GTX480+9800(physx) Benches

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by SHIVAN484, Apr 23, 2010.

  1. SHIVAN484

    SHIVAN484 Member Guru

    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gtx 480 + 9800gt (physx)
    Just got the new card and putting it through its paces , here are some scores for anyone interested. I will update as I run through some more.

    World in Conflict 1920x1200 16CSAA 16AF all settings on and max.

    Min 29 Avg 59 High 99

    Dawn of War II 1920x1200 all highest settings

    Min 29.7 Avg 62.44 Max 132

    Heaven Bench 1920x1200
    8AA 16AF extreme tesselation 614

    Normal tesselation all default settings 1186

    Extreme tesselation all others default 921

    Hawx DX10.11920x1200 8AA
    Avg 91 Max 307

    Crysis 32bit DX10 All settings very high 16CSAA
    Min 24.39
    Avg 31.11
    Max 36.34

    Halflife 2 Lost Coast Max Settings 1920x1200 6AA 16AF
    241.12

    3dmark03 83548
    3dmark06 19898
    Vantage 20015
    All 3dmarks just run at default

    All run on Core i7 860 , 8gb ram, GTX480 all settings stock
    I have tested a range of others that dont have built in benchmarks so far Dirt 2, Dragon age, and a few older titles but all of those are just max everything out , put on vsync and enjoy a smooth as 60fps.

    Addition Batman AA 1920x1200 all settings maxed 16Q AA

    just gtx480 GTX480+9800
    Min 28 35
    Avg 53 68
    Max 82 104
     
    Last edited: Apr 23, 2010
  2. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    you can sell 9800gt because gtx480 (render+physx) is faster than gtx480+9800gt(physx). if you try test vantage and batman then you confirm my that phrase. but... ATTENTION: new gtx4x0 has next generation of physx and it can accelerate rigid bodies (for batman and wait for more new games)!! 9800gt can't accelerate its.
     
    Last edited: Apr 23, 2010
  3. SHIVAN484

    SHIVAN484 Member Guru

    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gtx 480 + 9800gt (physx)
    I will test vantage with both combinations, but having the 9800 did improve my benchmarks in batman compared to without.
     
  4. Cybernetic

    Cybernetic Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    nvidia GTX470
    umm, that's true ? thanks for info.
     

  5. loneknives

    loneknives Master Guru

    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Galaxy gtx 670 GC
    could you benchmark batman same setting as your 480 gtx + 9800?
    using just the gtx 480 ^^ want to see the difference

    thanks
     
  6. fr33k

    fr33k Ancient Guru

    Messages:
    1,837
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980
    this is not true, and you get rigid bodys as long as you have a fermi. even with an extra card.
     
  7. Anarion

    Anarion Ancient Guru

    Messages:
    12,918
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GeForce GTX 1070 ACX
    That's not true. Only when the scene is not graphics heavy single GTX 480 beats GTX 480 + 9800 GT combo. In games this is never going to happen. Vantage is different since the whole point of physics test in it is to stress physics processing and it's not graphics heavy at all.
     
  8. RavenMaster

    RavenMaster Master Guru

    Messages:
    776
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x EVGA GTX 1070 SC's SLI
    Actually, it is true. I tried benching with my 480 and used a 285 for physx in Vantage. Tried the 480 on its own and got a better score. See for yourself in one of the tests. The test in vantage where there is a lady made up of millions of green sand grains which move like waves. In that feature test with the 285 as physx i was getting around 37fps. After taking the 285 out of the machine and allowing the 480 to render physx, i was getting around 113fps in that same test.

    Also in the flags blowing in the wind test, the 285 as physx was giving me 29fps, the 480 on its own was giving me 60fps.

    The physx processor in the 480 is far more advanced than the 285's. Seriously guys, unless you're using another 400 series card as ur dedicated physx card, its gonna slow ur main card down.
     
    Last edited: Apr 24, 2010
  9. insomniahd

    insomniahd Master Guru

    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 480 GTX
    wat if i use my 480gtx with 8600gt????? boost or bottleneak???
     
  10. dchalf10

    dchalf10 Banned

    Messages:
    4,034
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX670 1293/6800
    1 Huge favour...could you do a crysis bench with 4 and then with 8aa on the assault benchmark timedemo ( that is in crysis, not crysis warhead )

    So many benches don't have min frames or have no AA or insane amounts of AA.

