GTX 970 Owners Thread

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by ScoobyDooby, Sep 19, 2014.

Tags:
  1. gomson

    gomson Active Member

    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    GPU:
    780ti Kingpin SLI
    So what would you guys suggest..:
    Keep my three EVGA 780ti Kingpin or sell and buy a couple of 980 g1's.
    I'm really torn on what to do...
     
    Last edited: Sep 23, 2014
  2. Trolle

    Trolle Maha Guru

    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte RTX3070
    i want 2 inno3D 970's
    /drool at their cards
     
  3. ScoobyDooby

    ScoobyDooby Ancient Guru

    Messages:
    7,114
    Likes Received:
    86
    GPU:
    1080Ti & Acer X34
    Awesome sauce :)

    Did the SLI bridge come with these cards?

    I managed to find an old one buried with a bunch of old parts I can use, but was just curious. It doesn't mention it being included in the reviews I've seen..
     
  4. D4rKy21

    D4rKy21 Banned

    Messages:
    724
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1 SLI
    Last edited: Sep 23, 2014

  5. Fox2232

    Fox2232 Ancient Guru

    Messages:
    11,809
    Likes Received:
    3,366
    GPU:
    6900XT+AW@240Hz
    There is no considerable perf. upgrade for you. Test that down sampling 1st and see if performance hit is too high for your cards in comparison with GTX 980.

    And if you actually have big performance hit and you see great visual improvement, it may be worth moving.

    Otherwise you'll just waste money for side grade.
     
  6. gomson

    gomson Active Member

    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    GPU:
    780ti Kingpin SLI
    Thanks.
    As for downsampling, with a single 780ti Kingpin, I can run watchdogs in ultra settings using Marduks merged mod @ 3200x1800 downsampled to 1080p and I'm getting between 50-55fps.
    The only main reason I'm looking at upgrading is for the lower power requirements.
     
  7. AlxFitz

    AlxFitz Maha Guru

    Messages:
    1,050
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Gigabyte 970GTX
    Come on Alex, haven't you got them yet? :)

    I was curious to know what case you have, I probably need a new one to replace this dust filled wreck I have.
     
  8. Carfax

    Carfax Ancient Guru

    Messages:
    2,913
    Likes Received:
    465
    GPU:
    NVidia Titan Xp
    I got mine in today, but I won't be able to install them till tomorrow most likely..
     
  9. Calmmo

    Calmmo Ancient Guru

    Messages:
    2,399
    Likes Received:
    184
    GPU:
    3080
    It's an old case I've had it since.. 08/09
    http://blacklabel.coolermaster.com/

    It's one of the 500, not sure where the number's even written any more.
    At least i think thats the one > replaced the glass side with a full metal one, i managed to break it the first year
     
    Last edited: Sep 23, 2014
  10. ScoobyDooby

    ScoobyDooby Ancient Guru

    Messages:
    7,114
    Likes Received:
    86
    GPU:
    1080Ti & Acer X34
    Orrrr you could clean it?

    I just cleaned out my case a few nights ago with compressed air (h100 rad and all the fans) and found my GPU and CPU idle temps shot down 3-4 degrees each.
     

  11. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    4
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    There's no good enough excuse not to stick them in right away.
     
  12. nexxusty

    nexxusty Banned

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 980 Gaming 4G
    That's not even funny.

    Sad, very, very sad.
     
  13. mitzi76

    mitzi76 Ancient Guru

    Messages:
    8,722
    Likes Received:
    19
    GPU:
    MSI 970 (Gaming)
    So had a play with dsr factors. So this means you can choose a higher res than your current native res?

    I tried the lowest one and tried World of tanks and Napoleon Total war. Looked worse...(yep a new higher resolution appeared in the Graphics settings).

    Am I missing something..? i.e it's meant to be an improvement no?

    Or it only effects your current res..no need to change to any diff res in-game..?
     
    Last edited: Sep 23, 2014
  14. AlxFitz

    AlxFitz Maha Guru

    Messages:
    1,050
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Gigabyte 970GTX
    I do give it a semi disassemble and dust it about twice a year, there are a few nooks that are pretty hard to get to and you can never do the fans completely unless you take them out.

    It's a little bit battered now especially after putting the new card in yesterday (hacksaw job in desperation), the lower dust filter keeps falling off and I'd like a roomier one anyway.
     
  15. Icanium

    Icanium Ancient Guru

    Messages:
    1,574
    Likes Received:
    99
    GPU:
    MSI RTX3080ti GamX
    @ pimpernel,
    Please answer, does Gigabyte supply an MSI SLI bridge with their cards?
     

  16. AlxFitz

    AlxFitz Maha Guru

    Messages:
    1,050
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Gigabyte 970GTX
    I didn't have one with mine.
     
  17. Slam

    Slam Ancient Guru

    Messages:
    3,228
    Likes Received:
    23
    GPU:
    EVGA RTX 2070 XC
    Buncha freaks got me to pull the trigger on one. You all need to quit making me buy stuff! :givebeer:

    Ordered the MSI GTX 970 Gaming.

    The performance for the price is crazy. On par with a 780ti, for almost half the price. Wow.
     
  18. Poison

    Poison Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 970 Gaming
    I just ordered the msi gaming edition, I cant wait.
     
  19. ScoobyDooby

    ScoobyDooby Ancient Guru

    Messages:
    7,114
    Likes Received:
    86
    GPU:
    1080Ti & Acer X34
    Finally!

    [​IMG]

    Not gonna lie, its fun getting this delivered to the office.. makin all the peops jelly :)
     
  20. Atari

    Atari Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8800gts 320mb
    Bought an EVGA...... Then refused shipping whne it arrived....

    Bought an MSI OC 970gtx!!! Now i'm Happy!!!

    I'm upgrading from a 260gtx... It lasted a long time, but it's time to upgrade. Played Battlefield 4 at 20fps on the lowest settings. Didn't help i only had 4gb system ram. I can only imagine what a new computer is going to bring! Cant wait!
     

Share This Page