HBAO+ Compatibility Flags Thread

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by MrBonk, Mar 3, 2014.

  1. Kleio420

    Kleio420 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070 SLI
    looking into fallout 4 flag someone posted up 0x00060000 as working so i tried this on skyrim special edition from what i have seen of right now it works without flicking like the lords of the fallen flag does to test if its working stand near some grass with it off then turn it on easiest way to check no bleeding found of yet but fps hit is pretty big
     
    Last edited: Nov 13, 2016
  2. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    2,977
    Likes Received:
    72
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Might be a better idea just to use the ENB AO mods maybe. Might mesh better and perform better too in the case of Skyrim.
     
  3. Kleio420

    Kleio420 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070 SLI
    yea i get like a 30fps hit depending on where im looking on with this guess for right now mxao from reshade it is till boris gets ssao working in it
     
  4. GuruKnight

    GuruKnight Master Guru

    Messages:
    861
    Likes Received:
    12
    GPU:
    2 x 980 Ti AMP! Ex
    I find it silly, why Bethesda didn't just implement ingame HBAO+ like in Fallout 4.
    Typical unfinished rush job IMO.
     

  5. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,445
    Likes Received:
    1,507
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    New reshade 3.0 has custom MXAO, works quite good and highly tweakable real time, worth a try for those games that have driver HBAO issues.

    (tested in SilentHill Homecoming)
    Code:
    [MXAO.fx]
    fMXAOAmbientOcclusionAmount=0.920000
    bMXAOIndirectLightingEnable=0.000000
    fMXAONormalBias=0.800000
    fMXAOIndirectLightingAmount=4.000000
    iMXAOSampleCount=32.000000
    fMXAOIndirectLightingSaturation=1.000000
    fMXAOSampleRadius=2.500000
    bMXAOSmartSamplingEnable=1.000000
    fMXAOSampleRandomization=1.000000
    bMXAODebugViewEnable=0.000000
    bMXAOBackfaceCheckEnable=1.000000
    fMXAOBlurSharpness=1.000000
    fMXAOBlurSteps=3.000000
    
    
     
    Last edited: Nov 14, 2016
  6. tapioks

    tapioks Active Member

    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    GPU:
    GTX 780M 4GB
    Well, I did some testing for Skyrim Special Edition and I found that 0x000C0000 and 0x000E0000 both actually work very nicely ... except for not at all in interiors >.<

    The only other flag that seems to work is the aforementioned 0x00060000, but it looks kinda nasty (dark blobby).

    I don't suppose there are any tweaks that could address an issue with a flag such as 'does not work for interiors'...?
     
  7. GuruKnight

    GuruKnight Master Guru

    Messages:
    861
    Likes Received:
    12
    GPU:
    2 x 980 Ti AMP! Ex
    Doubtful in my experience.
    Some games and certain HBAO+ flags suffer from this issue, and finding another flag is typically the only way to go :(

    BTW we can add Lichdom: Battlemage to the "not recommended" HBAO+ list.
    Only "0x00140000" gives a decent effect both indoors and outdoors in this CryEngine 3 game, but unfortunately it bleeds through fog and occasionally flickers in caves etc.
     
  8. sly1286

    sly1286 Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX 980SC 1500Mhz
    Any Chance for Forza Horizon 3 ? Or impossible?
     
  9. Manoa

    Manoa Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA Clas. GTX 580 980Mhz
    the code for left 4 dead 2 does not work in left 4 dead 1 and the left 4 dead 1 default code (6h) is flashing when moving, is there a functional code for left 4 dead 1 ?
     
  10. Anteater

    Anteater Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 760 2gig

  11. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    2,977
    Likes Received:
    72
    GPU:
    MSI RTX 2080
    That'd be too easy wouldn't it? No we don't want that.
    DX12. Impossible. Totally up to the developer.
    Most still haven't caught up to the quality of HBAO+. So we are stuck with whatever solutions they give us.
    That's surprising. Is there a reason you want to play L4D1 instead of L4D1 content in L4D2?

    Anyway, your easiest chances are to use the flags that are in the driver for other source engine games.
     
  12. blackdragonbird

    blackdragonbird Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    5
    GPU:
    GTX 1070 G1 Gaming
    Any flag for Darksiders Warmastered Edition? The flag for Darksiders 2 do not work. =(

    If possible, put my post in the table for the flag for Cities Skylines. Thank you.
     
  13. GuruKnight

    GuruKnight Master Guru

    Messages:
    861
    Likes Received:
    12
    GPU:
    2 x 980 Ti AMP! Ex
    I believe the "Warmastered" edition is running in DX11 mode, so naturally the old DX9 HBAO+ flag won't work.
    Take a look at the DX10 and DX11 AO bits instead ;)
     
    Last edited: Dec 7, 2016
  14. remicius

    remicius Master Guru

    Messages:
    354
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Asus RTX 2080 Ti
    thank you
     
  15. blackdragonbird

    blackdragonbird Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    5
    GPU:
    GTX 1070 G1 Gaming
    Tried all of them already, none works.

    If I put flags that are not in the profiles yet it will work? For example, 0x001F0000? Or only the flags that are already implemented are recognized? DX11 flags go from 1 to 18, there are no 1A+ yet.
     

  16. robgrab

    robgrab Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS Strix 1080 8GB
    Darksiders Warmastered looks like it's using some built-in low end SSAO. I tried adding AO through MXAO last night and it didn't really add much but it took a major hit on performance.
     
  17. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    2,977
    Likes Received:
    72
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Man, I wish I could mod Assassin's Creed III to turn off AO all together.

    There is an old tool for opening and modding the .Forge files for AC games up to ACII. If only it was updated for ACIII. Then I could disable the AO entirely possibly.

    As is, it's atrocious. On Very High, it looks even worse. Too strong, tons of aliasing and flickering and adds white artifacts on outlines of some objects/characters.

    If you use MSAA/TXAA then it also causes a bug with the AO as well, creating these rolling horizontal/vertical lines on many surfaces.

    What's incredible too, is that this is the main source of temporal instability. The AO.

    The options are incredibly limited.
     
    Last edited: Dec 10, 2016
  18. GuruKnight

    GuruKnight Master Guru

    Messages:
    861
    Likes Received:
    12
    GPU:
    2 x 980 Ti AMP! Ex
  19. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    2,977
    Likes Received:
    72
    GPU:
    MSI RTX 2080
    It uses an .ini kind of like Unreal Engine. Not XML formatted like the Far Cry games.

    Ex
     
  20. blackdragonbird

    blackdragonbird Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    5
    GPU:
    GTX 1070 G1 Gaming
    Last update for Cities Skylines changed the Unity version for 5.4. The flag is broken, heavy flickering and sometimes you see a very black AO in all screen and them is gone.
     

Share This Page