    I just want to see what it would run in 'real' cirumstances. I want to see if it cracks the 30 frame minimum @1080p ( or 1200p ) on very high 4aa on the assault bench. If it does that will be a massive win.
     

  11. roguesn1per

    roguesn1per Ancient Guru

    Messages:
    9,511
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX580
    Am i missing something

    out of everything there the only thing that would use physx is vantage and batman :S
     
  12. dchalf10

    dchalf10 Banned

    Messages:
    4,034
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX670 1293/6800
    Mirrors Edge Sacred 2, UT3, Just Cause 2.
     
  13. roguesn1per

    roguesn1per Ancient Guru

    Messages:
    9,511
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX580
    but he didnt test those games?

    i know games use physx, but he didnt really test physx.
     
  14. Copey

    Copey Ancient Guru

    Messages:
    10,710
    Likes Received:
    0
    GPU:
    960 2GB
    Its been proven a few times that on games that actually use physX that a dedicated card is still faster.
     
  15. q8_devil

    q8_devil Master Guru

    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 295
    so much wrong.

    anyway try mirror edge-cryostasis- sacred 2 and you will notice huge difference.
     

  16. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,412
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
    just cuase2 is using cuda not physx, its similar to direct compute in Stonegiant demo.




    To OP

    you know whats funny and sad at the same time.. i get almost same fps in Batman aa as you with 480gtx, ok i know reso plays a very BIG part, im only at 1280x1024 and i used just 2xaa (vs yours 16qaa) rest maxed inc physx on high, but still i got min 29|avg 56|max 74fps..

    now if i where upgrading to that reso and gpu i would have the same 30'ish fps bs all over again... thats the most annoying sad part for me :3eyes: lol


    anyway hf with that gpu its still a killer gpu, especially when OC'ed :nerd:
     
  17. dchalf10

    dchalf10 Banned

    Messages:
    4,034
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX670 1293/6800
    It's easy to purposely cripple even the best of GPUS

    Eg. Mirrors Edge for me now @1080p all maxed physx on 4aa I get a 60 frame average. BUT I get a 30 frame minimum in physx scenes ( no just the blatent glass breaking/cloth effects, but with the subtle stuff like the dust and wind physx effects ) and this makes the game unplayable.

    If I were to force 32xaa it with a gtx480 it would halve it's frame rate....and then force AO....it would halve it again....then add a little super sampling...and halve it again.

    So you can never really max out a game:

    Fallout 3 maxed does not = fallout 3 with 8aa with a 60 frame min.

    Fallout 3 maxed = 32xaa, 16af, AO high res texture mods and some chronic .INF modding.
     
  18. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,412
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
    lol :D i would be happy with just ingame maxed settings and small aa or forced anisotropic filtering if there is none in game. That's pretty much a maxed out game for me, i dont mind about forced ao it takes a huge hit (its ok in cod4 though) i know i saw it in DMC4 and if a game supports it by default why force it double like fear2, nfs shift, grid,..

    btw
    i can keep mirror's edge at 60fps with maxed ingame settings including physx with 16xcsa,.. the lowest i saw was ~38fps in fog (i think its in some sewer), but most of the time it stayed around 60fps.:nerd:


    But yea i agree if you want a game maxed maxed, its another story.
     
    Last edited: Jun 22, 2010
  19. nhlkoho

    nhlkoho Ancient Guru

    Messages:
    7,101
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 980ti sc+

    I tried this patch that you linked to in one of your other many posts talking about this and it didn't do anything. I couldn't tell a difference between playing Batman with my 2x9800GTX+'s or with my GTX470.
     
  20. dchalf10

    dchalf10 Banned

    Messages:
    4,034
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX670 1293/6800
    I'm running @1080p I think that would explain the frame rate dips.

    It's @60 frames 99% of the time. If I had vsync off it would run even higher, but it plummets with AA + phsyx in certain scenes, in the level where the chopper is shooting after you etc...that sequence it $#!+ for my GPU...really great game though, i'm saving my next GPU for when I can 'max' ;) it out...whatever that means and to what degree... fingers crossed for some AO action...
     

Share This Page