
     
  3. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,270
    Likes Received:
    208
    GPU:
    MSI RTX 2080
    I would just try other flags until you find one that works, see if it has major issues. If not then give it a shot.
     
  4. jedi93

    jedi93 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA GTX 1050 Ti
    hm, I'm already done with Black Ops, but I'll do that with the next game where I want HBAO :)
     

  5. Anteater

    Anteater Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 760 2gig
    0x00000003 works for the gate of firmament

    no hbao+
    [​IMG]

    hbao+ (0x00000003):
    [​IMG]

    hex edit to the highest strength (0x00000003) (5E D0 00 18 00 00 16 18 75 A0 6F 0F 00 00 00 00), it's a bit too much so change it to whatever value you want
    [​IMG]
     
    Last edited: May 28, 2018
    KainXVIII likes this.
  6. snkykun

    snkykun New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX 1070 SC
    any known flags for the newer Call of Duty's? such as Bo3 and say modern warfare remastered? I found black ops 2 to be a lost cause and just had to resort to reshade. Any help would be greatly appreciated :D
     
  7. Akvuil

    Akvuil New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GV-N760OC-4GD
    Spider-man Web of Shadows (0x00000022 (Prince of Persia 4)

    Currently WIP on "remastered" version of the game needs help on improving draw distance of the city and enemies (I only can edit textures :( ). If you have better AO flag plz reply.

    PC version have a glitches/not all effects cuz of "bad port" mb here would be a way to complete effect scrtipts (textures?) from XBOX 360 version?
    And i wanna make possible to change a stances by a button and combo wall attacks with ground attacks on any surface. (By default you need be on wall to make a different attacks but game have a bug when SM attacks enemy and rushing to ground and animation with damage is continues so i thing it's possible to trigger wall attacs to ground via script.)
     
  8. SpookySkeleton

    SpookySkeleton Member Guru

    Messages:
    146
    Likes Received:
    19
    GPU:
    RTX 3090
    is there any bit for crash bandicoot or secret of mana?
     
    Last edited: Jul 1, 2018
  9. FranciscoCL

    FranciscoCL Master Guru

    Messages:
    235
    Likes Received:
    25
    GPU:
    RTX 3080 Ti
    Im replaying The Witcher 2, and want to use HBAO instead of in Game SSAO which has a dark aura around Geralt.
    The profile suggested here (https://forums.guru3d.com/threads/hbao-compatibility-flags-thread.387114/page-39) works fine, looks good while gaming and does not have the ugly dark aura, but has a glitch in "cutscenes", where you can see polygons in characters:
    [​IMG][​IMG]

    I am using it even with that glitch, because I can't stand the dark aura that in game SSAO has and the glitch does not appear in normal gaming.
     
  10. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,270
    Likes Received:
    208
    GPU:
    MSI RTX 2080
    If you feel like messing with a hex editor , you might be able to fix it by adjusting the angle bias I think. Can't remember if that's the one that really helps with this effect.
    That or in combination with making the effect less strong. (Or look at my adjustments for Dead Rising and modify it to those values and see what it looks like. That and Tales of Zestiria. The parameters are the same in DX9/10/11)
     
    FranciscoCL likes this.

  11. theroboxer

    theroboxer New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070 Ti 8GB
    Does anyone know the flag for Dead or Alive 5: Last Round? I'm currently trying to find the right one but the game is free on steam in case someone wants to help. :)
     
  12. Maillog

    Maillog New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1050
    Flag work in Mad Max? SSAO is very bad

    Sorry for my English
     
  13. GuyFawkesGaming

    GuyFawkesGaming Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EVGA GTX 980 4GB
  14. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,270
    Likes Received:
    208
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Not as far as I am aware. It usually has to be done per game. Even on same engine, they usually are set up differently enough to cause problems.
     
  15. GuyFawkesGaming

    GuyFawkesGaming Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EVGA GTX 980 4GB
    I just noticed you added the games to the list, unfortunately the names are wrong. First one is "Red Orchestra 2/Rising Storm" and second is "Rising Storm 2: Vietnam". Probably should have typed the full names in the first place.
     

  16. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,270
    Likes Received:
    208
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Ok. I'll fix it.
     
  17. GuruKnight

    GuruKnight Master Guru

    Messages:
    869
    Likes Received:
    17
    GPU:
    2 x 980 Ti AMP! Ex
    @GuyFawkesGaming

    0x00000030 will definitively not work for Rising Storm 2: Vietnam, since this game is DX11 only.
    The flag you suggest will only have an effect in DX9 titles.
     
  18. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,270
    Likes Received:
    208
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Care to take any A/B shots for either game anybody? I didn't really look too hard at the source links. Upon further inspection, the screenshots in the 2nd link don't seem to have AO applied and there aren't any screens in the Steam Guide..
     
  19. Dweeb

    Dweeb Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX680 4gb
    @MrBonk are you going to look into AA/AO for Resonance of Fate?
     
  20. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    3,270
    Likes Received:
    208
    GPU:
    MSI RTX 2080
    If the game is like the port for SO4 it will be bunk, because it will have limited resolution support (Which as far as I have heard it does) and it will be DX11. It also only seems to support a super aggressive Post Process AA option for AA as well.
    (When the original game, like SO4 supported MSAA with alpha coverage support for things like hair.).

    AO may not be off the cards but AA will be disappointing.
    Yeah, DX11 only has the same option for PPAA as SO4 (Probably FXAA but no option for different presets here). Game uses a lot of dithering, so downsampling from 4k is your only option if you have a 1080p or 1440p monitor. If you have a 4k display you are out of luck.

    Their idea of HD textures is lazy too. Like so many others seem to be doing these days, they just run everything through Waifu 2x and call it a day. And that nets you a total disk size of 83GB for the game.
     
    Last edited: Oct 19, 2018

Share This Page